- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.399
- 598
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
-
Aynen öyle dediğiniz gibi. Ama dedim benim üstüme oynama diye. Bakalım zamanla ne olacak.Sana bayıldığından aramıyor emin ol. Kullanacak adam lazım, yandaş arıyor o.
Ben sizin arkadaşınız değilim. Bir diğer husus da kadına cahil demişsiniz. Siz onu küçük görmüşsünüz, o da size ben doğurganım sen doğuramıyorsun demiş. Ben pek fark göremedim. O kültür yoksunu, siz de çocuk yapmıyormuşsunuz. İkiniz de yoksunluklarınızla alay ediyorsunuz. Bir de cevap yazma demişsiniz, bunu siz belirlemiyorsunuz. Konu açtıysanız, cevapların geleceğini de bilmeniz gerek.Arkadaşım temizliği temizlikçi yaptı ben yapmadım bu bir. İkincisi bu kız çok uzakta şehir dışındaydı ve herkes oraya gitmişti, Ailesi akrabaları herkes oradaydı kaynanam dahil, üçüncüsü beni zorla götürdüler fikrimi kaç kere sordular, ben orda dedim kalabalık hiç güzel değil bence bi dahakine tek gidin diye ama yok emrivaki yapıp kapımın önüne geldiler hadi gidiyoruz diye. Siz işin içinde olmadığınız için anlamıyorsunuz. Ben ev düzmüş biriyim fikrimi aldılar ben de söyledim. Ayrıca neden düşmezmiş? Biz ortağız kaynımla ve fazla para harcamasın diye en kötülerini de aldırtabilirdim. Kız çünkü cahil hiçbir şey bilmiyor, ama yapmadım kendime yakıştırmam Allahtan korkarım. Yahu beni arıyor diyorum açmasam sosyal medyadan yazıyor eşimi arıyor diyorum, yüzüne dedim görüşmek istemiyorum gidip gelmeleri laubaliliği sevmiyorum gelme istemiyorum dedim diyorum siz sanırım anlamıyorsunuz. Neyse tamam ben hatalıyım diyeyim de daha fazla yazmayın rica ederim.
Hah dediğiniz gibi. Benim paramı bile istedi biliyor musunuz? Siz ne yapacaksınız parayı bize hibe edin ev alıcam. Daha ne diyeyim. Ben de açtım ağzımı yumdum gözümü.
Ya ben kayınpederim kaynanam, kayınlarım etkilerim herkes varken dedim ben karışmam benden uzak olsunlar istemiyorum, bugün bana iftira atan yarın neler yapmaz dedim. Bizim de şu zamana kadar kimse sesimizi duymadı ama bu kadın çok arsız ve kışkırtıyor herkesi yazık ne diyeyim. Benim görümcem var bi tane. Bu eltimin memleketinde yaşıyor. Evi kötü yAni çok temizdir ama durumu iyi değil, kimseden yardım da istemez, kayınpederim düzenli para gönderir kızlarına da asla ayrımcılık yapmaz, eşim de gönderir. Neyse bu eltim geçen memlekete gitmişti, sırf görümcemin evi eski diye oraya gitmeyip aşşağıladı. İnanır mısınız? Oysa görümcem öyle temizdir ki 10 çeşit yemek yapar. Bi de kendisi de öyle bir yerden çıktı. Gel de cahil deme böyle birine.janet benim kardeşim aile apartmanında yıllardır, yeni evlenen kaynı da aynı apartmana geldi.
bunca yıldır hiç ses çıkmazdı kardeşimden, şimdi sürekli dert yanıyor.
sürekli alt kattan kavga dinliyorlarmış, ve ne hakaretler, aynı apartmandaki herkese elti görümce kv falan, dışarıdan duyuluyor diyor kardeşim, rezillik resmen.
ben anlıyorum yaşadığınız durumu, bu kadar olmaz diyeceğin şey başına gelince kalıveriyorsun öyle.
keşke kayın şimdi boşanıcam diyeceğine evlenmeden bu kadar acele etmeseydi.
ama sen aynen devam etmelisin, hatta bir aile toplantısında, ben asla x ve y nin evlilikleri konusunda yorum yapmayacağım diye kesin konuşup x ile de ilişkimi kesiyorum dersen belki bundan sonra olacak olaylardan veya adının bir şeylere karışmasından kurtulabilirsin.
kızın ailesi de belalı çıkacak benve, ailecek yandınız, sen kendini kurtar, akılsız başın cezasını da çekecekler mecburen aile olarak.
