• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış mı düşünüyorum lütfen siz de fikrinizi yazın

Herkese merhaba, son zamanlarda çok konu açtım galiba ama bir kaç gündür bu konu aklımı meşgul ediyor. Burdan fikir almak istedim.
Şuanda 7 aylık hamileyim nasipse 2 ay sonra doğumum var. Memleketten 14 saat uzaklıkta yaşıyoruz. Kv başından beri "ay nasl geleyim aa çok uzak gelemem çok istiyorum gelmek aklım kalır" tarzı konuşuyor. Ben bir iki kere uçak bileti alırız gelmek istersen dedim "ay binemem uçağa korkarım" dedi. Eşim de annesi böyle dedikçe "gerekirse ben arabayla gelip alırım anne" diyor. Yani ben 37 38 haftalık hamileyken beni bırakacak annesini almaya gidecek. Çok küçük bir yerde yaşıyorum ben hastane için merkeze gitmek en az 3 saat sürüyor. Artık son haftalarda beni yalnız bırakıp gitmesi sizce uygun mu? 14 saat gidecek illaki hemen geri yola çıkamaz dinlenecek bir de o yolu geri gelecek. Ben de eşime sen öyle dersen uçağa bile tenezzül etmez annen nasıl olsa hazır araba gelecek diye düşünüyor gelmek isteyen gelir dedim. Ben mi yanlış düşünüyorum kızlar.
Net gelmek istemiyor. Kendimkinden biliyorum. Uğraşmayın kafanızı yormayın bu süreçte olan size olur. İsterse gelir deyip geçin

bence kesinlikle gelmek istemiyor kayınvalideniz. bahaneler üretiyor. daha şimdiden böyle davranıyorsa yanınıza geldiğinde de elinin ucuyla yardım eder herhalde.

kız kardeşiniz, kuzeniniz, teyze falan bile olur. yok mu öyle 1 hafta 10 gün yardım isteyebileceğiniz birisi?

(anneniz hastaymış galiba o yüzden onu söylemedim :) )
Biliyorum işte gelmek istemediğini gelince de sorun olacağını eşimin çözümler bulmaya çalışması beni geriyor.
Gelebilecek kimse yok maalesef herkes ya çalışıyor ya küçük çocukları var.

İşte o nazı niyazı bişey deyince alınması en başından beri öyle geriyor ki anlatamam yoksa gelsin gelmesin sıkıntı o değil.
Evet net olmuyor eşinizin küseceğini düşünüyor çekiniyor galiba ama gelmek istemediği belli

Cünkü bizim kültürde hiçbirsey açik söylenmez, ayip olur. Kv'de belli etti iste gelmek istemiyor. Hakta veriyorum. Corona var, bende istemezdim uçaga binmeyi. Ancak bunu açik açik dile getirse, yine kötü anne/kv'de olarak görülür.

Sizde niye israr ediyorsunuz anlamadim. Kv'de bir gelirse, zor gider. Ille lohusa depresyonu yasamakmi istiyorsun? Bu bebegi ikiniz yaptiniz ve ikinizde gayet bakabilirsiniz. Esinde sorumluluk alir basindan beri. Yasli kadini 14 saat uzaklikta, pandemi döneminde getirmeyin.
Hay ağzınıza sağlık. Bu forumda kadınlar kv geldi diye ağlayanlar ve gelmedi diye ağlayanlardan oluşuyor. Geldi diyenler ne kadar pişman bi görseler

Herkese merhaba, son zamanlarda çok konu açtım galiba ama bir kaç gündür bu konu aklımı meşgul ediyor. Burdan fikir almak istedim.
Şuanda 7 aylık hamileyim nasipse 2 ay sonra doğumum var. Memleketten 14 saat uzaklıkta yaşıyoruz. Kv başından beri "ay nasl geleyim aa çok uzak gelemem çok istiyorum gelmek aklım kalır" tarzı konuşuyor. Ben bir iki kere uçak bileti alırız gelmek istersen dedim "ay binemem uçağa korkarım" dedi. Eşim de annesi böyle dedikçe "gerekirse ben arabayla gelip alırım anne" diyor. Yani ben 37 38 haftalık hamileyken beni bırakacak annesini almaya gidecek. Çok küçük bir yerde yaşıyorum ben hastane için merkeze gitmek en az 3 saat sürüyor. Artık son haftalarda beni yalnız bırakıp gitmesi sizce uygun mu? 14 saat gidecek illaki hemen geri yola çıkamaz dinlenecek bir de o yolu geri gelecek. Ben de eşime sen öyle dersen uçağa bile tenezzül etmez annen nasıl olsa hazır araba gelecek diye düşünüyor gelmek isteyen gelir dedim. Ben mi yanlış düşünüyorum kızlar.
Valla kadın net gelmek istemiyo imkanınız varsa kendi anneniz gelsin yoksa da eşiniz babalık izninden sonra da izin alsın. Bence kv yi boşuna çağırmayın psikolojik olarak size yük olur

