Yalnız eş, yalnız eş :(

sade2011

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
115
31
Eşimle en büyük sorunumuz diğer insanlar. Benim eşim yalnız ona vakit ayırmamı istiyor. Ne zaman ailemden birine bile yakın olsam kıskanıyor üzülüyor. zaten kimseyle bir araya gelmek istemez. öyle akşam oturması ,eş dost ziyareti olmaz bizde.haliyle gelen de olmaz evimize. misafir çağıracak olsam (bayan bayana öğle oturması) surat asar konuşmaz benimle. inanın misafir çağırmak stresli bir süreç benim için. neyse geçenlerde bir ameliyat için akrabasına ziyarete hastaneye gittik. orda aileme yakın durdum diye benimle 5 gündür konuşmuyor.neymiş onu bırakıp ailemin yanında olmuşum.inanın hastanedeyken bi köşede oturdu kimseyle konuşmadı hal hatır sormadı ben de ailem de gelince yakın olmak istedim neymiş eş dediğin yanında olmalıymış.sanki ben erkeğim onun yanından ayrılmalıymışım.ailemle vedalaşırken telefonla arayıp rahatsız etmeler arabada efelik taslamalar nerdeydin diye hesap sormalar vs... dışarda sus pus evde aslan kesiliyor... çok muhatap olmadım yoksa iş büyüyecek diye...ama içim içimi yiyor.
doktor kendi haline bırakın diye taktik var ya onu uyguluyorum güya ama bu kadar uzatmasından bıktım.

kendi akrabasına gittim diye teşekkür edeceğine dünyanın lafını yedim. beş gündür evde yabancı gibiyiz umursamıyor görünüyorum ama rahatsız oluyorum...
üstelik bana nispet yapmak için ailesini arıyor sık sık.bir gülüşmeler bir hoş sohbetler...normal zamanda ailesinin yüzüne bakmaz...

gıcık oluyorum... üç yıldır aramızdaki sorunları iyi kötü hallettik ama sosyalleşme de bi arpa boyu yol katedemedik. sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

son durum: bayram ölüm kalım doğum da yarım saat aynı ortamda bulunuluyor. onun dışında o benim ailemle görüşmez ben onun ailesiyle biz birlikte kimseyle görüşmüyoruz görüşsek de sorun oluyor işte. tek eşle olur mu ya...dostluk olmadan aile olmadan nereye kadar gidecek. bide çocuktan laf açılıyor bukadar kinin içinde ne çocuğu.gerçi eşimin ailesi boşanma fikrini sürmüşler öne.eşim tepki gösterdim diyor ama alttan alta da düşünüyor sanırım :KK43: sizce?

Canim bende esimin ailesiyle gorusmuyorum esimde benim ailemle... ayni durumdayiz senin anlayacagin.. ama bosanma fikrini ailesi one surduyse esin neden gelip sana soyluyo...... kiskandigina gore seni sevdigini dusunuyorum .. kaldi ki eger cok cok buyuk probleminiz yoksa da cikarin bu bosanma isini aklinizdan.. ama ben olsam yerinde acik acik konusurdum... yani zarf atardim.. ben ayrilmayi dusunuyorum sen de ok dersen zaten ailen istemiyor fln derdim.. kabullenmis gibi gozukurdum yani..... gercek duygusu neyse belli edecektir bence... yinede swn bilirsin zarf atmak biraz tehlikeli tabi...

Eşimle en büyük sorunumuz diğer insanlar. Benim eşim yalnız ona vakit ayırmamı istiyor. Ne zaman ailemden birine bile yakın olsam kıskanıyor üzülüyor. zaten kimseyle bir araya gelmek istemez. öyle akşam oturması ,eş dost ziyareti olmaz bizde.haliyle gelen de olmaz evimize. misafir çağıracak olsam (bayan bayana öğle oturması) surat asar konuşmaz benimle. inanın misafir çağırmak stresli bir süreç benim için. neyse geçenlerde bir ameliyat için akrabasına ziyarete hastaneye gittik. orda aileme yakın durdum diye benimle 5 gündür konuşmuyor.neymiş onu bırakıp ailemin yanında olmuşum.inanın hastanedeyken bi köşede oturdu kimseyle konuşmadı hal hatır sormadı ben de ailem de gelince yakın olmak istedim neymiş eş dediğin yanında olmalıymış.sanki ben erkeğim onun yanından ayrılmalıymışım.ailemle vedalaşırken telefonla arayıp rahatsız etmeler arabada efelik taslamalar nerdeydin diye hesap sormalar vs... dışarda sus pus evde aslan kesiliyor... çok muhatap olmadım yoksa iş büyüyecek diye...ama içim içimi yiyor.
doktor kendi haline bırakın diye taktik var ya onu uyguluyorum güya ama bu kadar uzatmasından bıktım.

