Yanınıza gelen dilenciye para verip vermemek

• Konu Sahibi Konu Sahibi woma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

woma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
255
0
116
İçel Mersin
erkek arkadaşınızla beraber oturduğunuz part cafe vb yerlerde yanınıza dilenci yada selpak satan küçük çocuklar gelirde sevgiliniz onu terslerse yada hiç düşünmeden para verirse düşünceniz ne olur

Terslemesini hic hos bulmam, ne olursa olsun!:olmaz:

Bazi insanlar nedense kendinde bu hakki buluyor, dilenci diye asalamak terslemek hatta küfür etmeye hakkim var gibi bir zihniyetleri var.:kahve:

Versin iki üc kurus derim ben. Ne olacakki?

Esimle ben arabada otururken yanimiza selpak satan bir cocuk geldi, abla abi alirmisiniz diye, esim yok güzelim bizde var dedigi halde ben olsun bir paket al diye israr ettim....ne ben o bir kurusdan fakirlesirim nede o cocuk cok zengin olur.

ıkimizde terslemeyiz . Uygun bir şekilde alıp / almayacağımızı ifade ederiz . Herkesin nezaketi hak ettiğini düşünmekteyim .

ben vermem çünkü bunlar istismarcı insanların duygularıyla oynuyorlar biz o çoçuklara para verince daha çok yolluyorlar sokağa ama desin ki karnım aç gidip doyurayım ama köşe başlarındaki dilencilere para yok

Son düzenleme:
bende vermiyorum..cünkü insanlarin iyi niyetini suistimal ediyorlar....cogunun durumu bizim durumumuzdan iyi..evleri arabalari var...ayrica nasil olsa cocuklar bizim icin calisir diye öyle cocuklari kacirip dilendiren ceteler var..vermis olsak o kötü sahizlara taviz veririz diye düsünüyorum..veya gercekten ihtiyaclari olsa bile cocuklarin bu duruma düsmelerine karsiyim..cocuklar okumali daha iyi bir gelecek icin...öyle dilencilere para dagitana kadar fakir bir ailenin cocugunu okumasinda maddi yönden seve seve yardim ederim..

erkek arkadasım ınsanlara karsı konusmaları serttır bıraz, gittiğimiz yerdeki calısanlara ben hep siz diye konsuurm mesela ( kı hangı konumda olursa olsun ınsanlara nazık olmaya calısıırım) o senl, benli bazende ters konusur o zaman uyarırım sonrasında. ama tesekkur eder gulumser yınede. dilenci vs de geldıgını hıc hatırlamıyorum bırlıkteyken :)
ben dayanamıyorum karsımda para isteyen ınsan gorunce hele açım dedıklerı an ya dogruysa dıye verıyorum aslında bılıyorum genelı yalan soyluyor gercekten ac olan soylu davrananlar ölecek olsalarda demezler bılıyorum ama olmuyor işte yapamıyorum. gecenlerde bı arkasla bı yerde bırseyler ıcıyorduk kucuk bı cocuk abla acım dedı ayy ıcım cız ettı dedım tmm gıt oradan su parayla al dıye cıkartıyordum para bı arkadası daha geldı cok az param vardı ıkısıne yetmezdı asla bende o yuzden kavga ettıler karsımda dıye vermedım once paylasın aldıgınızı demıstm sonra tartıstılar neyse ıste.. ben o yuzden dılencılerle karsılasmak ıstemıyorum pek. o gunde o cocuga yemek yedırseydım heralde otobus param cıkmıycak ve 7 km yurumek zorunda kalcaktım :P ama vermeyı dusunurken bu hıc aklıma gelmemıstı. o yuzden istemıyorum karsılasmak kendım zor durumda kalıyorum..