Eşiyle beraber aile yardımı olmadan bu süreci atlatanlar var ama aklınızda bulunsun devlet hastanesinde erkek refakatçi almıyorlar. Ben bilmiyordum. Biz hallederiz dememe rağmen kayınvalidem baska şehirden yanımıza geldi. Eşimi yanıma almayınca , o hastanede yanımdaydı . Iyiki beni dinlememiş.🙈 Ilçede oturuyoruz dediginiz için söylemek istedim.

Eşiyle beraber aile yardımı olmadan bu süreci atlatanlar var ama aklınızda bulunsun devlet hastanesinde erkek refakatçi almıyorlar. Ben bilmiyordum. Biz hallederiz dememe rağmen kayınvalidem baska şehirden yanımıza geldi. Eşimi yanıma almayınca , o hastanede yanımdaydı . Iyiki beni dinlememiş.🙈 Ilçede oturuyoruz dediginiz için söylemek istedim.
Özel hastanede yapıcam doğum eşimi alıyorlarmış refakatçi olarak o konuyu öğrendim

açık konusayım balık bastan kokmus
gelecek olan kısı kızım kaygısız ol yanında olurum elımden gelenı yaparım derdı zaten
yarım agız ama ama ama deyıp duracak bellı
gelebılıyorsa gelır gelemıyorsa gelmesın
canınızı sıkmayın farzedın kı yurt dısında veya aılelerden cok uzakta oturuyorsunuz
altından kalkarsınız ınanın bebege kolay alısmak ıstıyorsanız anne baba cocuk seklınnde olayı dırekt devralmanız gerekıyordu zaten
sımdıden buzluga bırseyler yapıp atarsınız
esınızle bırgun haftasonu da soyle bır temızlık hazırlık yaparsınız
sorun cozulur kımseye ıhtıyacınız yok bunu bılın endıselenmeyın

açık konusayım balık bastan kokmus
gelecek olan kısı kızım kaygısız ol yanında olurum elımden gelenı yaparım derdı zaten
yarım agız ama ama ama deyıp duracak bellı
gelebılıyorsa gelır gelemıyorsa gelmesın
canınızı sıkmayın farzedın kı yurt dısında veya aılelerden cok uzakta oturuyorsunuz
altından kalkarsınız ınanın bebege kolay alısmak ıstıyorsanız anne baba cocuk seklınnde olayı dırekt devralmanız gerekıyordu zaten
sımdıden buzluga bırseyler yapıp atarsınız
esınızle bırgun haftasonu da soyle bır temızlık hazırlık yaparsınız
sorun cozulur kımseye ıhtıyacınız yok bunu bılın endıselenmeyın
Benim burda bozulduğum nokta aa neden gelmiyor değil kvyi tanıyorum zaten geleceğinden ümidim yoktu. Eşimin annesini gidip almak zorunda hissetmesi onu hissetirmesi kadın gelmemek için ayak yapıyor biz de ayağına gideceğiz ay ne olur gel diye. Gönülsüz gelince faydası dokunur mu zaten

Haklısınız. Tek kalmayın. İlk bebek mi? Esinizle birlikte bakın bence, stres olmazsınız. İlk çocukta ben cagirmadigim halde evde on kişiydik. Hastane çıkışında peşime takilip eve doldular ve gitmediler. Lafları beni hüngür hüngür ağlattı. Aylarca kendime gelemedim. İkincide kimseyi istemedim. Daha iyi oldu

Anlamadığım yek birşey var bu sitedeki hamile kadınlarla alakalı.. neden doğumda kayınvalideyi veya kendi annenizi istiyorsunuzki yanınızda ? ha sorun olur, ara sor. İlla yanındamı durmaları gerekiyor onu anlamıyorum ? Eş kişisi zaten yanınızda ..?
Ağaç kovugunda yaşamıyorsak insanlar zor zamanlarında yakınlarına ihtiyaç duyar. Eş kişisinin yasal izin süresi malum kısıtlı. Kaldı ki anne dinlenir, baba bebekle ilgilenirken de evin işine destek olacak biri olsun istiyor insanlar. Çok normal.

