- 13 Ocak 2020
- 44.414
- 166.846
- 33
Bir mutfak maceramla daha sizlerleyim. Lütfen kemerleri bağlayalım.
Biraz sonra yaşanacaklardan gelişim çağındaki çocuklarımızı uzak tutalım travmatik izler kalabilir ruhlarında. Kimsenin bebesinin rüyasında kurabiyeler tarafından kovalanmasını istemem.
Başlıyoruz.
Malzemelerimiz
-125 gram tereyağı
-3 kaşık nişasta (ne nişastası bilmiyorum komşudan aldım)
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilin
-2 su bardağı civarı un
-1 yumurta
-Troponin çikolata sosu
(200 gram çikolata var tarifin aslında benim malzemelerimde de vardı. Başına nahoş olaylar geldi hep beraber göz atıcaz.)
Hehe çikolatalara bakınız.
Un hariç malzemeleri kabımıza alıyoruz yoğuruyoruz.
Unu da katıp yoğuruyoruz. Tepsimize dizip 6 parçaya ayrılacak şekilde üstten üstten hafif kesiyoruz.
Çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz.
Benimki böyle oldu kendisiyle burda vedalaştık. Nasıl oldı neden oldu hiç fikrim yok gayet iyi gidiyordu erime işlemi. Tereyağı ekleyip kurtarmayı denedim o da ziyan oldu.
Neyse ki evde muhteşem Troponin çikolata sosumuz var.
175 derecede 20 dk civarı pişen kurabiyelerimizi güzelce bununda sosluyoruz.
Afiyet olsun.
Biraz sonra yaşanacaklardan gelişim çağındaki çocuklarımızı uzak tutalım travmatik izler kalabilir ruhlarında. Kimsenin bebesinin rüyasında kurabiyeler tarafından kovalanmasını istemem.
Başlıyoruz.
Malzemelerimiz
-125 gram tereyağı
-3 kaşık nişasta (ne nişastası bilmiyorum komşudan aldım)
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilin
-2 su bardağı civarı un
-1 yumurta
-Troponin çikolata sosu
(200 gram çikolata var tarifin aslında benim malzemelerimde de vardı. Başına nahoş olaylar geldi hep beraber göz atıcaz.)
Hehe çikolatalara bakınız.
Un hariç malzemeleri kabımıza alıyoruz yoğuruyoruz.
Unu da katıp yoğuruyoruz. Tepsimize dizip 6 parçaya ayrılacak şekilde üstten üstten hafif kesiyoruz.
Çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz.
Benimki böyle oldu kendisiyle burda vedalaştık. Nasıl oldı neden oldu hiç fikrim yok gayet iyi gidiyordu erime işlemi. Tereyağı ekleyip kurtarmayı denedim o da ziyan oldu.
Neyse ki evde muhteşem Troponin çikolata sosumuz var.
175 derecede 20 dk civarı pişen kurabiyelerimizi güzelce bununda sosluyoruz.
Afiyet olsun.