Yalnızlık, insanı tahammülsüz yapar mı?

Tatlım inançlı insansın belli ki dua etmeye devam.. Bazısını 20'sinde bazısını 30'unda buluyor. Herkesin kaderi farklı farklı. Evlenip kötü bir insanın eline düşmektense hiç evlenmemiş olmak daha iyi sende öyle bak.. Hayır demende de vardır bir 'hayır' .

Kızlar daha yaşınız cok genc hemen karamsarliga kapılmayın 25 ne ki? Bu hayatta önemli olan şey mutlu ve huzurlu yasamak..ben de yalniz yaşıyorum ve bir erkeğe endeksli bir yasam surmuyorum. Hayatınıza girecek kisi, sizi oldugunuz gibi kabul etmiyor, saygi duymuyorsa, sahip oldugunuz huzuru devam ettirmiyorsa olmamasi daha iyi. Rabbim hayirlisini versin dogru insan zamani gelince karsiniza elbet çıkar

başkalarını bilemem ama bende var.eski sözlümden sonra iki kez hayatıma birilerini almayı denedim biri 1 hafta diğeri 3 ay sürdü . tahammül edemedim.katlanamadım.alışamadım sevemedim. def ettim desem de yeridir yani. gördükçe de keşke hiç onlarla denemeseymişimboşa zaman kaybetmişim dediğim de oluyor. sanırım sende bunu yaşıyorsun. bu neden oluyor bilemiyorum. bide ben eski sözlümü sürekli görüyorum karşılaşıyoru özlüyorum onu yani ondan sebepte olabilir. ama senin geçmişte yaşadığın böyle bir aşk acısı veya unutamadığın biri var mı? belki sebep budur

Doğru söylüyorsun haklisin kötü olacaksa hic olmamasi daha hayirli. Elin adaminin kahrini cekmektense baba evinde yalniz oturursun daha az canın yanar en azından değil mi ama?
İçimi rahatlattiniz tesekkur ederim ama sizin gibi demiyor ki burada insanlar daha 27 sin erken demiyor ki sen baya geç kalmissin diyorlar. Bu sözler beni yipratiyor aslında .
mantıklı düşündüğümde hayırlısı olmayacaksa içime sinmeyen zoraki sevdiğim biri olacaksa neden evleneyim ki diyorum... ama etrafımda benden 5 yaş küçüklerin bile çocuğu olunca moralim bozuluyor neyse hayırlısı diyelim ne yapalım değil mi.. Allah büyük ..

Ay içim rahatladı biraz da olsa.. Daha 27sin dedin ya nasıl mutlu ettin beni sağol :) ama burada böyle değil işte herkes erkenden evleniyor.. Ne yapayim kaderim boyleymis benim de..
Aslında şöyle bi düşünüyorum da kabul etmediğim için pisman olduğum bi talibim var mi.. Yok.. Ah suna evet deseydim şimdiye ne güzel ailem olurdu dediğim biri yok aslında.demek ki hiçbiri içime sinmemis demek hiçbiri nasibim değilmiş degilmi? Burda okudugum çoğu kişi diyor ki nasip olunca kimse engel olamıyor sen bile diyorlar. Yanı aslında o bu bahane . gerçekten sevsen imla kurallarını uygulamamasına bile takilmazsin bence :)

Şu çevre, insanları depresyona sokmak için özel bir çaba harcıyor sanırım. Ne demek geç kaldın? Evlilik tek başına yapılabilen bir şey değil ki, karşında da biri olması gerek. Hayatında biri olur ama evliliği ertelersin o zaman yine bir nebze anlarım hadi geç kaldın demelerini de, yalnız olan insana geç kaldın demek neyin kafası bilemedim. Hem 27 yaş geç değil alt sınır benim için.

Yaş 25 oldu. Tüm arkadaşlarım evli, bekarlar da sözlü, sözlü olmayanların da sevgilisi var.
Ben mi "hmmmm gözünün üstünde kaşın var bızımla deyılsın".

Gerçekten nasibin geldi mi karşına hiçbir bahane bulamıyorsun elin kolun bağlanıyor öyle şeyler görüyorsun ama yine de devam ediyorsun , demek ki gerçekten nasibiniz çıkmamış daha yoksa tahammüllü olmak neymiş görürdünüz.

Bende uzun zamandır yalnızım diyebilirim. Bu sene 4 yıl önceki sevgilimle barışmıştım. Ama onun gibi bişey oldu. Ne o bana tahammül edebildi ne ben ona. Benim bazı düşüncelerimle dalga geçiyordu resmen. Ben hiç tahammül edemedim, bitti yine 1 ayda.