Hep öyle yapıyorum ama gerekirse artık kaybını ve onu alıcam önüme her şeyi söylüycem ve artık görüşmek istemiyorum diycem.uzak durun mümkün olduğunca.
hiç bir konuda bundan sonra fikir beyan etmeyin.
kendi konusuyordur sizden ses çıkmayınca onaylıyor diye sizi söylemiş gibi anlatıyordur.
bu konularda direk tepkinizi koyun beni ilgilendirmez deyip susturun gerekirse.
Iki gun tanidigim icin bu kadar sey yapmazdim. Mesafeli olun yeterGünaydın herkese.
Direk konuya giriyorum. Benim bir eltim var 6 aylık evli. Ve ailemizin huzurunu bozdu resmen. Bizim söylemediğimiz şeyleri biz söylemişiz gibi eşine lanse etmeye başladı. Gözlerimin önünde dediği bir şeyi 5 dakika sonra reddediyor, çok yalan söylüyor ve yalanında ısrar ediyor.
Benim kaynım çok kişiyle görüştü evlilik için ama tek şartı vardı ailesiyle altlı üstlü oturacaklardı çünkü kendi eviydi, kimse kabul etmedi en sonunda bu kızla tanıştı, anlaştı, fikirleri uydu, kıza söyledi "bak ben annemle altlı üstlü otururum kabul edersen evlenelim, aksi halde olmaz benim bu fikrim nettir" diye.
Ki ben de kaynıma hep derdim uzak otur hem kendin için hem annen için falan, kaynım rahatsız olurdu bu söylemimden. Neyse kız kabul edince biz çok şaşırdık, hatta ben kendim de kıza sordum emin misin diye?! O da evet kesinlikle demişti.
Ailesi hemen oldu bittiye getirdi 2 ayda tanışma söz nişan düğün hepsini yaptılar. Biz çok şaşırdık. Kaynıma da kızmıştım neden acele ettiniz diye!
Ev için mobilya alırken buraları bilmediği için benim de gelmemi istediler ki ben hiç sevmem böyle şeyleri ama kız aradı lütfen benimle gel falan filan tabi kıramadım gittim, her şeyin en güzelini aldırdım, evini baştan sona bana döşettiler görseniz o kadar güzel oldu, kendi evimden güzel. Çeyizini bile biz aldık, kaşığından battaniyesine, kınayı da biz yaptık ailesi para istemiş onu da vermişler. Benim o zamandan içime sinmemişti ama neyse dedim karışmam banane diye.
İşte ikide bir alışverişte zenginlikten bahsediyor, işte zenginsiniz şusunuz busunuz diye. Ki öyle zengin değiliz şükür kimseye ihtiyacımız yok.
Bu benim hiç hoşuma gitmedi kızın ve ailesinin niyetini anladım tabiki ama hiçbir şey demedim çünkü kendi ağzıyla para için evlendiğini söyledi.
Çok uzun oldu kusura bakmayın. Olayları iyice bilmeniz için diyorum. Şimdi bu kız ben böyle oturmayı kabul etmedim diye herkese söylüyor, bize geliyor ağlıyor, diğer eltilerime gidiyor ağlıyor, kayınvalideme kötü davranıyor ki kayınvalidem çok iyidir Allah var, hatta o da oğluna diyor ben başka eve geçeyim diye ama kaynım bırakmıyor. Benim haberim yoktu da bilmem neydi de. Eşim beni kandırdı da ki mesajlar duruyor kaynımın yazdıkları da duruyor.
Durmasına rağmen nerdeyse ben yazmadım diyecek. Çok aşırı yalan konuşuyor. Her şeyi yalan. Bizi kötülüyor ki bizim dediğimiz sadece "neden böyle bir şeyi baştan kabul ettin, bu hayatını etkileyen bir durum keşke en başta kabul etmeseydin" benim lafım Budur. Kimsenin arkasından konuşmam direk yüzüne söylerim.
Ama gitmiş kaynıma demiş ki Janet abla diyor ki sen yalancıymışsın, neden sana güvenmişim. Çok şaşırıyormuş sana güvendiğim için. Ki ben hayatta böyle bir şey demedim şahitlerim de var. Ve kaynımı da çok severim.
Kaynım boşanmayı düşünüyor maalesef, eşime her gün dert yanıyor ama inşallah düzelirler de boşanmazlar.
