- 21 Temmuz 2015
- 38
- 43
- 23
-
- Konu Sahibi cekirdekcik
Tatlım inançlı insansın belli ki dua etmeye devam.. Bazısını 20'sinde bazısını 30'unda buluyor. Herkesin kaderi farklı farklı. Evlenip kötü bir insanın eline düşmektense hiç evlenmemiş olmak daha iyi sende öyle bak.. Hayır demende de vardır bir 'hayır' .Kusura bakma da boyle armudun sapı üzümün çöpü diye diye benim gibi yalnız kalirsin bak Allah korusun. Bende kafamda bi şekil düşünüp şöyle olsa böyle olsa derdim amaaaa şimdi az begensem uyussam tav olacagim yanı nerdeyse . yaş geldi geçiyor 27 oldum. En son kalbimin attığını hissettigim de 5 yıl önceydi düşünşimdi kimseler yok ne ben sevebiliyorum ne de sevilebiliyorum .. O kadar acıymış ki yalnız kalmak.. Kalbinin boşluğu.. Nasil baş edeceğim bilemiyorum.
Uzun bi suredir iliskisi olmayanlara soruyorum. Uzun sureden kastim en az 1,5 yil falan. Karsisiniza illa birileri cikiyordur. Ama, uzun sure yalniz kalinca karsinizdaki insanda en kucuk hataya tahammulsuzluk oluyor mu? Yani birisi var atiyorum, karakteri cok iyi falan ama duzgun mesaj yazamiyor soguyorum. Duzgun turkceyle yazmiyor, sinirim bozuluyor. Uyariyorum, duzelmiyor. Kucuk hatalar da degil belli bariz seyler. Ben onu uyarinca o da kalkip bana kulp buluyor. hem de olmayan bi seye. Bi kkonuda hatali oldugu halde zitlasiyorsa ya da yine soguyorum... Zaten anlasamam diyorum. Zevkime mesela alayci, asagilayici gibi yorum yapinca siliyorum hemen... Armudun sapi uzumun copu dedikleri bu yaptigim mi oluyor? Sizde var mi bu tip durumlar?
Doğru söylüyorsun haklisin kötü olacaksa hic olmamasi daha hayirli. Elin adaminin kahrini cekmektense baba evinde yalniz oturursun daha az canın yanar en azından değil mi ama?Tatlım inançlı insansın belli ki dua etmeye devam.. Bazısını 20'sinde bazısını 30'unda buluyor. Herkesin kaderi farklı farklı. Evlenip kötü bir insanın eline düşmektense hiç evlenmemiş olmak daha iyi sende öyle bak.. Hayır demende de vardır bir 'hayır' .
Ay içim rahatladı biraz da olsa.. Daha 27sin dedin ya nasıl mutlu ettin beni sağol :) ama burada böyle değil işte herkes erkenden evleniyor.. Ne yapayim kaderim boyleymis benim de..Daha 27 sin dur. :) Karamsarliga gerek yok. Ben de hep goruyorum millet evlendi falan. Hatta 2. cpcuklari olacak arkadaslarimin ki ben 25 yasindayim dusun. :) Bazen insan diyor, ben de oyle kit kanaat gecinseydim, armudun sapi uzumun copu demeseydim kafama az bucuk biriyle anlasmaya calissaydim diye sonra dusunuyorum; ya evlendikten sonrasi ne olacak? Bence evlenip 1-2 sene sonra evlendigine pisman olmaktansa, 30 yasind wvlenip mantikli ve mutlu bi evlilige sahip olmak daha iyi. Gec olsun iyisi olsun yeter ki.
Şu çevre, insanları depresyona sokmak için özel bir çaba harcıyor sanırım. Ne demek geç kaldın? Evlilik tek başına yapılabilen bir şey değil ki, karşında da biri olması gerek. Hayatında biri olur ama evliliği ertelersin o zaman yine bir nebze anlarım hadi geç kaldın demelerini de, yalnız olan insana geç kaldın demek neyin kafası bilemedim. Hem 27 yaş geç değil alt sınır benim için.Ay içim rahatladı biraz da olsa.. Daha 27sin dedin ya nasıl mutlu ettin beni sağol :) ama burada böyle değil işte herkes erkenden evleniyor.. Ne yapayim kaderim boyleymis benim de..
