Yanınıza gelen dilenciye para verip vermemek

• Konu Sahibi Konu Sahibi woma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
biz nişanlıyken eşim tamda böyle yaptı zaten isteksizdim iyice sinir oldum tabi sonra burnundan getirdim ben herkese para veririm dayanamam hele çocuklara ama eşim kızar yanlış yapıyosun diye bende biliyorum yanlış olduğunu merhametim beni bırakmıyor ne yapayım

Eğer dilenciyse ki ben bu tabiri kullanırken bile çekiniyorum, para verme taraftarı değilim yapılan istismarlar nedeniyle.

Fakat bi çocuk mendil su falan satıyorsa kesinlikle dayanamıyorum, alıyorum emek sarfediyor diye.

Hatta bir kaç komik anımda yok değil.

Birinde nişanlımla banklarda otuyorduk, duygu patlaması yaşadım ağlıyordum, bi çocuk geldi hemen elinde selpakla. Abla abla ağlama abi hadi ablaya peçete al bak aktıı aktııı diyor, aldık tabi hemen ama benı görmelısınız bır yandan ağlıyorum bır yandan çocuğun o sözüne gülüyorum. Oğlan bir kurnaz çıktı sormayın döndü nişanlıma abi bak abla ağlıyor gözyaşı döküyor takviye yap hadi bi tande de su al kaybettıgı suyu ordan alsın dıye :roflol:

Lisedeyken de parkta oturuyorduk nişanlımla bi kız geldi zorla selpak satacak ama çete gibi dolaşıyorlar, epey ısrar etti almadık giderken ne dese beğenirsiniz ıNŞALLAH KAVGA EDERSıNıZ DE AYRILIRSINIZ. Ay güldük geçtik ama bi saat sonra biz bir kavga etmeye başladık, nerdeyse tutuyordu kızın duası -tatlicadiarzu-

bazılarıda hakediyor terslenmeyi hani tamam git dersin gitmez yapısırsada yani sevgilim bagırırsa kızmam cunku her turlu seyi yapar ki yapıyolarda goruyorus artık..para vermesinide istemem cunku o cocugu calıstıran baba bozuntuları onların parasını yiyor dogru degil zaten

terslemezzzzz yeri gelince para verir yeri gelince vermez...küçük çocuktur bakarım haline içim acır veririm..yada aşırı yaşlıdır çıakrıp veririm...ama ali ayagı saglam olupta dilenenlere vermiyorum..önceden her önüme gelene veriyordum baktım cepte para kalmıyor dilenciden bol bşy yok dışarıda..gerçektennişanlımda bende içimizi cız ettiren biri olursa veriyoruz yoksa vermiyoruz...arada benim sabrımı taşıran çocuk dilenciler oluyor ama yinede terslemiyorumm cvp vermeyince gidiyorlar..

elı ayagı tutan, calısabılecek yasdakı ve kucagında bebekle dolasıp duygu somurusu yapanlara asla ve asla para vermem.
biz nasıl essek gıbı calısıyorsak, onlarda calıssın.
yaslı, engellı,yuzu nurlu teyze ve amcalara verırım ucun besın lafını yapmam verebıldıgımın en fazlasını verırım.
cocuklara da verırım Allah korusun bazıları tınercı tıplı oluyor para vermeyıpde bıcaklayanlar ortada.
ondan dolayı cocuklarada verırım

ben bi ara hiç vermiyordum duygu sömürüsü yaptıklarını düşündüğüm için. bazen bakıyorsun sapasağlam adam dileniyor yada cebinde sana lazım olan kadar para var veremiyorsun. bide dua ediyolar ya Allah tuttuğunu altın etsin sevdiğine kavustursun felan diye içimden diyorum duan kabul olsa önce sen dilenmezsin :)
bazen veriyorum para kimin ne olduğunu bilmiyorsun ama niyet önemli sonucta.ben hayır etmek için veriyorum o beni sömürüyorsayalan söylüyorsa ondan kat kat fazlasıyla cıkar zaten yaptığı hatanın karşılığı

kizlar ben hic dilenciye para vermem..sebebini sorarsaniz...almanyadaki dilenciler sadece alkol ve uyusturucu icin dileniyorlar...zaten cogunun suratlarindan belli yara bere icinde....türkiyede sadece nur yüzlü bi dedeye para verdigimi hatirliyorum...onun disinda her önüme gelene para veresim gelmiyo...

