yanık et kokusu

Tencereyi atayım mi?
20150218_232129.jpg

Şimdi biraz moral bozacağım ama bizim evde de et-kemik böyle yanmıştı. Duvarları tekrar boyattık. Bütün dolaplar çamaşır sularıyla defalarca silindi. Sürekli havalandı. Hatta mutfak dolaplarını bile değiştirmeyi düşündük. Denediğimiz koku vs. şeyleri saymıyorum bile. Tüm bunlardan sonra beyaz sabun kokulu yer silme deterjanı var ama market işi değil. Hani deterjan işi yapan firmalarda satılandan. Bardakların içine mutfağın tüm dolap içlerine falan koyduk o biraz daha etkili oldu ama çok uzun süre sürdü koku.

deme ya o kadar zor demek bu koku cidden çok berbat haftasonu büyük temizlik şart desene.. birde burda sanırım bulamam o deterjanlardan alternatif birşey bakıcam artık :KK43:

:KK57::KK57: 6 saat mi.vallahi ALLAH korumuş evinizi.altı kısık olduğunu düşünüyorum harlı yansaydı kesin ev yanardı.arkadaşım unutma yemeğini ocakta birdaha böyle ucuz atlatamazsın.

canım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için inan ki dalgınlıgıma gelmiş.. yani düşünüyorum kendim bile inanamıyorum

Bende bir kere çayın altını yakıp uyudum
Allah korusun hepimizi.

sizi de Allah korumuş. Amin hepimizi korusun..

Kumaş dinen koku kolay kolay gitmez evden. Yıkayabileceğiniz herşeyi yıkayın. Mutfak fayansı duvar yer silin ve ocakta bir tencereye yumuşatıcı su koyarak kaynatın. Kokuyu koku ile maskeler seni daha kötü olur. Kış günü çok iş çıkmış başınıza geçmiş olsun . Kolay gelsin. He bu arada koku en çok canlar ve davlumbaza siner. Camları içeriden sil davlumbaza yağ çözücü sprey var bimde. Ocağın üzerine birsürü bez gazete falan koyup içime motoruna falan sık ama ampul giriş yerlerini tıka kısa devre yapmasın.

Benimde öyke çok yanık bir çelik tencere vardı sizinki çelikmi bilmiyorum makinayı her açışımda attım içine. Fairy Platinum kullanıyorum bir kaç yıkamada arındırdı

Kumaş dinen koku kolay kolay gitmez evden. Yıkayabileceğiniz herşeyi yıkayın. Mutfak fayansı duvar yer silin ve ocakta bir tencereye yumuşatıcı su koyarak kaynatın. Kokuyu koku ile maskeler seni daha kötü olur. Kış günü çok iş çıkmış başınıza geçmiş olsun . Kolay gelsin
haftasonu herşeyi yıkayacağım haftaiçi çalışıyorum çünkü :KK43: çok teşekkür ederim ayrıca iyi dileklerin için canım .. kış günü sürekli havalandıramıyorum da çok zorlanıcam :KK43: Tencereyi de atıcam sanırım

ay canım çok geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış.
arkadaşların dediği gibi bimdeki sarı sişeli sır marka yağ çözücü çok etkili. tencereyi sakın atma bugece suda beklesin yarın bişeylerle ovarsın.bikaç kerede çıkar. febreeze falan gibi oda kokularını koltuklarına, yıkayamıyorsan perdelerine halılarına sık.
çıkar bu koku sonuçta iyce içlerine sinmeden müdahele et.
ben de elimi yaktım demin sıcak sudan.

-sakar kadınlar klübü was here-

haftasonu herşeyi yıkayacağım haftaiçi çalışıyorum çünkü :KK43: çok teşekkür ederim ayrıca iyi dileklerin için canım .. kış günü sürekli havalandıramıyorum da çok zorlanıcam :KK43: Tencereyi de atıcam sanırım
Atma tencereyi. Bir fairy Platinum tablet al. Biraz kaynat beklet. Sonra bulaşık makinasını fairy ile açtığın her seferde bu tencereyi de koy. Benimkide aynen böyleydi. Ilik çorbası yana yana bu hale gelmişti şimdi eser yok.

ay canım çok geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış.
arkadaşların dediği gibi bimdeki sarı sişeli sır marka yağ çözücü çok etkili. tencereyi sakın atma bugece suda beklesin yarın bişeylerle ovarsın.bikaç kerede çıkar. febreeze falan gibi oda kokularını koltuklarına, yıkayamıyorsan perdelerine halılarına sık.
çıkar bu koku sonuçta iyce içlerine sinmeden müdahele et.
ben de elimi yaktım demin sıcak sudan.

-sakar kadınlar klübü was here-

Canim sana da çok geçmiş olsun elini soğuk suda bekletirsen acısını alırsın. Tencereyi de suya koydum hiç atasim yok yeni almıştım hevesim bile alamadım :)) dediğini deneyeceğim baktım çıkmıyor son çare atarım artık :)

Sakar kadinlar olarak biz her yerdeyiz :) :)

Atma tencereyi. Bir fairy Platinum tablet al. Biraz kaynat beklet. Sonra bulaşık makinasını fairy ile açtığın her seferde bu tencereyi de koy. Benimkide aynen böyleydi. Ilik çorbası yana yana bu hale gelmişti şimdi eser yok.

Canim yağ çözücü döktüm şimdi içine senin dediğini de deneyecegim inş çıkar tavsiyen içinse ayrıca teşekkür ederim seviyorum kk dayanışmasını :)

kötü kokular için sirke kaynatılır elma mı üzüm mü bilmiyorum gerçi ama ikiside işe yarar muhtemelen

Febreze diye bi sprey var kötü kokuları resmen ortadan kaldırıyor ben kullanıyorum devamli çokta memnunum Kızartma kokusunu bile kapatıyor ise yarayabilir

aynı durumda bende kaldım.Benim evimden çıktı koku;
-1 saat boyunca her yeri açtım,bu sırada ocakta orta ateşte türk kahvesini kavurdum(yaklaşık 5 kaşık)
-sonra her yeri kapatıp 1lt suya yarım kapak yumuşatıcı ekledim ve kaynattım onu yarım saat boyunca.

Aspritörün filtrelerinide bulaşık makinasına attım,koku kalmadı evde.Hatta eşim geldi ev ne güzel kokuyor dedi :KK70:

Arkadaşlar yanık et kokusunu en iyi tütsü yakarak yok edebiliyorsunuz. Tecrübeyle sabit.

Mutfaktaki temizlik çamaşir suyu, yumoş, vs... kimyasalları birakin zararlida. Çamaşir suyu içmiş gibi olsanizda o koku gitmiyor
Bi yerde okuyup kekik ve naneyide tavada çevirmiştim oda anlık etki, tarçin ve şekerde yapmistim anlik etki..

Tek çözüm TÜTSÜ....

X