Kız İsteme Yanızca TANIŞMA gününde kız tarafının hazırlıkları neler olmalı?ltf yrdmmm

dogall

Guru
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2011
227
67
318
deneyimli olan arkadaşlarıma soruyorum ilk adımımız olacak, lise aşkımla seneye evlenicez nihayet, babamın daha haberi bile yok, hepsini cumaya(tanışma günümüz) kadar halledicem.

tanışma günü yemeğe mi almalıyız yoksa çay-börek vs mi olmalı?? kahve zaten olmaz diye düşündüm isteme sonra olacak cunku. lütfen yardımm şimdiden cok tesekkürler

Erkek arkadaşını yemeğe kesinlikle davet etme çekinebilir rahat olamayabilir o yüzden çaya davet daha rahat konuşurlar. Birde babandan başka kimler biliyor? Ailenin en çok gözünde olan yakının kim varsa yanında olması ve destek çıkması için ikna etmelisin. Erkek arkadaşının toparlayamadığı durumlarda araya yakının girer toparlar. İlk tanışma heyecanlı olur senin için de öyle :))

Bende aileme hayatımda biri var evlenmeyi düşünüyoruz sizinle tanışmak istiyor dediğimde günlerden çarşamba'ydı.Cumartesi akşamı, akşam yemeğine davet ettik.Evde sadece annem-babam-kız kardeşim ve ben vardık.Çiçeğini tatlısını almış gelmişti.Hatta çokta yağmur yağıyordu,arabayı park ettiği yerden apartmana girene kadar ceketi ıslanmıştı.Kapıdan giri annemle babamın elini öptü,çiçeği bana tatlıyı anneme uzattı.Annem hemen "çocuğum ceketin ıslanmış,onu çıkart üşütme sonra"dedi.Çok çok güzel bir geceydi.İlk başta evet biraz tedirginlik, heyecan oldu ama Allahtan kardeşimle daha önce tanışıyorlardı da, kardeşim ortamı yumuşattı.Ama annemle babamında hakkını yiyemem, hiç sıkıştırmadan çok ama çok içten yaklaştılar nişanlıma.O da buna bağlı olarak daha rahat davrandı.

Açıkçası güzel bir akşam yemeğine davet etmek bence çok daha hoş olur.Böyle önemli bir olay için, klasik kadınlar günü menüsü sunmayı düşünmüyorsundur umarım. Ayrıca, nişanlımda beni ilk ailesiyle tanıştırmak istediğinde beni akşam yemeğine eve davet etmişlerdi.Bence en uygunu bu ama sen bilirsin.Umarım hakkında hayırlısı olur, herşey gönlüne göre olsun.

darısı bizim başımıza o zaman. ben babama söylemekte sıkıntı cekicem sanırım utanıyorum bu konuları ben genelde kimseyle konusmam anneme bıle zor soylemıstm. akşam yemeğinde karar kıldık annemle annem bıraz hıc tanımadığmz insanlarla yemek mı yıcez falan dedi ama madem uygun olan bu olsun. her seyın en guzelı olsun ıstıyorum inşallah. Allah tamamına erdirsin hepimizinkini :) tşk ederim

aynen oyle. iki taraf da erkek gelmez tanısmaya dedi erkek arkadaşım gelmicek ama benden daha heyecanlı :) aileler genel olarak uyumlular sıkıntı yaşıcağımızı sanmıyorm ama ona ragmen ben de boyle dusundum ablam gelicek esasında 5 kardeşiz ama çok curcuna olmasın bizde 5 torun var bırlıkte olunca cok gurultu şamata olur dıyerek bir tek en büyük ablam gelicek babamı ikna edebilme özelliği güçlü :) iki abim ve babam bilmiyo malum türk gelenklerinden söyleyemedim zaten yengem bile bilmiyo utanıyorum kafamı gömesim geliyo bi yere

ortalığı yumusatıcak aslında eniştem var gelecek olan ablamın eşi o sosyal bı ınsandır çekkinmez. onun da gelmesı ıcın uğraşırım doğru soyluyosunuzdur uzun bi sessizlik olabılır. aslında babam acayip konuskan bı ınsandır ama eğer moralı bozulursa bı seye susarak tepki de verebılır umaırm oyle bısı olmazzz

bence normal bir oturma faslı dediğin gibi çay börek vs olması daha iyi

çözümü buldum şimdi annesıne soracak benım sordurduğumu soylemeden :) belkı onların adeti farklıdır. onlar bıraz daha ananelerine bağlılar bakalım ne cıkcak sonuç

