Yanik izi kalmamasi icin bilgisi olanlar paylasabilirmi?

sadeturkkahve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2018
349
833
33
Hanimlar merhaba, sıcak su dokulmesi sonucu 2. Derece yanikta iz kalmamasi için öğrendiğim doğal yöntemler sarı kantron yağı ve bildiğimiz elektrikler kesilince kullandığımız mumun zeytinyağında eritilmesi ile yapılan krem. Ancak zeytinyagi mum karisiminin ne siklikla surulecegini bilemiyorum. Sari kantronmu zeytinyagi mum karsimimi, hangisi daha iyi gelir? Bilgisi olan yada deneyen varmı? şimdiden teşekkürler

İYanık kremi en iyisi doğal yollarla desteklersiniz. Sivilce ilaci kullanirken agdadan dolayi dudak istümde yanik yarasi olusmustu silverdin aldim eczaneden düzenli sürdüm iz miz kalmadi

Kantoron yağını duymuştum ama diğer hep duyduğum ve faydasına şahit olduğum da elma suyu.

zeytinyağı ve mum ikilisi. Üzerine koca tencere kaynar süt dökülen çocukta hiç iz kalmadığına şahit oldum. Evimde hep bulunur, her türlü yanık, çatlak vs. için kullanırım. Güneş lekelerinde çok etkili. Emdikçe süreceksiniz günde 5-6 kez eder heralde. İlk başta çok acır, yanar sonra rahatlatır. Ama sürüp güneşe çıkmayın.

Kırmızı iğne diyorlardı odun sobasınin üstünde fokur fokur kaynarken çayımız elimi attığım gibi devrildi elime çok kötü olmuştu ellerim onunla geçti iz falanda kalmadi

sene başında arkadaşım elini ciddi derecede ve etinin içine doğru derin bir şekilde yaktı bi kaza sonucu, sarı kataron yağı ve madecassol krem(eczaneden bu) uyguladı her gün.kantaron yağını direkt sürdü sık sık gün içinde, gece yatarken de madecassol sürdü.elinde güneş lekesi gibi belli belirsiz iz kaldı.sizinki daha hafif olduğundan tamamen geçer sanırım.

Aloe vera bitkin varsa onu sür biryerde okumuştum baya etkiliyor geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Ben yıllardır tüm yanıklara kantaron yağı sürüyorum. Hem bes dk sonra acısını almış oluyo hem çok hızlı iyileştiriyo hem iz bırakmıyo.

Bilen bilir, buhar yanığı korkunçtur. Onun acısını bile aldı kantaron yağı. İz miz de kalmadı.

Sarıkantaronda zeytinyağıda iyi geliyor canım mum karışımını bilmiyorum ama

Geçmiş olsun benimde kozımın eli yanmıştı madecasol verdi doktor düzenli sürdük geöti iz kalmadı

Yeni doldurulmuş bir bardak çay yanığı oldu 2.derece. Bal ve yumurta yağı kantoron veya zeytinyağında bekletilmiş kudret narını sürün dediler.
Hiç bişey yapmadım sadece yanık sonrası oluşan su balonlarını şırınga ile çekip deriyi kaldırdım. Daha sonra hastaneye gittim mikrop kapmasın diye doktor benim yapacağımı sen yapmışsın dedi krem yazdı gönderdi. Bende pansumanımı yaptım kremlerle düzenli olarak geçti. Deri atıyor sürekli vucut zaten. İlk bir sene sonunda hiç bişey kalmadı.

Bu bal mumu, normal parafin değil diye biliyorum ve açık yarada 2. Derecede enfekte etmemek gerek. Madecasol de mutlaka kullanın.

Ocakta kaynayan çaydanlık devrilmişti üzerime. Bir yanağım ve Bir kolum komple yanmıştı.
Rif ampul+bepanthol pomad karışımıyla steril pansuman yapmıştık 10 gün, açık yaralar iyilestiginde antibiyotikli kreme geçmiştim. Tam iyileşmeden sonra da contractubex diye bi ilac vardı onu düzenli kullandım. Sadece kolumda çok küçücük (25 kuruş kadar) belli belirsiz bir iz kaldı. Yüzümde çok şükür bir şey yok.

Harika. Gündüz zeytinyağı mum ikilisi, gece de kantron yağı mi kullanmak daha mi yi olur yoksa sadece zeytinyağı mumdan mi devam etsem kafam karistiçok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…