Aslında şöyle bi düşünüyorum da kabul etmediğim için pisman olduğum bi talibim var mi.. Yok.. Ah suna evet deseydim şimdiye ne güzel ailem olurdu dediğim biri yok aslında.demek ki hiçbiri içime sinmemis demek hiçbiri nasibim değilmiş degilmi? Burda okudugum çoğu kişi diyor ki nasip olunca kimse engel olamıyor sen bile diyorlar. Yanı aslında o bu bahane . gerçekten sevsen imla kurallarını uygulamamasına bile takilmazsin bence :)
Bende uzun zamandır yalnızım diyebilirim. Bu sene 4 yıl önceki sevgilimle barışmıştım. Ama onun gibi bişey oldu. Ne o bana tahammül edebildi ne ben ona. Benim bazı düşüncelerimle dalga geçiyordu resmen. Ben hiç tahammül edemedim, bitti yine 1 ayda.Uzun bi suredir iliskisi olmayanlara soruyorum. Uzun sureden kastim en az 1,5 yil falan. Karsisiniza illa birileri cikiyordur. Ama, uzun sure yalniz kalinca karsinizdaki insanda en kucuk hataya tahammulsuzluk oluyor mu? Yani birisi var atiyorum, karakteri cok iyi falan ama duzgun mesaj yazamiyor soguyorum. Duzgun turkceyle yazmiyor, sinirim bozuluyor. Uyariyorum, duzelmiyor. Kucuk hatalar da degil belli bariz seyler. Ben onu uyarinca o da kalkip bana kulp buluyor. hem de olmayan bi seye. Bi kkonuda hatali oldugu halde zitlasiyorsa ya da yine soguyorum... Zaten anlasamam diyorum. Zevkime mesela alayci, asagilayici gibi yorum yapinca siliyorum hemen... Armudun sapi uzumun copu dedikleri bu yaptigim mi oluyor? Sizde var mi bu tip durumlar?
Aynen bahsettigim buydu ya benim de :) kisitlanmaya ben de hic gelemiyorum kari koca gibi izin versin izin alayim gibi durumlar cok komik geliyor. Benziyormusuz seninle :))Bende uzun zamandır yalnızım diyebilirim. Bu sene 4 yıl önceki sevgilimle barışmıştım. Ama onun gibi bişey oldu. Ne o bana tahammül edebildi ne ben ona. Benim bazı düşüncelerimle dalga geçiyordu resmen. Ben hiç tahammül edemedim, bitti yine 1 ayda.
Bende bir de şey oluyor. Kısıtlanmaya falan alışık değilim. Annem babam bile çok karışmaz. Gece çıkarım, erkek arkadaşlarım olan ortamım var falan. Geçende lise arkadaşlarımla buluşacakken, hepsi kız bu arada, birisi sevgilime sormam lazım dedi. Ben hönk kaldım böyle. Karı-koca gibi davranılmasını da hiç anlamıyorum. Biri bana kaç yıllık kız arkadaşlarınla buluşma dese sana noluyo derim. Tahammülsüzlüğe giriyor bu da sanırım.
Bir kere de baya iyi birisi vardı. Evlenebilirdim bile onla. Herkez yazdı diye düşün düşün yapamadım. Benden büyük, üniversite mezunu bir insandı. Bu ilkokulda öğretiliyor yani ne bileyim..
Evet :) Aslında bu yalnızlıktan daha çok özgürlükten de kaynaklanıyor olabilir bence. İstediğimizi yapıyoruz, seçimlerimizi kendimiz belirliyoruz. Ve tabii insan özgür olunca herşeyin daha farkında oluyor. Nerde duracağını, neyi yapıp yapmayacağını biliyorsun ama bilmemezlikten değil bu. İlişkisi olan bazı insanlara da seçimlerini kendinin belirlemesi garip gelebiliyor garip bir şekilde. Ama kaç yıllık karı-kocalar bile bu kadar izin almaz birbirinden ya bazıları ne kadar çok abartıyor :)Aynen bahsettigim buydu ya benim de :) kisitlanmaya ben de hic gelemiyorum kari koca gibi izin versin izin alayim gibi durumlar cok komik geliyor. Benziyormusuz seninle :))
Valla Çeri bacım, ne kadar hoşlantı da olsa, bana kızıp "gattar!" yazıp yollarsa o hoşlantı anında tiksintiye dönüşüyor bende.Bence tam etkilenmemissin, begenmemissin, tam icine sinmemis tanistigin tipler.
