Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Terslemesini hic hos bulmam, ne olursa olsun!lmaz:
Bazi insanlar nedense kendinde bu hakki buluyor, dilenci diye asalamak terslemek hatta küfür etmeye hakkim var gibi bir zihniyetleri var.
Versin iki üc kurus derim ben. Ne olacakki?
Esimle ben arabada otururken yanimiza selpak satan bir cocuk geldi, abla abi alirmisiniz diye, esim yok güzelim bizde var dedigi halde ben olsun bir paket al diye israr ettim....ne ben o bir kurusdan fakirlesirim nede o cocuk cok zengin olur.
canim walla görüyüruz tv lerde:) dilenciler, iki sokak ötede mercedese atlayip gidiyorlar, cami önünden havlusunu toplayip :))
zengin olan oluyo demek kip
dilencinin durumuna bakarim.. genc , yasli,cocuk.
genclere para vermek icimden gelmez.
hos hic bir dilenciye para vermek icimden gelmiyor , bazi olaylari gördükten sonra.
iyilik yap denize at demisler,
burda anlatmam ne kadar dogru bilmiyorum ama.
örnek vermek istiyorum.
gecenlerde bir marketin yakininda bir dilenci,orta yaslarda bir bey vardi.
yanina gittim cocuklarin var mi dedim, evet 2 tane dedi.
gittim markete cocuklari icin bisiler aldim.ayrica evde ihtiyac duyabilecekleri gidalar aldim verdim.
kisacasi yemek, kiyafet vs ok. ama artik dilencilere para vermekten cekiniyorum.
Biliyorum canim, bu tür seyleri bende cok izledim.
Evet, insanlarin iyi niyetini suistimal edenler var, bunu resmen ticaret olarak görüp tüm ailesini sokaklara sallip dilendirenler var....lakin bunun ayrimini nasil yapabilirizki?
Selpak satan o kücük cocuklarin belki gercektende o iki üc kurusa cok ihtiyaci vardir, belki aileleri onlarin getirdigi para ile eve ekmek yemek almak zorundadir...
Biz bilemeyiz, Allah bilir, biz basimizin gözümüzün sadakasi olarak verdikten sonra hersey alanin niyetine baglidir güzelim.
Efendimize (S.A.V.) sormuslar: Ya Allahin Resulu, insanlarin icinde en hayirlisi hangisidir?
Cokca sadaka verendir, lakin ondanda daha hayirlisi hem cok hemde gizli sadaka verendir diye buyurmus!a.s
Sadaka vermek iyidir canim, iki kurusda olsa.!
Ayrica bu dilencelere bu kadar kin nefret kusanlarida anlamiyorum, evet insanlarin duygularini sömürüyorlar, evet para istiyorlar, ama aynisini politikacilarda yapmiyormu? Ayrica onlar öyle üc bes kuruslada yetinmiyor, kaptimi büyük kapiyor vesselam.
Yine medyanin magrifetleri, öyle üc bes olayi, defalarca tvde göstererek sanki tüm dilenciler kötü, insanlari sömürüyor, aslinda cok paralari var gibi lanse ediyorlar...
Halbuki hicte öyle degil...Ninemlerin yasadigi mahallede bir kadin vardir, Allah rahmet eylesin, dileniyordu....basinda koca yok, cocuklari ac sefil...dilendigi para ile gecinmeye calisiyordu, hastaydi, guatiri balon gibi sismisti...öldü kadincagiz...kurtuldu...:çok üzgünüm:
Ben bircok insanin bunu severek isteyerek cok memnun bir sekilde yaptigna inanmiyorum...fakirlik, caresizlik, hastalik.....Allah kimseyi caresiz birakmasin.:Saruboceq:
gülsüm keskem öyle bir fakir aile tanisakda her ay yardim edebilsek...
askitom senin dikkat dostlar sayilidir kutusunu gördügüm zaman eyvah yine bilgisayarda sorun var diyorum...her seferinde korkutuyorsun beni..kaydirigubbakcemile3..
esim mesela cok yardimsever biri...gecen sene izine gittigimizde istanbulun ortasinda..cocuklar resmen yapisip birakmiyorlar adami....abi neolur al diye yalvariyorlar resmen..ihtiyacimiz olmadigi halde kac kere almistik zaten.....esim en sonunda arabanin camini kapatti..o sirada tarafik lambasi kirmizida oldugu icin bekliyorduk..sonra polis arabasini görünce birden kayboldular o mendil satan su satan cocuklar...dilenciye asla para vermem
sırf çocuklara daha çok para veriliyor diye doğurup sokaklara atılıyorlar
ya da kaçırılıyorlar yani onlara iyilik yapmış olmuyoruz
sadaka vermek tabii ki lazım ama dilenene değil
insallah yanlis hatirlamiyorumdur ama bende bir dini bilgi kitapta okumustum...dilencilik yapmak cok günahmis..öyle olduguna göre dedigin gibi dilencilere para vermeninde bi hayri yoktur..dilencilere verilen para hayra geçmiyorki.valla bacaklarından tutup aşağı doğru sallasan cebindeki paradan çok para onlardan çıkar.onun yerine çok ihtiyacı olan fakir ailelere vermek en güzeli.
insallah yanlis hatirlamiyorumdur ama bende bir dini bilgi kitapta okumustum...dilencilik yapmak cok günahmis..öyle olduguna göre dedigin gibi dilencilere para vermeninde bi hayri yoktur..
ayrica gercekten günlerdir ac olan kimse öyle aktif olmaz..fildir fildir cin gibiler masallah..tabiki canım günah küçük çocukları dilendirip tembelliğe alıştırıyorlar.çalışabilecek kadınlar,adamlar dileniyor nede olsa çalışmadan para geliyor.televizyonda görmüyormusunuz dilencilerin üzerinden banka hesabı çıkıyor.ayrıca dolar,euro altın çabası.alsanaalsanasmile