Eşinizin izin alması en mantıklı olanı bence. Kendi gelse risk, eşiniz getirse risk. Hastanelerde yer kalmadı gerçekten çok fena yayılıyor virüs, hiç gerek yok. Yapabildiğiniz kadar buzluğa yiyecek birşeyler atın, hazır alırsınız gerekirse.eşiniz yardım eder size. Kv gelir ama bu kadar isteksiz gelen insanın size faydadan çok zararı dokunur, boşverin. Bir daha konuştuğunuzda açıkça söyleyin. Ne seni ne bebeği ne de kendimi riske atmak istemiyorum, ortalık yatışsın görmeye gelirsin bebeği deyin kapatın mevzuyu.

Eşinizin izin alması en mantıklı olanı bence. Kendi gelse risk, eşiniz getirse risk. Hastanelerde yer kalmadı gerçekten çok fena yayılıyor virüs, hiç gerek yok. Yapabildiğiniz kadar buzluğa yiyecek birşeyler atın, hazır alırsınız gerekirse.eşiniz yardım eder size. Kv gelir ama bu kadar isteksiz gelen insanın size faydadan çok zararı dokunur, boşverin. Bir daha konuştuğunuzda açıkça söyleyin. Ne seni ne bebeği ne de kendimi riske atmak istemiyorum, ortalık yatışsın görmeye gelirsin bebeği deyin kapatın mevzuyu.
Ya sanırım yanlış anlaşıldım ben konuyu eksik yazdım galiba. Zaten demek istediğim illa gelsin niye gelmiyor değil isteksiz olduğu halde oğluna kendini acındırması haliyle eşim de gidip alması gerektiğini düşünüyor yoksa kimseden bi beklentim yok. Ama öyle bir hale sokuyor ki eşim karnı burnunda karısını bırakıp annesini almaya gidecek kadar mağdur görüyor onu.

Ağaç kovugunda yaşamıyorsak insanlar zor zamanlarında yakınlarına ihtiyaç duyar. Eş kişisinin yasal izin süresi malum kısıtlı. Kaldı ki anne dinlenir, baba bebekle ilgilenirken de evin işine destek olacak biri olsun istiyor insanlar. Çok normal.
O annelerin hayatı yokmu? Zorunlumu bakmaya? Bencilce değilde karşındaki insan düşünülmeli, yaşlı olan onlar çünki.. ayrıca tarihe baktığımız zaman, kadınlar tarlada doğurup çalışmaya devam bile etmişler. İstisnalar herzaman var tabiki (doğumu ağır geçirenler veya hastalıklı/sezeryanla var onlara söyleyecek lafım yok) ben diğerlerini kastediyorum.

O annelerin hayatı yokmu? Zorunlumu bakmaya? Bencilce değilde karşındaki insan düşünülmeli, yaşlı olan onlar çünki.. ayrıca tarihe baktığımız zaman, kadınlar tarlada doğurup çalışmaya devam bile etmişler. İstisnalar herzaman var tabiki (doğumu ağır geçirenler veya hastalıklı/sezeryanla var onlara söyleyecek lafım yok) ben diğerlerini kastediyorum.
Şahsi olarak aslında bir beklentim yok ne kendi annemden ne kvden ama şöyle bir durum var. Kv her seferinde "oyy güzel torunum yoluna ölürüm kurban olurum ah bi doğsa ayy babannesi neler yapar ona" daha neler neler. Kimse ondan kimsenin yoluna ölmesini beklemiyor. Dışardan görseniz ne kadar düşünceli bir kadın dersiniz. ama gel gör ki iş faaliyete gelince bin dereden su getiriyor mesele gelmesi gelmemesi değil gelmek istemediği halde çok gelmek istiyormuş gibi yapması.

Ya sanırım yanlış anlaşıldım ben konuyu eksik yazdım galiba. Zaten demek istediğim illa gelsin niye gelmiyor değil isteksiz olduğu halde oğluna kendini acındırması haliyle eşim de gidip alması gerektiğini düşünüyor yoksa kimseden bi beklentim yok. Ama öyle bir hale sokuyor ki eşim karnı burnunda karısını bırakıp annesini almaya gidecek kadar mağdur görüyor onu.
yok sizin çok taraftar olmadığınızı anladım. ama konuşamıyorsunuz açık biçimde kayınvalideyle, o yüzden salgın gibi haklı bir durumu bahane olarak kullanacaksınız demek istedim. bana kalsa açık konuşun ama şu ana kadar dile getirememişseniz bu durumu bundan sonrada söyleyemezsiniz belli. hamilesiniz bunun stresinide yaşamayın zaten. eşinizede salgın üzerinden anlatacaksınız durumu, normal zamanlar olsa ne güzel gelirdi ama şimdi hem kendini hem bizi riske atmış olacak, biz hallederiz deyiverin.