Sizce benim bu eltim şizofreni belirtisi mi gösteriyor? Olmayan şeyleri olmuş gibi lanse ediyor ve aşırı yalan konuşuyor. A diyor ama aslında Z!
Bir de evime son olayından sonra asla kabul etmiyorum. Ben herkesten uzakta oturuyorum ve bana yakın gelmek istiyormuş, ben dedim sen gelirsen ben burdan fizana giderim, kimseyle yakın oturmam diye. Ama anlamıyor. Ki aramızda yaş farkı da var ve sadece beni kötülüyor çünkü ailem yAni eşimin ailesi beni çok seviyor ve asla yalan konuşmadığım için bana aşırı güveniyorlar. ve sanırım bu sebepten bir sorun oluşuyor.
Ama kız burda yokken ev temizliği halısı perdesi eşyaları her şeyiyle ben ilgilendim. Şehir dışında yaşıyordu! Neler neler yaptım bir bilseniz, kendimden kıstım onun için yaptım maksat gönlü hiçbir şeyde kalmasın diye. Ama şu benim arkamdan konuştuğu şeyler reva mı?
Ben zaten görüşmüyorum, bana dediği zaman diyorum ki lütfen benimle bu konuları konuşma eşin orda, ben ne yapabilirim artık rahatsız oluyorum diyorum ama anlamıyor. Haber vermeden geliyor, emirvaki yapıyor. Mesaj atıyor, arıyor açmayınca 100 kere üst üste arıyor, ve bir gün önce dediğini bugün kabul etmiyor. Sürekli ağlıyor. Haftaiçi yokum diyorum yine arıyor gelicem diye, en sonunda dedim ben gelmeni istemiyorum diye ama yine pişkin anlamıyor.
Nasıl kurtulacağım bilmiyorum.
Sizin hakkınızda yalan söylemesi ben böyle istememiştim söylemleri dışındakilerde ben problem göremedim.Günaydın herkese.
Direk konuya giriyorum. Benim bir eltim var 6 aylık evli. Ve ailemizin huzurunu bozdu resmen. Bizim söylemediğimiz şeyleri biz söylemişiz gibi eşine lanse etmeye başladı. Gözlerimin önünde dediği bir şeyi 5 dakika sonra reddediyor, çok yalan söylüyor ve yalanında ısrar ediyor.
Benim kaynım çok kişiyle görüştü evlilik için ama tek şartı vardı ailesiyle altlı üstlü oturacaklardı çünkü kendi eviydi, kimse kabul etmedi en sonunda bu kızla tanıştı, anlaştı, fikirleri uydu, kıza söyledi "bak ben annemle altlı üstlü otururum kabul edersen evlenelim, aksi halde olmaz benim bu fikrim nettir" diye.
Ki ben de kaynıma hep derdim uzak otur hem kendin için hem annen için falan, kaynım rahatsız olurdu bu söylemimden. Neyse kız kabul edince biz çok şaşırdık, hatta ben kendim de kıza sordum emin misin diye?! O da evet kesinlikle demişti.
Ailesi hemen oldu bittiye getirdi 2 ayda tanışma söz nişan düğün hepsini yaptılar. Biz çok şaşırdık. Kaynıma da kızmıştım neden acele ettiniz diye!
Ev için mobilya alırken buraları bilmediği için benim de gelmemi istediler ki ben hiç sevmem böyle şeyleri ama kız aradı lütfen benimle gel falan filan tabi kıramadım gittim, her şeyin en güzelini aldırdım, evini baştan sona bana döşettiler görseniz o kadar güzel oldu, kendi evimden güzel. Çeyizini bile biz aldık, kaşığından battaniyesine, kınayı da biz yaptık ailesi para istemiş onu da vermişler. Benim o zamandan içime sinmemişti ama neyse dedim karışmam banane diye.
İşte ikide bir alışverişte zenginlikten bahsediyor, işte zenginsiniz şusunuz busunuz diye. Ki öyle zengin değiliz şükür kimseye ihtiyacımız yok.
Bu benim hiç hoşuma gitmedi kızın ve ailesinin niyetini anladım tabiki ama hiçbir şey demedim çünkü kendi ağzıyla para için evlendiğini söyledi.