Terslemesini hic hos bulmam, ne olursa olsun!:olmaz:

Bazi insanlar nedense kendinde bu hakki buluyor, dilenci diye asalamak terslemek hatta küfür etmeye hakkim var gibi bir zihniyetleri var.:kahve:

Versin iki üc kurus derim ben. Ne olacakki?

Esimle ben arabada otururken yanimiza selpak satan bir cocuk geldi, abla abi alirmisiniz diye, esim yok güzelim bizde var dedigi halde ben olsun bir paket al diye israr ettim....ne ben o bir kurusdan fakirlesirim nede o cocuk cok zengin olur.

canim walla görüyüruz tv lerde:) dilenciler, iki sokak ötede mercedese atlayip gidiyorlar, cami önünden havlusunu toplayip :))
zengin olan oluyo demek ki :Pp

dilencinin durumuna bakarim.. genc , yasli,cocuk.
genclere para vermek icimden gelmez.
hos hic bir dilenciye para vermek icimden gelmiyor , bazi olaylari gördükten sonra.
iyilik yap denize at demisler,
burda anlatmam ne kadar dogru bilmiyorum ama.

örnek vermek istiyorum.
gecenlerde bir marketin yakininda bir dilenci,orta yaslarda bir bey vardi.
yanina gittim cocuklarin var mi dedim, evet 2 tane dedi.

gittim markete cocuklari icin bisiler aldim.ayrica evde ihtiyac duyabilecekleri gidalar aldim verdim.

kisacasi yemek, kiyafet vs ok. ama artik dilencilere para vermekten cekiniyorum.

canim walla görüyüruz tv lerde:) dilenciler, iki sokak ötede mercedese atlayip gidiyorlar, cami önünden havlusunu toplayip :))
zengin olan oluyo demek ki :Pp

dilencinin durumuna bakarim.. genc , yasli,cocuk.
genclere para vermek icimden gelmez.
hos hic bir dilenciye para vermek icimden gelmiyor , bazi olaylari gördükten sonra.
iyilik yap denize at demisler,
burda anlatmam ne kadar dogru bilmiyorum ama.

örnek vermek istiyorum.
gecenlerde bir marketin yakininda bir dilenci,orta yaslarda bir bey vardi.
yanina gittim cocuklarin var mi dedim, evet 2 tane dedi.

gittim markete cocuklari icin bisiler aldim.ayrica evde ihtiyac duyabilecekleri gidalar aldim verdim.

kisacasi yemek, kiyafet vs ok. ama artik dilencilere para vermekten cekiniyorum.

Biliyorum canim, bu tür seyleri bende cok izledim.

Evet, insanlarin iyi niyetini suistimal edenler var, bunu resmen ticaret olarak görüp tüm ailesini sokaklara sallip dilendirenler var....lakin bunun ayrimini nasil yapabilirizki?

Selpak satan o kücük cocuklarin belki gercektende o iki üc kurusa cok ihtiyaci vardir, belki aileleri onlarin getirdigi para ile eve ekmek yemek almak zorundadir...

Biz bilemeyiz, Allah bilir, biz basimizin gözümüzün sadakasi olarak verdikten sonra hersey alanin niyetine baglidir güzelim.

Efendimize (S.A.V.) sormuslar: Ya Allahin Resulu, insanlarin icinde en hayirlisi hangisidir?
Cokca sadaka verendir, lakin ondanda daha hayirlisi hem cok hemde gizli sadaka verendir diye buyurmus!a.s

Sadaka vermek iyidir canim, iki kurusda olsa.!

