Kekler - Pastalar Yanardağ Pasta - Dr. Oetker Meyveli Sos Sponsorluğunda

KaramelDelisi

Geçmiş geçmiştir, gelecekse bizim
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Aralık 2016
1.519
3.442
31
Merhaba sevgili K.k hanımları sizlere volkanik bir görünümü olan basit ve lezzetli bir pasta ile geldim.

Malzemeler
Keki için
4 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su b ardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 pk. kabartma tozu
1pk şekerli vanilin

Islatmak için
2 su bardağı süt

İç dolgusu için
2 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Damla çikolata
1 adet muz
1 paket dilediğiniz herhangi bir kek

Üzeri için
Çikolata sosu
Pudra şekeri
Kakao

Sosu için
1 paket orman meyveli sos
1 çay bardağı su

Kekiyle başlıyoruz. 4 yumurta ve şekeri mikserle köpük olup hacim alana kadar çırpıyoruz.

Ardın un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyip kaşık yardımıyla söndürmeden karıştırıyoruz.

Kek hamurunu kelepçeli kalıba döküp 180 derece ısınmış fırında 30 dk kadar pişiriyoruz.

Kek pişerken bir paket meyveli sosu bir çay bardağı suyla pişirip kabuk tutmaması için karıştırarak soğutuyoruz.

Pişen keki kalıptan çıkarıp soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz.

İç dolgusu için 2 paket krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıyoruz.

İçine doğranmış muz, küçük lokmalık kek ve damla çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.

Pastamızın tabanını 1 bardak sütle ıslatıyoruz. Üzerine hazırladığımız dolguyu koyup kubbe şekli veriyoruz.

Kekimizin üst kısmını 8 parçaya bölüp sütle ıslatıyoruz. Süslemek için yapıştırıcı görevi niyetine çikolata sosunu ince katman olarak sürüyoruz.

Ben dağ görüntüsü elde etmek için kakao ve pudra şekerini karıştırdım. Süzgeçle eledim.

Dilimleri aralıklı olacak şekilde dolgunun üzerine sıralıyoruz.

Ve o muhteşem an; meyveli sosu tepeden boşluklara akacak şekilde yayıyoruz.

Yanardağ pastamız sizlerle

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdiiii lokum gibi bir kek+iç dolguda lezzeti ikiye katlayan muz ve rulo kek+fresh orman meyveli sos...ağızda birleşince eminim damak çatlatan bir lezzet oldu bu...eline sağlık canımcımmmmm başarılar diliyorum

Ellerinize sağlık şansınız bol olsun

Çok güzel gözüküyor canım, üçgen keklerin görüntüsü çok hoş olmuş yanardağ görüntüsünü sevdim eminim tadida çok güzeldir ellerine sağlık başarılar diliyorum canimcim
Çok teşekkür ederim
Yarışma olmasa bu pastayı yapmayı düşünmezdim ama herkese tavsiye ederim artık

Şimdiiii lokum gibi bir kek+iç dolguda lezzeti ikiye katlayan muz ve rulo kek+fresh orman meyveli sos...ağızda birleşince eminim damak çatlatan bir lezzet oldu bu...eline sağlık canımcımmmmm başarılar diliyorum
Çok teşekkür ederim
Seninkini merakla bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…