Çok uzun oldu kusura bakmayın. Olayları iyice bilmeniz için diyorum. Şimdi bu kız ben böyle oturmayı kabul etmedim diye herkese söylüyor, bize geliyor ağlıyor, diğer eltilerime gidiyor ağlıyor, kayınvalideme kötü davranıyor ki kayınvalidem çok iyidir Allah var, hatta o da oğluna diyor ben başka eve geçeyim diye ama kaynım bırakmıyor. Benim haberim yoktu da bilmem neydi de. Eşim beni kandırdı da ki mesajlar duruyor kaynımın yazdıkları da duruyor.
Durmasına rağmen nerdeyse ben yazmadım diyecek. Çok aşırı yalan konuşuyor. Her şeyi yalan. Bizi kötülüyor ki bizim dediğimiz sadece "neden böyle bir şeyi baştan kabul ettin, bu hayatını etkileyen bir durum keşke en başta kabul etmeseydin" benim lafım Budur. Kimsenin arkasından konuşmam direk yüzüne söylerim.
Ama gitmiş kaynıma demiş ki Janet abla diyor ki sen yalancıymışsın, neden sana güvenmişim. Çok şaşırıyormuş sana güvendiğim için. Ki ben hayatta böyle bir şey demedim şahitlerim de var. Ve kaynımı da çok severim.
Kaynım boşanmayı düşünüyor maalesef, eşime her gün dert yanıyor ama inşallah düzelirler de boşanmazlar.
Sizce benim bu eltim şizofreni belirtisi mi gösteriyor? Olmayan şeyleri olmuş gibi lanse ediyor ve aşırı yalan konuşuyor. A diyor ama aslında Z!
Bir de evime son olayından sonra asla kabul etmiyorum. Ben herkesten uzakta oturuyorum ve bana yakın gelmek istiyormuş, ben dedim sen gelirsen ben burdan fizana giderim, kimseyle yakın oturmam diye. Ama anlamıyor. Ki aramızda yaş farkı da var ve sadece beni kötülüyor çünkü ailem yAni eşimin ailesi beni çok seviyor ve asla yalan konuşmadığım için bana aşırı güveniyorlar. ve sanırım bu sebepten bir sorun oluşuyor.
Ama kız burda yokken ev temizliği halısı perdesi eşyaları her şeyiyle ben ilgilendim. Şehir dışında yaşıyordu! Neler neler yaptım bir bilseniz, kendimden kıstım onun için yaptım maksat gönlü hiçbir şeyde kalmasın diye. Ama şu benim arkamdan konuştuğu şeyler reva mı?
Tutamadım kendimi güldüm.
Komik geliyor böyle insanlar bana.
Sizin huzurunuzu kaçırmış ama acınası bir komiklik içinde kız aslında.
Kaynınıza da pek üzülmedim, yetişkin insan içinde olduğu durumun sonuçlarını tahmin edebilmeli az çok.
İletişimi kesmekten başka yol yok herhalde.
Veya kesmeyip her gün yeni bir aksiyonla devam edeceksiniz ki ben bundan da hoşlanıyorum açıkçası, gülüyorum çünkü.
Allah uzak etsin böyle insanları..
Size ve kayın ailenize de allah güc kuvvet sabır versin insallah
Anladigim kadariyla kiz her seyi kabuletmis gibi davranmis nasilsa para var evlendikten sonra evimi ayiririm diye dusunmus suan oyun oynuyor kavga huzursuzluk cikarsa evinin ayrilacagini dusunuyor.
Sizofren hastasi degil tam bi seytan
Boylelerini cevremde cok gordum sana tavsiyem eltinden uzak dur yoksa kotu olan sen olursun boyleleri icin ne yaparsan yap bos
Iki gun tanidigim icin bu kadar sey yapmazdim. Mesafeli olun yeter
sanırım büyük gelinsin. bence her şeye çok fazla müdahil olmuşsun ama isteyerek ama istemeyerek. bu saaten sonra beni ilgilendirmez de geç gitsin. bırak istediğini de konuşsun seni bilen biliyor bilmeyeni de salla.
En tehlikeli insan tipi.
Durumlarını netleştirene kadar kesinlikle muhattap olmazdım, boşanmayacaklarsa da bundan sonrası için merhaba merhaba.
Siz iyi niyetle hazırlıklara müdahil olmuşsunuz ama ben sizin yerinizde olsam hiç girmezdim.
Kaynınızda bana bir tuhaf geldi açıkçası,eşini eve göre seçmiş..ilginç..
Belki başka bir evde başka bir insanla huzurla yaşayabilirdi.
Özel günler haricinde görüşmeye gerek yok.Yazarsa da bir kere cevap verin bir kere vermeyin anlar zaten..
