Merhabalar
Esimle diyete girdik, ama aksam yuruyusu sonrasi elimizde sutlu nuriyelerle donuyoruz. Canim cok sikkin bu konuda.
Neyse ben tarifime geceyim, tarifim en buyuk boy yuvarlak firin tepsisi ile yapilinca 10 dilim cikiyor. Biz ikiser dilimle doyduk(oburlarda bugun), normalde 5-6 kisilik diyebiliriz. (Iki kisi yasarken neden bu kadar yaptigimi bilmiyorum

)
Oncelikle belirtmem gereken bir sey var. Bilenler bilir kis lop lop tereyagi ile hazirlanan tart hamurundan yapiliyor. Biz bunu kullanmali miyiz? Hayiiiir.

o yuzden bizimki yalanci kis.
Malzemeler
250 gr koy peyniri
500 gr ispanak
2 yumurta
1/3 pk kabartma tozu
1 sb un
1 adet sogan
2 yk sivi yag
Tercihe gore baharat. Ben sadece kirmizi biber kullandim.
Su
Eki Görüntüle 1712598
Benim peynirim asiri tuzluydu. Suya koydum o sebeple. Ama yine de istedigim kadar tuzunu atmadigi icin ayrica tuz eklemedim.
Ispanaklari guzelce yikayip suyu suzulurken sogani dogruyoruz. 1 yk sivi yag ile kavurup ustune ispanaklari atip kapagini kapatiyoruz.
O arada 1 sb unun icine 1 kabartma tozunu ekleyip su ile acilabilecek bir hamur elde ediyoruz.
Ispanaklari tam pisirmiyoruz. Suyunu salinca suzerek baska kaba alip ustune peyniri ekliyoruz.
Eki Görüntüle 1712606
Daha sonra hamurumuzu tek yufka halinde tepsi boyutunda aciyoruz. Zaten bayagi ince bir hamur oluyor ister istemez. Kalan 1 yk sivi yag ile tepsiyi yagladim ben. Yagli kagit olsa daha iyi olur.
Eki Görüntüle 1712608
Peynirle ispanagi bir guzel harmanliyoruz. Ve hamurumuzun ustune yayiyoruz.
Eki Görüntüle 1712610
Sonrasında 2 yumurtayi cirpip, ustune biraz kirmizi biber ekleyip tepsimizin ustune yayiyoruz.
Eki Görüntüle 1712611
180 derecede 25 30 dakikada pisirip afiyetle yiyoruz. Ben kenarlarini kurutmayi seviyorum. Istemezseniz direk duz yapar kenarlari kurutmazsiniz.
Eki Görüntüle 1712621
Afiyet olsun.

kalorilerini de ortalama hesapladim. Onlari da ekliyorum.
250 gr koy peyniri 625 kalori
500 gr ispanak 130 kalori
2 yumurta 160 kalori
1 adet sogan 30 kalori
1 sb tam bugday unu 370 kalori
2 corba kasigi sivi yag 80 kalori
Toplam 1395 kalori. Dilim basina 140 kalori.
Evet diyet yaparken her gun yiyebilecegimiz bir tarif degil ama arada iyi gider.

hamur kismina ben cok takilmiyorum cunku hem az hem de ekmek asigi biriyle evliyim, en azindan ekmek yemedi.