yok sizin çok taraftar olmadığınızı anladım. ama konuşamıyorsunuz açık biçimde kayınvalideyle, o yüzden salgın gibi haklı bir durumu bahane olarak kullanacaksınız demek istedim. bana kalsa açık konuşun ama şu ana kadar dile getirememişseniz bu durumu bundan sonrada söyleyemezsiniz belli. hamilesiniz bunun stresinide yaşamayın zaten. eşinizede salgın üzerinden anlatacaksınız durumu, normal zamanlar olsa ne güzel gelirdi ama şimdi hem kendini hem bizi riske atmış olacak, biz hallederiz deyiverin.
En iyisi öyle yapmak.
Konuşamıyorum çünkü aşırı alınganlık söz konusu kimsenin alınganlığını çekemiyorum buna kendi ailem de dahil. Aslında ben hissedilen ya da rahatsız olunan şeylerin açıkça dile getirilmesinden yanayım ama yok eşimin ailesi bu konuda fazla alıngan enerjimi tüketmek yerine sessiz kalmayı tercih ediyorum.
Şöyle bir örnek vereyim daha önceki mesajlarda da yazmıştım daha önce memlekete 4 saat gibi bi uzaklıkta yaşıyordum. Her konuşmamızda "anne gelin bak kalırız değişiklik olur" gibi cümleler kuruyorum. Neyse aa çok uzak nasıl gelelim diye diye oraya da hiç gelmedi. Sonra bunun konusu açılınca " nasıl gelelim yeterince davet edilmedik" denildi. O zaman dedim kendi kendime "oydar yok sen bununla baş edemzsin en iyisi bu konuda sessiz kal"

Haklısınız. Tek kalmayın. İlk bebek mi? Esinizle birlikte bakın bence, stres olmazsınız. İlk çocukta ben cagirmadigim halde evde on kişiydik. Hastane çıkışında peşime takilip eve doldular ve gitmediler. Lafları beni hüngür hüngür ağlattı. Aylarca kendime gelemedim. İkincide kimseyi istemedim. Daha iyi oldu
Benim çocugu yok ve hamıle degılım. Buradaki konuları okuyorum. Şimdiden eşime diyorum. Lohusalıkta başıma birini dilersen 40 gün evden giderim diye. İlerde hamile olursam kv ye açık açık kimse gelmesin diycem. Çünkü gelirse herseye karısacak. 40 gün bunalıma girerim ben

14 saat geliş 14 saat gidiş mi uzunmuş öyleyse.

Ama bu zamanda uçağa binmek de tehlikeli. Virüsü kapıp yanınıza gelmesindense araba daha mantıklı. Yani illa gelmesi gerekiyorsa tabi. İnşallah yardımı olur size gelince.
Ben sıklıkla biniyorum bişey olmuyor uçaklarda hepa filtresi var

İnsanlar çok ileri yaşta anneanne babaanne oluyorsa zaten onlardan bir şey beklenmez. 40 küsür yaşında anneanne babaanne olan insanlar var. Elbette ki herkesin düzeni vardır ona göre de herkes kendi imkanı dahilinde yardımcı olur. Zaten insanlar ebeveyn olurken doğurdum büyüttüm kenara çekiliyorum şimdi o bana baksın diye düşünerek çocuk yapmamalı burada da hep bunu savunuyorum. Ben anne değilim henüz ama ebeveyn olmak ömür boyu özveri ki anne olanlar da bana katılacaktır.
Tarlada doğuran kadınlar zamanını örnek vermek çok yerinde değil. Onlarda bireysel yaşam yokmuş zaten. Evde kayınvalide hatta kaıinvalidenin kayınvalidesi, yakında yörede eltiler onlar bunlar bir arada yaşanan bir düzende yaşıyordur. Çocuklar zaten arada büyüyormuş. İşler güçler hep imece usulü. Hem o zamanki hayatla şimdiki hayat bir değil. Hiçbirimiz artık o tarlada çalışan kadınlar gibi değiliz anatomimiz bile değişti. Ben değil tarlada çalışmak ve çocuk bakmak, pandemi başından beri kadın alamadığım için camlarımı eşimle siliyorum ayda bir o olmasa silemem. Tabi hem vertigo hem de fibromiyalji başlangıcı teşhisi almamın da etkisi var tabi ki bunda ama sunileştik zora gelemiyoruz bu bir gerçek.

Back