Bende bir de şey oluyor. Kısıtlanmaya falan alışık değilim. Annem babam bile çok karışmaz. Gece çıkarım, erkek arkadaşlarım olan ortamım var falan. Geçende lise arkadaşlarımla buluşacakken, hepsi kız bu arada, birisi sevgilime sormam lazım dedi. Ben hönk kaldım böyle. Karı-koca gibi davranılmasını da hiç anlamıyorum. Biri bana kaç yıllık kız arkadaşlarınla buluşma dese sana noluyo derim. Tahammülsüzlüğe giriyor bu da sanırım.

Bir kere de baya iyi birisi vardı. Evlenebilirdim bile onla. Herkez yazdı diye düşün düşün yapamadım. Benden büyük, üniversite mezunu bir insandı. Bu ilkokulda öğretiliyor yani ne bileyim..

Aynen bahsettigim buydu ya benim de :) kisitlanmaya ben de hic gelemiyorum kari koca gibi izin versin izin alayim gibi durumlar cok komik geliyor. Benziyormusuz seninle :))

Aynen bahsettigim buydu ya benim de :) kisitlanmaya ben de hic gelemiyorum kari koca gibi izin versin izin alayim gibi durumlar cok komik geliyor. Benziyormusuz seninle :))
Evet :) Aslında bu yalnızlıktan daha çok özgürlükten de kaynaklanıyor olabilir bence. İstediğimizi yapıyoruz, seçimlerimizi kendimiz belirliyoruz. Ve tabii insan özgür olunca herşeyin daha farkında oluyor. Nerde duracağını, neyi yapıp yapmayacağını biliyorsun ama bilmemezlikten değil bu. İlişkisi olan bazı insanlara da seçimlerini kendinin belirlemesi garip gelebiliyor garip bir şekilde. Ama kaç yıllık karı-kocalar bile bu kadar izin almaz birbirinden ya bazıları ne kadar çok abartıyor :)

Valla Çeri bacım, ne kadar hoşlantı da olsa, bana kızıp "gattar!" yazıp yollarsa o hoşlantı anında tiksintiye dönüşüyor bende.
Toplum içinde kaba saba davranışlar, görgüsüzce tavırlar, bedavacılık, şişmanlık, baca gibi sigara içmek, burunla oynamak, sümkürür gibi boğaz temizlemek, genel kültür seviyesindeki şeyleri bile bilmeden alenen cehaletini ortaya vurmak, erkeğe yakışmayacak derecede korkaklık, kadından bir adım geride durup etliye sütlüye karışmamak, kısacası kazmalık yapan herkesten anında soğurum. Hiçbiri hiçbir durumda bana çekici veya sevimli gelmez, gelemez.
Şimdi dili düzgün kullanamamak da cehaletin içerisine dahil olduğu için evet, soğuma sebebimdir.

O tip heriflerden zaten direkt kaçıyoruz, hoşlanmıyoruz

Adam konuşmasını ,bir kadına nasıl davranması gerektiğini, toplum kurallarını bilecek. Bana yürüü demeyecek mesela. Emretmeyecek. Benim yanımda kaşı gözü ayrı oymayacak. Tutarlı davranacak. Tipini beğensem bile istemem anında soğurum. Ben ilgi gösterince kıçı kalkıyorsa bitiyor benim için. Daha da uğraşmıyorum.

O tip heriflerden zaten direkt kaçıyoruz, hoşlanmıyoruz
Gel de katlan şimdi bunlara yani.
Şimdi ben de acayip yalnızım, dedim ki çok seçiyorsun, biraz dişini sık da yalnız kalma. Uygulayayım bunu birine dedim geçen gün. Aman demez olaydım! Buluşma günü ekti beni, bir de utanmadan yarın görüşsek diyor. Ulan ben giyinip kuşanmışım lütfedip senin için, ektin üzerine bir de. Üzerine dalga geçer gibi bir de ertesi günümü de sana ayırmamı bekliyorsun? Yok dedim gelemem. Napayım yani, hatalı mıyım şimdi kızlar?

Ben de öyle, dışı manken gibi olup da cahil ve görgüsüz olanlar çok. O tipe o davranışlar cidden yakışmıyor yani. Tipi için bile çekilmez ya. Madem öyle, yalnız kalırım daha iyi. Armudun sapına da bakarım, üzümün çöpüne de, gönlüme göresini bulamadıktan sonra neye yarar o teselli armağanı niteliğindeki herif?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…