Yanik kokusu

Lavista

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2018
492
267
53
35
Dün yemek yaparken oğlum altına kaka yaptı bez yok yani eylül ayından beridir boyleyiz tabi yemek dibini tuttu hemen başka bir tencereye aldım dibini fazla siyirmadan ama yinede yanık kokusu geliyordu sizin böyle durumlarda acil yaptığınız bi çözümü var mı kokuyu bastıran yada yok eden

Dibi tuttuğunda başka tencereye iyi kısımlarını koyuyorum ama çok yandiysa maalesef koku gelir mutlaka

Dün yemek yaparken oğlum altına kaka yaptı bez yok yani eylül ayından beridir boyleyiz tabi yemek dibini tuttu hemen başka bir tencereye aldım dibini fazla siyirmadan ama yinede yanık kokusu geliyordu sizin böyle durumlarda acil yaptığınız bi çözümü var mı kokuyu bastıran yada yok eden
Yanigin derecesine bagli az yanmissa kurtarilabiliyor kokuyu almadan fazla yandiysa cop oluyor yemek sık mı basiniza geliyor yemegi kısık ateste pisirin

Yine de siniyor yanık kokusu.
O gün bi krep,kahvaltılık bir şeyler hazırlanır. Pratik. Günü kurtarmalık.
Başka da bir önerim ve ya çözümüm yok maalesef.

Yanigin derecesine bagli az yanmissa kurtarilabiliyor kokuyu almadan fazla yandiysa cop oluyor yemek sık mı basiniza geliyor yemegi kısık ateste pisirin
Yooo sik deilde çocuklarla uğraşınca bazen es kaza oluyor genelde kısımda yaparım dün acil bırakınca yüksek ateşte ondan oldu zaarrr

Yooo sik deilde çocuklarla uğraşınca bazen es kaza oluyor genelde kısımda yaparım dün acil bırakınca yüksek ateşte ondan oldu zaarrr

Tek çözüm acil durumlarda tamamen kapatın

yani işiniz bitince tekrar açarsınız belki yemek biraz geçe kalır ama yanmaz en azından

bir de ben ocakta bir şey bırakıyorsam mutlaka fırının alarmını kuruyorum

yani çay demledi isem ona da

zira çocuklara ya da tv ye telefona vs dalınca insan zamanın nasıl geçtiğini bilemiyor

bunu da alışkanlık edinirseniz, bir alarm sesi gelince yerinizden fırlayabiliyorsunuz iyi oluyor

O yemek yenmez çünkü kokusu ve tadı bozulur üzgünüm ama dökmeniz gerekecek.

Back
X