Sizin hakkınızda yalan söylemesi ben böyle istememiştim söylemleri dışındakilerde ben problem göremedim.
Onlar karı koca sizi ilgilendirmez
Siz çekersiniz kendinizi onlar ne hali varsa görür.
Kıdemli gelin sevilen gelin olmanız kaynınızın evlendiği kişi için ben ısınamadım uyardım sevemedim şüphelendim gibi düşüncelerle ona müdahale hakkı vermez.
Telefonlarını açmayın, kapıya gelirse kapıyı da açmayın
Bnmde kaynm nişanlı. , 1 aydr bir defs aradım 2-3 dk knuştuk. O kdar. İşim olmaz. Takılmam. Snde mesafeni koy
Ay yanlış anlaşıldım galiba , ben müdahil oldunuz demedim kii.. siz insanlık yapmışsınız, en güzeli görüşmemek.Arkadaşlar diğerlerine de dedim zaten görüşmüyorum. Eşimden arıyor. Beni tanımadığınız için olaylara müdahil olduğumu sanıyorsunuz. Ama ben kendi zamanımda dahi hiçbir Allah'ın kulunu düğünüme çeyizime evime eşyama alışverişime karıştırmamış bir insanım. Gelinliğimi herkes düğünde gördü. Annem ve kardeşlerim bile. Ablalarımın işine de hiç karışmadım gitmedim, diğer eltileriminkine de. Herkes kendisi halletti çok güzel şekilde. Yani onun evine işine zaten karışmak istemedim, kapıma amcasıyla gelip emrivaki yaptı. Siz bunu anlamıyorsunuz içinde olmadığınız için ama nasıl anlatılır bilmem. Kendi yüzüne de dedim istemiyorum görüşmek uzak durun. Ben onun eviyle ilgilenmeseydim eğer bomboş eve gelecekti. Çünkü 2 ayda alelacele tanışma söz nişan düğün yaptılar kız sadece eşyalarını seçip kaynımla kaynanamla gitti geri. Sonra düğünle birlikte geldi. Burda kimse kalmadı ben hariç. Kaynanam ve o her gün arayıp ağlayıp resmen yalvardılar bana da öyle hallettim Allah rızası için. Ha keşke yapmasaydım ama yaptım bir hata. Yani müdahil olmak istediğim için yapmadım bu olanları! Çünkü bu hayatta en nefret ettiğim şey milletin işine burnumu sokmak. Kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına da yapmam ben.
Cevaplarınız için teşekkürler.
Kusura bakmayın o alıntıladığım bazı mesajlarda öyle şeyler denmiş o yüzden açıklama yaptım . Tekrar kusura bakmayınAy yanlış anlaşıldım galiba , ben müdahil oldunuz demedim kii.. siz insanlık yapmışsınız, en güzeli görüşmemek.
eşinizden aradığında da telefona çıkmayınArkadaşlar diğerlerine de dedim zaten görüşmüyorum. Eşimden arıyor. Beni tanımadığınız için olaylara müdahil olduğumu sanıyorsunuz. Ama ben kendi zamanımda dahi hiçbir Allah'ın kulunu düğünüme çeyizime evime eşyama alışverişime karıştırmamış bir insanım. Gelinliğimi herkes düğünde gördü. Annem ve kardeşlerim bile. Ablalarımın işine de hiç karışmadım gitmedim, diğer eltileriminkine de. Herkes kendisi halletti çok güzel şekilde. Yani onun evine işine zaten karışmak istemedim, kapıma amcasıyla gelip emrivaki yaptı. Siz bunu anlamıyorsunuz içinde olmadığınız için ama nasıl anlatılır bilmem. Kendi yüzüne de dedim istemiyorum görüşmek uzak durun. Ben onun eviyle ilgilenmeseydim eğer bomboş eve gelecekti. Çünkü 2 ayda alelacele tanışma söz nişan düğün yaptılar kız sadece eşyalarını seçip kaynımla kaynanamla gitti geri. Sonra düğünle birlikte geldi. Burda kimse kalmadı ben hariç. Kaynanam ve o her gün arayıp ağlayıp resmen yalvardılar bana da öyle hallettim Allah rızası için. Ha keşke yapmasaydım ama yaptım bir hata. Yani müdahil olmak istediğim için yapmadım bu olanları! Çünkü bu hayatta en nefret ettiğim şey milletin işine burnumu sokmak. Kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına da yapmam ben.
Cevaplarınız için teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?