Ayrica bu dilencelere bu kadar kin nefret kusanlarida anlamiyorum, evet insanlarin duygularini sömürüyorlar, evet para istiyorlar, ama aynisini politikacilarda yapmiyormu? Ayrica onlar öyle üc bes kuruslada yetinmiyor, kaptimi büyük kapiyor vesselam.:kahve:

Yine medyanin magrifetleri, öyle üc bes olayi, defalarca tvde göstererek sanki tüm dilenciler kötü, insanlari sömürüyor, aslinda cok paralari var gibi lanse ediyorlar...:kahve:

Halbuki hicte öyle degil...Ninemlerin yasadigi mahallede bir kadin vardir, Allah rahmet eylesin, dileniyordu....basinda koca yok, cocuklari ac sefil...dilendigi para ile gecinmeye calisiyordu, hastaydi, guatiri balon gibi sismisti...öldü kadincagiz...kurtuldu...:çok üzgünüm:

Ben bircok insanin bunu severek isteyerek cok memnun bir sekilde yaptigna inanmiyorum...fakirlik, caresizlik, hastalik.....Allah kimseyi caresiz birakmasin.:Saruboceq:

Son düzenleme:
gülsüm keskem öyle bir fakir aile tanisakda her ay yardim edebilsek...

askitom senin dikkat dostlar sayilidir kutusunu gördügüm zaman eyvah yine bilgisayarda sorun var diyorum...her seferinde korkutuyorsun beni..kaydirigubbakcemile3..

ben eli ayağı tutan kimseye para verme taraftarı değilim verdiğimiz paraların ne kadar doğru yere gittiğini bilmiyorum hadi selpak satan çocuk o parayla sigara içiyorsa sevap işleyelim derken günaha girmenin bi anlamı yok

Biliyorum canim, bu tür seyleri bende cok izledim.

Evet, insanlarin iyi niyetini suistimal edenler var, bunu resmen ticaret olarak görüp tüm ailesini sokaklara sallip dilendirenler var....lakin bunun ayrimini nasil yapabilirizki?

Selpak satan o kücük cocuklarin belki gercektende o iki üc kurusa cok ihtiyaci vardir, belki aileleri onlarin getirdigi para ile eve ekmek yemek almak zorundadir...

Biz bilemeyiz, Allah bilir, biz basimizin gözümüzün sadakasi olarak verdikten sonra hersey alanin niyetine baglidir güzelim.

Efendimize (S.A.V.) sormuslar: Ya Allahin Resulu, insanlarin icinde en hayirlisi hangisidir?
Cokca sadaka verendir, lakin ondanda daha hayirlisi hem cok hemde gizli sadaka verendir diye buyurmus!a.s

Sadaka vermek iyidir canim, iki kurusda olsa.!

Ayrica bu dilencelere bu kadar kin nefret kusanlarida anlamiyorum, evet insanlarin duygularini sömürüyorlar, evet para istiyorlar, ama aynisini politikacilarda yapmiyormu? Ayrica onlar öyle üc bes kuruslada yetinmiyor, kaptimi büyük kapiyor vesselam.:kahve:

Yine medyanin magrifetleri, öyle üc bes olayi, defalarca tvde göstererek sanki tüm dilenciler kötü, insanlari sömürüyor, aslinda cok paralari var gibi lanse ediyorlar...:kahve:

Halbuki hicte öyle degil...Ninemlerin yasadigi mahallede bir kadin vardir, Allah rahmet eylesin, dileniyordu....basinda koca yok, cocuklari ac sefil...dilendigi para ile gecinmeye calisiyordu, hastaydi, guatiri balon gibi sismisti...öldü kadincagiz...kurtuldu...:çok üzgünüm:

Ben bircok insanin bunu severek isteyerek cok memnun bir sekilde yaptigna inanmiyorum...fakirlik, caresizlik, hastalik.....Allah kimseyi caresiz birakmasin.:Saruboceq:

aminn:Saruboceq:

söylediklerine katiliyorum canim. ama dedigim gibi ben para yardimi yerine yiyecek, kiyafet ve bu gibi seylerle yardim edilmesinden yanayim.

gülsüm keskem öyle bir fakir aile tanisakda her ay yardim edebilsek...

askitom senin dikkat dostlar sayilidir kutusunu gördügüm zaman eyvah yine bilgisayarda sorun var diyorum...her seferinde korkutuyorsun beni..kaydirigubbakcemile3..