Son düzenleme:
benim ailem malatyadaydı ben sinopta, sevgilim muğladaydı ailesi istanbulda o benim ailemle tanışacağı zaman malatyaya gittik ve akşam yemeğine geldi, ben onun ailesiyle tanışacağım zaman istanbula gittik yine akşam yemeğiydi

nasıl erkek gelmezmiş tanışmaya? nasıl bir adet bu? konuşulacak konu sen ve erkek arkadaşın olacak tuhaf. senin ailen erkek arkadaşını tanıyor mu gördüler mi hiç? gördülerse sorun yok o zaman. açıkçası tuhafıma gitti kusura bakma canım

ablan ve eniştenin desteği çok olur onlara güven canım :)

yani açıkçası ben en uygun olanı yürürlüğe koyma taraftarıyım. erkek arkadasım ben gelmicem dedi, anneme sordum gelmez dedi ben de iyi gelmesin dedim cok da onemlı diil kısa zamanda isteme yapılacak nasılsa gelir :) gelip gelmemesi benim tarafımdan tamamen nötr bi durum o yüzden o konunun üstünde durmadım zaten evlerimiz arasında arabayla 7 dklık mesafe var çok şükür yakınız. ne kusuru cnm fikirlernizi paylaşmanız hosuma gidiyo aksine. teşekkür edrim :)

Bizde ilk tanışma kadınlar arasında oldu. Önce sevgilimin ailesinin kadınları ( halaları teyzeleri ablası annesi vs ) öğlen 1-2 gibi çaya geldi. :)
Sevgilim getirdi onları, bizimkiler damadı görmeden olmaz damatta gelsin dediler. O da geldi 20dk kadar oturdu çıktı sonra.
Akşam yemeğe almaktansa çaya çağırmak daha mantıklı bana kalırsa.
mutluluklar...

Bizimde haftaya nasipte tanışma olcak :18:
Sadece kadınlar geleceği için çay yanına pasta börek vs. şeyler ikram etmeyi düşünüyoruz birde uzak yoldan gelmedikleri için..
Felaket heyecan var şimdiden ne yapıcam bilmiyorum yazarken bile içim kıpır kıpır daha önceden onları tanıdıgım halde ilk defa görecekmişim gibi sanki

bizim kadınlar geldi tanıştılar 1senedir de haber bekliyorlar şimdi erkek arkadasımın babası olaya el atma zamanı geldi dedi bakalım salı günü sanırım erkeklerde tanışmaya gelicek ve konu açılıcakmış umarım kötü şeyler olmaz babam aksidir o yüzden korkuyorum dua ediiiinn

Sağolsun teyzemler bana birşey bırakmadılar o gece için, zaten evde rahat bi 50 kişiydik. 8 teyze, 2 hala, 3 enişte, kuzenler bol, onlarda bi 15 kişi vardı. Teyzemler kendi evlerinde hazırlamışlar tüm ikramlıkları, yaprak sarma, patates salatası, börek, kek, kurabiye, çay, cola ve tatlı ikram ettik. İlk tanışma da herkes birbirini ilk defa göreceğinden yemek ağır gelebilir diye düşünüyorum..

ne güzel keşke bu tarz şeyler hep kadınlar arasında olsa, araya abidir, babadır girince insan çok çekiniyo...... :)

aynen sevgilimin annesi de çay pasta vs olur demiş, bizde de bi aksilik oldu bu hafta içierisinde olacak tanışma.. siz atlattınız mı ? :) nasıl geçti?

yaa süpermiş, biz tanışmada kişi sayısını az tuttuk ki curcunaya gelmesin, çoluk çocuk. daha tanımada sorulacaklar sorulsun nezih bi ortam olsun dedik ablamın onerisiyle.. ama istemede herkesi cağırcam :))) o değil de 10 ay sonra nikahımız var ama ben mutfakta çok eksiğimm, off bu kadar henagamede nasıl ogrenıcem bılmıyorum ama evlenmeden once coğunu halletmem şart. inşallahh

inşallah olmazz, tebrik ederim canım :) sorunsuz atlatırsın ınsallah :) duam şu ki bulunduğumuz süreçte bu konular tatlı tatlı çok fazla dillendirildiğinden dolayı ilişkilerimize çevreden nazar değmezz inşallahhh :/

Son düzenleme:

Daha zamanın var, mesele ben sözümde hazırlayacağım yiyecekleri önceden deneyeceğim, ki hem el alışkanlığı kazanayım hemde fiyasko olmasın. :)
Bende hiç birşeyden anlamıyordum ki bir çay demlemeyi bile beceremiyordum. Bana hiç kalmıyordu ki? Ama annem rahmetli olunca iş başa düştü ve öyle bir öğrendim ki, yanımda birinin öyle yap, şöyle yap demesine kalmadan. Bir anlattırıyordum, takıldığım yerlerde telefonla yardım alıyordum. Kendi kendime böyle kısa sürede öğrenmiş oldum tabii basit yemekler.

Hiç canını sıkma 2 tanesini öğrensen gerisi hep aynı zaten :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…