kendi akrabasına gittim diye teşekkür edeceğine dünyanın lafını yedim. beş gündür evde yabancı gibiyiz umursamıyor görünüyorum ama rahatsız oluyorum...
üstelik bana nispet yapmak için ailesini arıyor sık sık.bir gülüşmeler bir hoş sohbetler...normal zamanda ailesinin yüzüne bakmaz...

gıcık oluyorum... üç yıldır aramızdaki sorunları iyi kötü hallettik ama sosyalleşme de bi arpa boyu yol katedemedik. sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

son durum: bayram ölüm kalım doğum da yarım saat aynı ortamda bulunuluyor. onun dışında o benim ailemle görüşmez ben onun ailesiyle biz birlikte kimseyle görüşmüyoruz görüşsek de sorun oluyor işte. tek eşle olur mu ya...dostluk olmadan aile olmadan nereye kadar gidecek. bide çocuktan laf açılıyor bukadar kinin içinde ne çocuğu.gerçi eşimin ailesi boşanma fikrini sürmüşler öne.eşim tepki gösterdim diyor ama alttan alta da düşünüyor sanırım :KK43: sizce?

eşin felaket derecede seni kıskanıyor bu kıskançlık fesatlık derecesinde..sadece ailenden değil arkadaşlarındanda kıskanıyor..ama eşinin ailesine yakın olsan ilgilensen memnun olur..seni boşatacaklar çocuğu bahane edecekler..eşinin ailesine ne çocuğu siz isterseniz yaparsınız istemezseniz yapmazsınız..boşver hayırlısı olsun..ben sana bunları yazıyorum ama benim eşimin aileside senin eşinin ailesi gibi..ben Adana da Aailem İskenderunda oturuyordu annem babam ölmeden önce,inanırmısın senede bir defa eşime yalvar yakar giderdim..isterdiki kendi ailemi istemeyeyim ama manyak ruh hastası annesini ve kızkardeşlerini neredeyse koynuma sokardı..

Canim bende esimin ailesiyle gorusmuyorum esimde benim ailemle... ayni durumdayiz senin anlayacagin.. ama bosanma fikrini ailesi one surduyse esin neden gelip sana soyluyo...... kiskandigina gore seni sevdigini dusunuyorum .. kaldi ki eger cok cok buyuk probleminiz yoksa da cikarin bu bosanma isini aklinizdan.. ama ben olsam yerinde acik acik konusurdum... yani zarf atardim.. ben ayrilmayi dusunuyorum sen de ok dersen zaten ailen istemiyor fln derdim.. kabullenmis gibi gozukurdum yani..... gercek duygusu neyse belli edecektir bence... yinede swn bilirsin zarf atmak biraz tehlikeli tabi...

ailemin aramızı bozacağına dair hep şüpheleri vardı.bi gün söz verdik birbirimize doğruyu söylemek için.o zaman söyledi ailesi madem üzgünsün çocuk da yok boşan istersen dedi diye.bu lafı duyduğumda çok kırılmıştım boşanalım dedim.eşim hep şunu der istersen sana engel olmam sen nasıl mutlu olacaksan öyle yap sonuçta bir daha gelmiyosun dünyaya ama sonra boşanmanın olumsuzluklarından bahseder ve vazgeçerim bi şekilde.

peki siz kimseyle görüşmeyerek mutlu olabiliyor musunuz ?bir de çocuk var mı?

ailemin aramızı bozacağına dair hep şüpheleri vardı.bi gün söz verdik birbirimize doğruyu söylemek için.o zaman söyledi ailesi madem üzgünsün çocuk da yok boşan istersen dedi diye.bu lafı duyduğumda çok kırılmıştım boşanalım dedim.eşim hep şunu der istersen sana engel olmam sen nasıl mutlu olacaksan öyle yap sonuçta bir daha gelmiyosun dünyaya ama sonra boşanmanın olumsuzluklarından bahseder ve vazgeçerim bi şekilde.

ailesi neden boşanın o zaman demiş ben de onu anlamadım. hani sorun nedir, neler oluyor falan diyen olmamış mı? abartılı bir hareketin yok yani hani fingir fingir geziyor değilsin anladığım kadarıyla olması gerektiği kadar sosyalsin hepsi bu.

Esinin psikolojik sorunlari var galiba. Sen onu doktora gotur.
Hastalik derecesinde kiskanclik, bir eziklik var adamda. Ufacik seylerden kocalik taslamaya kalktigina gore.