sempatiksalakcinni

benden para isteyenlere özelliklede cocuklar ise ne yapacaklarını soruyorum eger gercekten cok kötü durumda olduklarını farketmişsem ve eger derlerse yemek almak için götürüp yemek alıyorum,ama sadece para ise ıstedıklerı vermıyorum.salak değilim çalıiıp kazansınlar.erkek arkadaşım kızıyor cogunlukla verme dıyor ama kıyamıyorum ne yazıkki.

sadaka veririm, zira sadaka insanı kazalardan-belalardan korur. ama dilenene 1 kuruş bile vermem.. evet çok şahit olmuşumdur akşam olunca arabasına binip gidene.. elinde birşey satarsa 1 alıp (o da onurunu kırmamak için alırım) 5 parası veririm. dilenmek ile birşey satıp rızkını çıkarmak arasında fark olduğuna inanıyorum :1closedeyes:

terslermiyim? evet sakız gibi yapışırsa terslerim, diğer türlü geçer giderim...

dilenciye asla para vermem
sırf çocuklara daha çok para veriliyor diye doğurup sokaklara atılıyorlar
ya da kaçırılıyorlar yani onlara iyilik yapmış olmuyoruz
sadaka vermek tabii ki lazım ama dilenene değil

dilencilere verilen para hayra geçmiyorki.valla bacaklarından tutup aşağı doğru sallasan cebindeki paradan çok para onlardan çıkar.onun yerine çok ihtiyacı olan fakir ailelere vermek en güzeli.

dilenciye asla para vermem
sırf çocuklara daha çok para veriliyor diye doğurup sokaklara atılıyorlar
ya da kaçırılıyorlar yani onlara iyilik yapmış olmuyoruz
sadaka vermek tabii ki lazım ama dilenene değil
esim mesela cok yardimsever biri...gecen sene izine gittigimizde istanbulun ortasinda..cocuklar resmen yapisip birakmiyorlar adami....abi neolur al diye yalvariyorlar resmen..ihtiyacimiz olmadigi halde kac kere almistik zaten.....esim en sonunda arabanin camini kapatti..o sirada tarafik lambasi kirmizida oldugu icin bekliyorduk..sonra polis arabasini görünce birden kayboldular o mendil satan su satan cocuklar...

dilencilere verilen para hayra geçmiyorki.valla bacaklarından tutup aşağı doğru sallasan cebindeki paradan çok para onlardan çıkar.onun yerine çok ihtiyacı olan fakir ailelere vermek en güzeli.
insallah yanlis hatirlamiyorumdur ama bende bir dini bilgi kitapta okumustum...dilencilik yapmak cok günahmis..öyle olduguna göre dedigin gibi dilencilere para vermeninde bi hayri yoktur..

insallah yanlis hatirlamiyorumdur ama bende bir dini bilgi kitapta okumustum...dilencilik yapmak cok günahmis..öyle olduguna göre dedigin gibi dilencilere para vermeninde bi hayri yoktur..

tabiki canım günah küçük çocukları dilendirip tembelliğe alıştırıyorlar.çalışabilecek kadınlar,adamlar dileniyor nede olsa çalışmadan para geliyor.televizyonda görmüyormusunuz dilencilerin üzerinden banka hesabı çıkıyor.ayrıca dolar,euro altın çabası.alsanaalsanasmile

tabiki canım günah küçük çocukları dilendirip tembelliğe alıştırıyorlar.çalışabilecek kadınlar,adamlar dileniyor nede olsa çalışmadan para geliyor.televizyonda görmüyormusunuz dilencilerin üzerinden banka hesabı çıkıyor.ayrıca dolar,euro altın çabası.alsanaalsanasmile
ayrica gercekten günlerdir ac olan kimse öyle aktif olmaz..fildir fildir cin gibiler masallah..

Back