- 6 Şubat 2018
- 11.205
- 14.570
- 298
- Konu Sahibi sadeturkkahve
-
Evet yumurta akı yanığa cok iyi geliyor icinde kollojen varmis sanırım bendeocakta elimi yaktigimda sürdüm hemen cok iyi geldiBir Dr yumurta beyazı mi sarısı mi ne öyle birsey önermişti. Yanlış hatırlıyor olabilirim iz kalmaması için. Dr a sorup kullanin
Olabilir ismini bilmiyorumRif ampul olabilir mi?
Kaza geliyorum demiyor işte.Canım benim başımdan aşağı kaynar çorba döküldü. Yaklaşık 150 derecede yandım anlayacağın. Mum ve hakiki zeytin yağı karışımı sürdüm. Silverdin sürdüm, bepanthen sürdüm. Ama Silverdini çok kullanmak cilt tonunda açılma yapıyor. Çok ağır olan yerlerimde izi kaldı sadece. Suratımda boynumda kollarımda kalmadı. Bir göğsüm ve bir baldırımda kaldı.merdivenden yuvarlanıp elimdeki çorba dökülmüştü. ölümden dönen biri olarak takmıyorum izi falan....
Ben zeytinyağı sürmüştüm baya işe yaradı geçti gittiHanimlar merhaba, sıcak su dokulmesi sonucu 2. Derece yanikta iz kalmamasi için öğrendiğim doğal yöntemler sarı kantron yağı ve bildiğimiz elektrikler kesilince kullandığımız mumun zeytinyağında eritilmesi ile yapılan krem. Ancak zeytinyagi mum karisiminin ne siklikla surulecegini bilemiyorum. Sari kantronmu zeytinyagi mum karsimimi, hangisi daha iyi gelir? Bilgisi olan yada deneyen varmı? şimdiden teşekkürler
O kadar çok yağ sürdüm ki ö geldiKaza geliyorum demiyor işte.
Kurtulmuşsun gerçekten Allah korumuş. Aktaran öğrendiğime göre sarı kantron yagi eski yanık izlerini de geçiyormuş, göğüs ve baldıra sürebilirsin. Zararı olmaz sonuçta. Dediğin gibi geçmese de önemli değil canını kurtarmissin.
Merhaba izleriniz tam ne kadar süre sonra geçti ? Benim de yeni doldurulmuş çay döküldü bacağıma,iki ay oldu kahverengi iz var şu anOcakta kaynayan çaydanlık devrilmişti üzerime. Bir yanağım ve Bir kolum komple yanmıştı.
Rif ampul+bepanthol pomad karışımıyla steril pansuman yapmıştık 10 gün, açık yaralar iyilestiginde antibiyotikli kreme geçmiştim. Tam iyileşmeden sonra da contractubex diye bi ilac vardı onu düzenli kullandım. Sadece kolumda çok küçücük (25 kuruş kadar) belli belirsiz bir iz kaldı. Yüzümde çok şükür bir şey yok.
Merhaba izleriniz tam ne kadar süre sonra geçti ? Benim de yeni doldurulmuş çay döküldü bacağıma,iki ay oldu kahverengi iz var şu an
Bu kürü nasıl uyguluyoruz. Dün yanağıma ve boynuma yağ sıçradızeytinyağı ve mum ikilisi. Üzerine koca tencere kaynar süt dökülen çocukta hiç iz kalmadığına şahit oldum. Evimde hep bulunur, her türlü yanık, çatlak vs. için kullanırım. Güneş lekelerinde çok etkili. Emdikçe süreceksiniz günde 5-6 kez eder heralde. İlk başta çok acır, yanar sonra rahatlatır. Ama sürüp güneşe çıkmayın.
Saf zeytinyağında (market yağı olmasın) bir tane beyaz mumu eritin soğuyunca yanık olan yere sürün. Bu acil versiyon.Bu kürü nasıl uyguluyoruz. Dün yanağıma ve boynuma yağ sıçradı
Teşekkür ederim. Elimde beyaz mum değil de bal mumu var. Onu eritip kantaronla karıştırsam olur mu? Saf zeytinyağımda var. Ama gül yağı yokSaf zeytinyağında (market yağı olmasın) bir tane beyaz mumu eritin soğuyunca yanık olan yere sürün. Bu acil versiyon.
Evde bulundurmak için mum yerine bal mumu eklerseniz daha iyi olur. İçine gül yağı katabilirsiniz.
Bal mumu daha iyi. Kantaronla hiç karıştırmadım bilmiyorum. Gül yağı şart değil zaten güzel koksun diye.Teşekkür ederim. Elimde beyaz mum değil de bal mumu var. Onu eritip kantaronla karıştırsam olur mu? Saf zeytinyağımda var. Ama gül yağı yok
Çok sağol ya. Yüzümde dün acilde sürülen krem var bunu temizlemem lazım ama suyla yıkasam bişey olur mu bilmiyorum. Sağlık ocağında gitsem temizlerler miBal mumu daha iyi. Kantaronla hiç karıştırmadım bilmiyorum. Gül yağı şart değil zaten güzel koksun diye.
Ama mumu eritip yağa eklemeyin. Yağ ve mumu bir cezveye falan birlikte koyun, kısık ateşte yavaş yavaş kontrollü bir şekilde yağı yakmadan eritin. Soğuyunca krem gibi bir kıvamı olacak.
Yanığa su değdirilmez diye biliyorum. Sağlık ocağına gidin siz.Çok sağol ya. Yüzümde dün acilde sürülen krem var bunu temizlemem lazım ama suyla yıkasam bişey olur mu bilmiyorum. Sağlık ocağında gitsem temizlerler mi
Teşekkür ederim yardımların için. Şifa olur inşallah. Bunun izi kolay kolay geçecek gibi değilYanığa su değdirilmez diye biliyorum. Sağlık ocağına gidin siz.
Bi de cezvede erittikten sonra eriyik haldeyken bi kavanoza koyun orda donsun, yazmayı unutmuşum.
Ne kadar sıklıkla kullandınız bunlar için?. Evimde hep bulunur, her türlü yanık, çatlak vs. için kullanırım. Güneş lekelerinde çok etkili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?