ben dilencilere para vermem..selpak sakız vs satanlara veririm sadece..
erkek arkadasım da ne dilencileri ne de sakız vs satanları asla terslemez..teşekkür eder istemediğini söyler..sarapcilara karsı bir zaafı var sanırım cocuğun..eğer sarapcilara görürse mutlaka para verir..hatta bı keresinde arabadaydik sarapci geldi para istedi,benimkide verdi hemen sarapci beline kadar arabaya daldı öptü sevgilimi :)))) bunun arabayı herzaman park ettigi yerdeki sarapciyla da muhabbeti çok iyidir,onunlada opusup dururlardi :))) sarapcilari seviyor cocuk enterasan :)))

cingenelere vermek istemiyorum
ama muhtac gözüken birine 1-2 lira vermisim
cok degil

hiç düşünmeden para verir
benim tercihim para yerine bi ekmek alıp onu vermek

bencede terslemek hoş dseğilde bizim burda sevgili gördükleri zaman hemen gelen gül satan çocuklar var abi 1 tl diyo veriyoruz bu ne abi çocukmu kandırıyosun diyo sonra 1tl daha veriyo gnülsüz gidiyo ondan sonra diğer arkadaşları sırayla geliyo yani hepsine verecek olsak cepte inanın para kalmaz sonra ya terslemek yada o çay bahçesinden kalkmak zorunda klıyoruz

Her köşede ,her ışıkta birkaç tane dilenci oluyor.Ben para vermem,ama eşimin arabada bozuk para kısmı var dağıtır durur.Ben inanmam,sadece Karşıyaka'da bir teyze var boş boş yolda dolaşır onu görünce kesin para veririm bile bile.Bile bile diyorum ,çünkü teyzem kendisini gelini ya da kızıyla Ziraat Bankası'nda görmüş.:roflol: Hesapları var belli ki. :D Bir de İstanbul'da 2-3 hafta önce yine ışıklarda bir çocuğa verdim az da değildi hani miktar.Çok üzüldüm çünkü,yüzünün yarısı tamamen yanmıştı.:1no2:Hala aklımdan çıkmıyor.Çocuklara karşı çok hassasım.İzmir'de açım abla ,diyen çocukları da fırına götürüp birşeyler alırdım.Gözümle görünce yediklerini içime sinerdi,helal hoş olsun,derdim.

Veririz 1 ,2 tl ne olacak ki demek çok safça açıkçası. Kimse o çocuklara beş kuruş para vermezse dilenci mafyası ortadan kalkıcak o çocuklar da bizler de rahat edeceğiz. Ama insanlar bu kısır döngüye alet olmakta ısrarla bir sakınca görmüyor. Tamamen cahillik.

terslemem ama para da vermem.

Kesinlikle vermem!!! Hele o boyuna doğurup doğurup çocuklarını sokaklara salan kadınlar yokmu!!! Ahh onlara neler yapmak geliyor içimden..NAsıl alışmışlar kolay paraya nasıl kendilerine kabul ettirmişler bunun bir iş ve çalışmak olduğunu! Neyseki ceza olayı çıktı artık millet biraz anlar belki onların bizlerden daha zengin olduğunu :47:

eşimde bende asla terslemeyiz ama ben dilencinin kılık kıyafetine,sakatmı değilmi bakarım,özürlüyse çevirmem,3-5 kuruş veririm ama sağlıklı ve gençse asla vermiyorum.

Back