Yalnızlık, insanı tahammülsüz yapar mı?

cekirdekcik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
1.035
2.132
Uzun bi suredir iliskisi olmayanlara soruyorum. Uzun sureden kastim en az 1,5 yil falan. Karsisiniza illa birileri cikiyordur. Ama, uzun sure yalniz kalinca karsinizdaki insanda en kucuk hataya tahammulsuzluk oluyor mu? Yani birisi var atiyorum, karakteri cok iyi falan ama duzgun mesaj yazamiyor soguyorum. Duzgun turkceyle yazmiyor, sinirim bozuluyor. Uyariyorum, duzelmiyor. Kucuk hatalar da degil belli bariz seyler. Ben onu uyarinca o da kalkip bana kulp buluyor. hem de olmayan bi seye. Bi kkonuda hatali oldugu halde zitlasiyorsa ya da yine soguyorum... Zaten anlasamam diyorum. Zevkime mesela alayci, asagilayici gibi yorum yapinca siliyorum hemen... Armudun sapi uzumun copu dedikleri bu yaptigim mi oluyor? Sizde var mi bu tip durumlar?

Bence kendine uygun insanı arıyorsun hala, içten içe.. Zaten kimseye katlanmak zorunda değilsin, gönül gerçekten aşık olduğunda görmez kusurları, ona hoş gelir..

Ayrıca zevkine alaycı aşağılayıcı yorum yapma hakkını kendinde bulanların ağzının payını vermelisin. Hayırdır yani noluyoruz, ne hakla alay ediyosun? Şaka yada beğenmediğini söyleme de değil, dalga geçiyo resmen, ergen sanki..

Bence tam etkilenmemissin, begenmemissin, tam icine sinmemis tanistigin tipler.

Gercekten aranizda cekim olan biri olunca sadece iyi vakit geciriyorsun, o kadar. Cidden hoslandigin biri mesaj atsin diye telefon basinda bekliyorsun , her telefon sesinde kalbin firliyor yerinden. Ne yazdiginin da benim icin pek onemi olmuyor, az once klozete oturdum kaka yaptim dese bile ayyy ne tatli derim o derece.

Yani kalbini carptiran biri oldugunda kalbin bogazina gelip atiyor, ama sende boyle bir sey olmamis anladigim kadariyla

Turkce konusunda da cok haklisin, "de"lerin , "ki"lerin ne zaman bitisik ne zaman ayri yazildigini bile bilmeyen biriyle asla isim olamaz.

Son düzenleme:
Ben de eskiden öyleydim. Birinden hoşlanıyorum diyelim. Yaptığı en ufak şey soğumama sebep oluyordu. Mesela köpeklerden korkması ya da herhangi bir şey. Bu neden biliyor musun? Mükemmel erkeği aramaktan öylr oluyor. Benim kafamda yarattığım erkek vardı uzun olcak yeşil gözlü olcak güçlü olcak vs vs
Ama öyle olmuyor işte. Tam aramayı bıraktığımda biri çıktı karşıma. 2 yıllık ilişkim var ki benim en uzun ilişkim 2-3 haftaydı düşün.
Zamanla birinden hoşlanacağını düşünüyorum ben. Takma kafana herkesin bir nasibi varmış

aynı durumdayım diyebilirim bu yalnızlıkla alakalı bir şey değil bence çünkü benim genel manada kız erkek kimsede örneğin yazım bozukluğuna tahammülüm yok . Noktalama hataları v.s gözüme batmaz ya şive şu bu ama yazarken kelimeleri düzgün yazmak konuşurken de yanlış kelime kullanmamak hoşuma gider yapmayana nedense uyuz olurum bunun tahammülsüzlük ,uzun süreli yalnızlıkla ilgisi yok .

evet yapıyor bir çok insanın takılmayacağı bir şeye ben deli oluyorum
özellikle evin içinde de yalnızım ben iyice insanlar erkekler beni boğmaya başladı
mesel ben yemek yerken en ufak çıtırtı sesine gelemiyorum nasıl bir erkekle başbaşa yemek yiyeceğim mesela hiç bilmiyorum

Bence duygulara bakiyor bu durum. Ama bazi durumlarda duygu bile yeterli degil yani. Kabul edilebilir seyler var, kabul edilemez seyler var. Duygu yogunluguna gore dogrularin degisir.
Ama yeri geliyor bazen öküz altinda buzagi aramaya donusuyor bu is. Yani aslinda oyle tahammul edilemeyecek bir durum yok ama gonul istemiyor. İste o zaman, gozun ustundeki kas da batar. Armudun sapi, uzumun copu de goze batar yani. Gelsin bahaneler, bahaneler.

