Bebek Beslenmesi yanınızda yardımcı var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Suko
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Suko

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2006
1.711
12
683
Kızlar yanınızda yardım eden birileri var mı yoksa sadce kendiniz mi bebişlerinizle ilgileniyorsunuz benim annem var sağolsun onu da fazla yormak istemiyorum çünkü epey yaşlı bana en büyük yararı sabahları yağmuru alıp 1-2 saat bakması çünkü kızımın uykuları o kadar düzensiz ki bazen çok az uyuyor yalnız ben ne doğru düzgün yemek yapmaya ne de ev temizlemeye vakit bulabiliyorum siz de durumlar nasıl ve ayrıca uykusuzlukla nasıl başa çıkyorsunuz benim akşama doğru pilim bitiyor.Misafir gelecek olursa da panik oluyorum

Selam canım benim kayınvalidem yanımda yani aynı binada oturuyoruz sadece banyo yapmak için geliyor bana vede misafir gelicekse oda hamur işlerinde yardımcı oluyor ben pek bakması için vermiyorum ona bıraktığım zamanlar markete gittiğimiz zamanlardır vede :)))) çok sıkıştığım zaman (wc) normalde kendim bakıyorum yemeğimide yapıyorum temizliğimide uykusuzluk inanaki benimkide çok dağıldı akşam 11 geçerken uyutuyorum sabah 4.5 , 5 gibi kalkıyor emziriyorum sonra tekrar uyutuyorum ama ara ara uyanıyor ve ağlıyor 10 dk da bir yani. kendi annemse oda kendi bebeğiyle ilgileniyor yani herkes kendi derdine düşmüş .

canım cok şanslısın benim annemler yozgatta zaten gelemez evde yeterince cocuk bakıyor ilk 2 hafta burdaydı canım annem bebeği sabah bir iki saatliğine de olsa ona veriyor uyuyordum kayın validem Ankara da ama ilk haftalar gelip lohusa halimde benden hizmet beklediğinden şimdi de ben çagırmıyorum .
gerçi eşim kızdıktan sonra bayağı düzeldi son geldiğinde bebeğe baktı ev işlerine filan yardım etti ama ben en azından okul acılıncaya kadar kızımla yalnız olmak istiyorum doya doya .....
nisanın22 sinde okula başlıycam kayınvalidem o zaman bakacak mecburen şimdi dinlensin
uykusuzluk kabus gibi kızımın gece uyku saati sabit degil bazen 12 bir gibi bazen 11 de uyuyor ama gece bir kac kez uyanıyor sabah genelde 5 bucuk gibi gözlerini acıp gülmeye sesler cıkarmıya başlıyor 8 de dokuzda tekrar uyursa şanslıyım
şükocum akşamları benimde pilim bitik günün yırgunlugu bebek üstüne iş güç ...

benim oğlum şu an 10 yaşında .ama oluşumu tek büyüttüm hiç kimse yoktu yanımda.annemle daha geçen sene barıştık.k.validemde bakamam dedi o zamanlar maddi sıkıntımızda o kadar vardi ki malesef bir elimden tutan olmadı allahıma binlerce şükür bu yaşa bu boya geldi:) darısı sizlere

Benimde kendimden başka kimsem yok, annem hayatta değil (meleğim keşke olsaydı da görseydi kızımı), kayınvalidem dünden razı ama ben istemiyorum bakmasını ya da işimi gücümü yapmasını. Anneciğim 4 çocuğu, başında da kayınvalide ve kayınpederle büyütmüş. Ben neden yapamayayım, uykusuzda kalıyorum, zorlanıyorumda ama öyle zamanlarda hep bizde kolay büyümedik bu kadar konforluda büyütmediler, Allah sağlık versin, huzur versin gerisinin önemi yok diyorum.

bende tek başımayım.aslında evde ablamla kardeşim var ama pek yardım etmiyorlar kardeşim okula gidip geliyor anca kendi işleri ödev vs yapıyor yardım için sadece akşam bulaşık varsa bindebir onu yıkar. ablamda sabah eşime ve kardeşime kahvaltı hazırlar onun dışında bazen evi toplar (ablam küçük bir ev bulmuş kardeşimide alıp gidecekmiş) onun dışında herşeyi ben yapıyorum. yani sadece eşim aç gitmiyor o konuda rahatım uyku derseniz son günlerde ne kadar uyuduğuma kızım kaçta uyandığına hiç bakmıyorum ama uykusuzluktan baya başımağrıyor onun dışında bir sorun yok

benimde yanımda kimse yok kzımla başbaşayız akşama kadar gündüzleri hiç uyumuyor ama çok şükür gece uykusu iyi 12de uyuyor sabahda 11/12 gibi uyanıyor gece ara ara uyanıyor emziriyorum tekrar uyuyor aama gündüzleri çok zorlanıyorum yemeği temizliği felan zor yapıyorumm..gündüz uykusu çok düzensiz dün 1de uyuda akşam 5 de uyandı çok şaşırdım şimdide mışıl mışıl uyuyoo galiba artık düzene girecek..

korkmayin zamanlar uykulari duzene gircek ama biraz sabir hele gece uyanmalari yok mu hic sormayin gitsin oglumda iyi uyurdu bazen de hic uyumazdi ama cok sukur o buyudu simdi bakalim kardesiyle ne yapacaz gelince sag selim gelsin de o gunler bakariz

ayy kızlar okuyunca kendi hallerim aklıma geldi benim yaramaz kızım ilk üç ay boyunca sabah ezanlarına kadar uyanık halde öleeeeee viyak viyak ederdi edepsiz yanımda kimsede yoktu..eşimde hiç yardım etmezdi aksine eve geldiğinde tam teşkilatlı bi sofra düzenli tertemiz bi ev beklerdi benden :bboyy Allah ım kabus gibiydi yaaa işte sırf bu yüzden ikinciye cesaretim yok..kızım bile artık kardeş istiyorum diyor ama yokk yaww gözüm iicene korktu cesaretim yokkafamçokkarıştı

Canım ya ne kadar zor günler yaşamışsın sen de özellikle eşinin tutumundan dolayı...Peki 3 ay sonra kızının uykuları düzene girdi mi?Şimdi fıstığın kaç yaşında?

eşimin görev nedeniyle biz merzifondayız.13 ocakda doğum yaptım 50gün annem yanımdaydı 40 mevlidünü yaptıktan sonra babam ve annem izmire döndünler.ama çok zorluk çekmedik bebeğim çok uslu bir bebek hiç beni üzmüyor belirli uyku düzeni var...uyanıkkende karnı dok olduğu sürece ve uykusu gelmedği sürece çok rahatız... ama onlarında ilk torunu nehirin yaptıklarını anlattıkça canları kalıyor:)

valla benim kızım 4 aylık oldu ama hala çok ama çok düzensiz.gunduzlerii emdikten sonra yarım saat uyuyoo.yani her yarım saatte emziriyrm öle 1-2 saat uyudugunu hiç görmedim.gece 12 gibide iice huysuzlanıyo sabah 5e kadar oturuyrz sürekli bi emme halindeyiz.sabah 5 te uyursa en fazla 5-6 saat uyuyor.sonra yine aynı tempoo.taabi evin işi gücü derseniz zar zor.anca bi yemeği yapabiliyorum.yanımdada kimse yokk tekim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…