Canim ben kv ve gorumce olacak cadalozla cok sorunlar yasamis biriyim..sirf ikisi bir oldular onlar yuzunden iki gun sonra olacak nikahim olmadi... sonra dugunde kv oturdu herkesin gozu onunde hüngür hüngür agladi... neler cektim bi ben bilirim bi Allah.. tabi ilk basta ii olmaya calistim neler yapmadimki kv ye hediye ler pastalar gorumce ye hediyeler.. her gun kv ariyodum bigun aramasam esime şikayet ediyodu.. neyse ben boyle alttan aldm aldm bigun ole bi laf etti ki nevrim dondu.. ben senin kaynananim kaynanalik yapacam o da senin gorumcen. Elbet yapacak gorumceligini dedi. .. bende film koptu yeter be dedim hangi cagdan kaldin sen saygi gosteriyorm die ne zannettin.. neyse esime de dedim bi daha cok zor... oda beni tuttu saolsun.. ama yinede bayramda fln ara diyo aramiyorum diye o da benin ailemle görüşmüyor kisasa kisas anlayacagin.. ama mutlu musun diye sormussun evet mutluyum esimi cok seviyorum ..... bide ne erkekler var zorla benim ailemle goruseceksin fln diyenler var.. bunlari da dusunmek lazım ama esinle mutluysan sorunlari buyutme

Canim esin diyormus ya sen nasil istersen ole yap die. Ona bi kere peki sen nasil olmasini isterdin die sordunmu....... ayrica ailesine takilma bosver ben salladim rahat ettim. ... hic umrumda degiller......

seni bu kadar kıskanan bi eş neden ayrılmayı fln düşünsün...
cidden yorucu ve sıkıcı bi durum...
genelde kadın tavırlarıdır bunlar hatta bi erkeğin böyle olması çok ilginç..
konuşmak işe yararmı bilemem eşini en iyi sen tanırsın ama bu durumu güzelce anlatıp anlaşmak lazım..
kendi gelmiyosa bile en azından sana bu kadar karışmasın..
en basit bi misafir muhabbeti bile sorun oluyosa eğer işin zor..

Çok garip bir karaktere sahipmiş eşiniz. Doğrusu çekilecek gibide değil. .
Senin ailenle muhatap olmaması kimbilir seni nasıl üzüyordur. . İnsan anne babası hayattayken halini hatrını sormayacak gidip gelmeyecekse ne anlamı var ki uzaktan anne-baba demenin. . Bu yaşına kadar seni getiren büyüten besleyen aileni eşin için gözardı etmemelisin. .

Sanırım eşinin hiç zor günü olmamış. .Bir dost bir akrabaya ihtiyacı olmamış. . Düşmez kalkmaz Bir Allah. Birgün başına birşey gelirse hiçkimse sormazsa onu ancak o zaman anlar hata yaptığını

Kendine güveni yok. Bu durum bence seninle ilgili değil. Mutlaka senden önce de böyle asosyaldi.

Konuşarak düzeltemezsin onu. Psikoterapi alması işe yarayabilir ama ona ikna etmek de mesele.

Hiç iyi zamanlarınız olmuyor mu mutlaka oluyordur; ikna edeceksin yoksa bu şekilde yürümez.

Aynı erkek arkadaşımdan bahsetmişsiniz, o da eskiden biraz böyleydi.
Tek dünyası benim olduğumu çok sonraları farkettim.
Mesela, okuduğumuz şehirden döndüğümde haliyle kız kardeşim, kuzenimle, arkadaşlarımla birşeyler yapmak istiyordum.
Ona söylediğim zaman suratını asardı, madem vaktin var biz buluşsak ya derdi veya kendisi de gelmek isterdi.
Bir keresinde evlenince alışverişe beraber gideceğimizi söylemişti.
Ne yani, ben senden başkasıyla alışverişe çıkamaz mıyım? diye sorduğum da, ben varken başkasına ne gerek var?
Ben gelemezsem gidersin demişti. :KK53:
Birlikte okuyorduk, aynı sınıfta sürekli dipdibeydik üstelik.
Hatta sürekli beraber olmaktan kız arkadaşım bile olmamıştı doğru düzgün, hep beraber olmalıydık.
Ben neden kimseye ihtiyaç duymuyorum sen neden birilerine ihtiyaç duyuyorsun ki demişti bana bir arkadaş zar zor bulup sonra da aram açıldığında çok şaşırmıştım..
O benden önce mezun olunca dımdızlak kaldım mı orada, ne bir arkadaş, ne bir dost?
Herkes ortamını çoktan yapmıştı sonuçta, çok zorlandım.
Dertleşeceğim birinin ekslikliğini çok yaşadım. :KK14:
Yapayalnızdım.
Psikolojim alt üst olmuştu.
Her zaman insanın herkese ihtiyacı olduğunu, arkadaşlarımın ve ailemin hayatımda olacaklarını söyledim hep.
O ruh halimi o da gördü, sanırım hak verdi ve yanlış yaptığını farketti.
Yani zorluğunu bildiğimden sizi çok iyi anlıyorum. Konuştunuz mu peki hiç eşinizle?
Erkek arkadaşıma iş hayatı çok yaradı. İster istemez bensiz insan içine karıştı, sosyalleşti. Şuan çok çok farklı.
İstediğim zaman istediğim kişiyle görüşebiliyorum, hatta rahatsız etmemek için sık sık aramadığını söyler.
İş arkadaşları falan da mı yok eşinizin?
:44:

Son düzenleme:
sen eşini akraba ziyaretlerine götürmeye zorlayana kadar
onu bi psikiyatrise götürmeye ikna et:KK34:

sen eşini akraba ziyaretlerine götürmeye zorlayana kadar
onu bi psikiyatrise götürmeye ikna et:KK34:

denedim ama gitmiyor doktorlara güveni yok. kimseye güvenmiyor bozuk olduğumuzda bana bile güvenmez.özel eşyalarını cüzdan,tel vs. saklar. bir süre ben gittim doktora ama onu ikna edemedim.işine gelirse ben böyleyim diyor.

Aynı erkek arkadaşımdan bahsetmişsiniz, o da eskiden biraz böyleydi.
Tek dünyası benim olduğumu çok sonraları farkettim.
Mesela, okuduğumuz şehirden döndüğümde haliyle kız kardeşim, kuzenimle, arkadaşlarımla birşeyler yapmak istiyordum.
Ona söylediğim zaman suratını asardı, madem vaktin var biz buluşsak ya derdi veya kendisi de gelmek isterdi.
Bir keresinde evlenince alışverişe beraber gideceğimizi söylemişti.
Ne yani, ben senden başkasıyla alışverişe çıkamaz mıyım? diye sorduğum da, ben varken başkasına ne gerek var?
Ben gelemezsem gidersin demişti. :KK53:
Birlikte okuyorduk, aynı sınıfta sürekli dipdibeydik üstelik.
Hatta sürekli beraber olmaktan kız arkadaşım bile olmamıştı doğru düzgün, hep beraber olmalıydık.
Ben neden kimseye ihtiyaç duymuyorum sen neden birilerine ihtiyaç duyuyorsun ki demişti bana bir arkadaş zar zor bulup sonra da aram açıldığında çok şaşırmıştım..
O benden önce mezun olunca dımdızlak kaldım mı orada, ne bir arkadaş, ne bir dost?
Herkes ortamını çoktan yapmıştı sonuçta, çok zorlandım.
Dertleşeceğim birinin ekslikliğini çok yaşadım. :KK14:
Yapayalnızdım.
Psikolojim alt üst olmuştu.
Her zaman insanın herkese ihtiyacı olduğunu, arkadaşlarımın ve ailemin hayatımda olacaklarını söyledim hep.
O ruh halimi o da gördü, sanırım hak verdi ve yanlış yaptığını farketti.
Yani zorluğunu bildiğimden sizi çok iyi anlıyorum. Konuştunuz mu peki hiç eşinizle?
Erkek arkadaşıma iş hayatı çok yaradı. İster istemez bensiz insan içine karıştı, sosyalleşti. Şuan çok çok farklı.
İstediğim zaman istediğim kişiyle görüşebiliyorum, hatta rahatsız etmemek için sık sık aramadığını söyler.
İş arkadaşları falan da mı yok eşinizin?
:44:

iş arkadaşlarıyla da mesafeli sadece iş yerinde görüşür.onun dışında hep evde benimle.arkadaşları bişeyi bahenesiyle bi yere davet etse de hanımla çarşıya çıkacaktık der gitmez.haliyle arkadaşları da aramazlar...işten eve evden işe...ara sıra da annesine gider.zaten sadece annesine gitmesinden de hoşlanmıyorum.çünkü onlarda yanlış yönlendiriyorlar...mesela eşim akrabalarımla görüşmek zorunda değilmiş...

Çok garip bir karaktere sahipmiş eşiniz. Doğrusu çekilecek gibide değil. .
Senin ailenle muhatap olmaması kimbilir seni nasıl üzüyordur. . İnsan anne babası hayattayken halini hatrını sormayacak gidip gelmeyecekse ne anlamı var ki uzaktan anne-baba demenin. . Bu yaşına kadar seni getiren büyüten besleyen aileni eşin için gözardı etmemelisin. .

Sanırım eşinin hiç zor günü olmamış. .Bir dost bir akrabaya ihtiyacı olmamış. . Düşmez kalkmaz Bir Allah. Birgün başına birşey gelirse hiçkimse sormazsa onu ancak o zaman anlar hata yaptığını

evet üzüyor ama sanırım kabullendim.zaten bir araya gelse de soğuk saygısız duruşundan gelmemelerini tercih ediyorum. aileme düşkün bi insanım 3 kez gidiyosam 2 sini bilir eşim.yasak aşkım ailem oldu :)

X