Gercekten aranizda cekim olan biri olunca sadece iyi vakit geciriyorsun, o kadar. Cidden hoslandigin biri mesaj atsin diye telefon basinda bekliyorsun , her telefon sesinde kalbin firliyor yerinden. Ne yazdiginin da benim icin pek onemi olmuyor, az once klozete oturdum kaka yaptim dese bile ayyy ne tatli derim o derece.
Yani kalbini carptiran biri oldugunda kalbin bogazina gelip atiyor, ama sende boyle bir sey olmamis anladigim kadariyla
Turkce konusunda da cok haklisin, "de"lerin , "ki"lerin ne zaman bitisik ne zaman ayri yazildigini bile bilmeyen biriyle asla isim olamaz.
Valla Çeri bacım, ne kadar hoşlantı da olsa, bana kızıp "gattar!" yazıp yollarsa o hoşlantı anında tiksintiye dönüşüyor bende.
Toplum içinde kaba saba davranışlar, görgüsüzce tavırlar, bedavacılık, şişmanlık, baca gibi sigara içmek, burunla oynamak, sümkürür gibi boğaz temizlemek, genel kültür seviyesindeki şeyleri bile bilmeden alenen cehaletini ortaya vurmak, erkeğe yakışmayacak derecede korkaklık, kadından bir adım geride durup etliye sütlüye karışmamak, kısacası kazmalık yapan herkesten anında soğurum. Hiçbiri hiçbir durumda bana çekici veya sevimli gelmez, gelemez.
Şimdi dili düzgün kullanamamak da cehaletin içerisine dahil olduğu için evet, soğuma sebebimdir.
Adam konuşmasını ,bir kadına nasıl davranması gerektiğini, toplum kurallarını bilecek. Bana yürüü demeyecek mesela. Emretmeyecek. Benim yanımda kaşı gözü ayrı oymayacak. Tutarlı davranacak. Tipini beğensem bile istemem anında soğurum. Ben ilgi gösterince kıçı kalkıyorsa bitiyor benim için. Daha da uğraşmıyorum.Valla Çeri bacım, ne kadar hoşlantı da olsa, bana kızıp "gattar!" yazıp yollarsa o hoşlantı anında tiksintiye dönüşüyor bende.
Toplum içinde kaba saba davranışlar, görgüsüzce tavırlar, bedavacılık, şişmanlık, baca gibi sigara içmek, burunla oynamak, sümkürür gibi boğaz temizlemek, genel kültür seviyesindeki şeyleri bile bilmeden alenen cehaletini ortaya vurmak, erkeğe yakışmayacak derecede korkaklık, kadından bir adım geride durup etliye sütlüye karışmamak, kısacası kazmalık yapan herkesten anında soğurum. Hiçbiri hiçbir durumda bana çekici veya sevimli gelmez, gelemez.
Şimdi dili düzgün kullanamamak da cehaletin içerisine dahil olduğu için evet, soğuma sebebimdir.
Gel de katlan şimdi bunlara yani.O tip heriflerden zaten direkt kaçıyoruz, hoşlanmıyoruz
Ben de öyle, dışı manken gibi olup da cahil ve görgüsüz olanlar çok. O tipe o davranışlar cidden yakışmıyor yani. Tipi için bile çekilmez ya.Adam konuşmasını ,bir kadına nasıl davranması gerektiğini, toplum kurallarını bilecek. Bana yürüü demeyecek mesela. Emretmeyecek. Benim yanımda kaşı gözü ayrı oymayacak. Tutarlı davranacak. Tipini beğensem bile istemem anında soğurum. Ben ilgi gösterince kıçı kalkıyorsa bitiyor benim için. Daha da uğraşmıyorum.