Eğer gerçekten çok etkilensen yıne rahatsız eder,duzeltırsın,ama sınır etmez,gıcık olup takmazsın,erkeklerdede var,mesela geçen bırı ile tanıştım,ok yazılmasına gıcıkmış,tamam yazcakmışım,bende onun uyuz demesıne gıcık oldum,bıtırdım,,tahammülsüz lük değil,normal,bır arkadaşım yemek yerken çatalı kaşığı çok ses çıkartıyor dıye rezıl oldum rahatsız oldum dıye çabuk ye kalkalım dedım,dahada gıtmem Yemeğe,bırınınde dişleri yapay çok sırıtıyor yapma kalitesız dıye gıcık olmuştum,al sana bahane

Bu durumun adı ne bilmiyorum ama bence en doğrusunu yapıyorsun.. Ben evliyim belki soruyu sorduğun grupta değilim ama cevap yazmak istedim. İnsan en doğru bu kişi diyip güvenip evlenince bile yalnızlık çukuruna düşüyor bir gün. Yapayalnız kalıyorsun üstünde kocaman bir sorumlulukla. Sen bari en içine sineni bul ki pişman olmamak için elinden geleni yapmış olasın. Bu arada yok efendim seçici olma yaş geçer falan filan safsatalarını duyma geç arkadaşım. Tek başına yalnızlık kalabalık bir yalnızlıktan daha iyidir

Bence ilişkilerde önemli olan birbirine saygı duymak. Alay ediyorsa saygı duymuyordur. Ayrıca konuştuğumuz dili doğru kullanmamız gerekir benim de bu konuda hassasiyetim vardır o açıdan konu sahibi seni anlayabiliyorum
Bunun adı tahammülsüzlük değil öyle olsan şans da vermezdin.

Ohh benim gibiler de varmis. Bugun cok duygusala bagladim iyi moral verdi cevaplar... Her yerde sevgililer, buraya geliyorum hep evliler :)) Yalnizlarin sesi duyulsun bugun istedim. Guzel oldu.

Oluyor evet. Bende şey vardı, bunca zaman yalnız kaldım bu saatten sonra karşıma bu yalnızlığı bozmama değecek biri çıkmalı ki tenezzül edeyim. Çünkü 1 seneyi geçince yalnızlık, bakıyorsun böyle de yaşayabiliyorum. Yeniden birini hayatına almak için buna gerçekten değecek birini istiyorsun. Birini tanımaya çalışmak, alışmak, katlanmak kolay değil çünkü.

Kusura bakma da boyle armudun sapı üzümün çöpü diye diye benim gibi yalnız kalirsin bak Allah korusun. Bende kafamda bi şekil düşünüp şöyle olsa böyle olsa derdim amaaaa şimdi az begensem uyussam tav olacagim yanı nerdeyse . yaş geldi geçiyor 27 oldum. En son kalbimin attığını hissettigim de 5 yıl önceydi düşün şimdi kimseler yok ne ben sevebiliyorum ne de sevilebiliyorum .. O kadar acıymış ki yalnız kalmak.. Kalbinin boşluğu.. Nasil baş edeceğim bilemiyorum.

Daha 27 sin dur. :) Karamsarliga gerek yok. Ben de hep goruyorum millet evlendi falan. Hatta 2. cpcuklari olacak arkadaslarimin ki ben 25 yasindayim dusun. :) Bazen insan diyor, ben de oyle kit kanaat gecinseydim, armudun sapi uzumun copu demeseydim kafama az bucuk biriyle anlasmaya calissaydim diye sonra dusunuyorum; ya evlendikten sonrasi ne olacak? Bence evlenip 1-2 sene sonra evlendigine pisman olmaktansa, 30 yasind wvlenip mantikli ve mutlu bi evlilige sahip olmak daha iyi. Gec olsun iyisi olsun yeter ki.

Aynı durumdayım çünkü artık belli bir olgunluk ve deneyime sahip olduktan sonra eskiden hoş görebildiğin ve göze batmayanlar şeyler batar oluyor. Hatta ne olacak evlenmesem diyorum ki aksine evlenmeye sıcak bakan bir kızdım.. Allah gönlüne göre versin inşallah. Doğru zaman geldiğinde doğru insan bulur inşallah. Anlattığın davranışlardaki insanında pek doğru insan olmadığı açık. Tahamül etmeye çalışarak daha fazla tahamülsüzleşmene sebep olmalarına izin verme tavsiyem:) En iyisi relax olmak sanırım zaten Allah ne yazdıysa o olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…