Yalakalık gibi mi duruyor?

Hayır.
Yalakalıkla ne alakası var?
Ayrıca normalde de vardiya başlangıcı 13:00 ise 15 dakika önceden yani 12:45'de alman gerekiyor.
Yani 12:45'te hazır olman gerekiyor.
Biraz yanlış yazmışım galiba.
Iş alma saatim 13.00, ben çalışmaya başlamış oluyorum bilmem kaç dakika önceden.
Bu haftanın izni bugündü, gelecek haftaninkini de yarin yapmislar. Yani pespese 2 gun izin. Sanirim bilerek güzellik yapmışlar.
Ama ben işi özledim mesela :/

Çok saçma,bu şekilde ayrıcalıklı olduğunu düşünürler.
Bir de bu kadar kendini parçalama,sonuçta başkasının işi için çalışıyorsun tamam küçümseme işine önem ver bu güzel ama molaya çıkmamak,aşırı efor harcamak falan,ileride eski modunu göremezlerse artık işini önemsemiyor diye bilirler.
Bu yüzden biraz dikkatli olmalısın.
Benim demek istediğimde o; mesela bizde vardiya devir saati 16:00 fakat çalışanın 15:45de hazır iş kıyafetiyle vardiya alacağı kişinin yanında olması gerekiyor. Her yerde böyle sanıyordum ben. Son dakika işe başlanmaz ki,hele kasadaysan günsonu X Z raporları falan önemli. :)

Son düzenleme:
Hem çalışma saatleri düzgün hesaplansin, hemde fazladan mola yapmayalım diye galiba.
Ya bak mola her turlu kesiliyosa yani molaya cikio cikmaman farketmeksizin o zamani odemiyolarsa evet yalakalik gibi durabilir..1-2 kere olurda her gun olmaz. Molada calisinca erken gidersin eve ya da mola parasinida oderler o baska. Neden fazladan calisayimki:) patron benden her turlu daha zengin:))

Şu anda sorunlu olduğumu düşünmeye başladım.
Galiba yaptığım her şeyi amansız bir tutkuyla yapıyorum :))

Kariyerini yaparsin orda bu çalışmayla, ama arkadaş yapamayabilirsin. en azindan ben olsam arkadas olmam mesela senle.
Ama arkadasin vardir illaki, boşver. İİstedigide bir yerse, kariyeri seç.
Ama lutfen 1 ay sonra da iş yerimdekiler beni hiç sevmiyor diye konu açma. Bu bir seçim, make your own.

Hepsi beni seviyor. Herhalde isyerindekilere de deli gibi tutkulu, arzulu yönümü göstermiyorum.
Okul, sosyal hayatım vs.de sevilen biri olmuşumdur hep. Sevimli sıfatım sağolsun.

M Meredith Grey
Yalakalıkmış değilmis cok da önemli değil fakat şuan yaptığın her fedakarlık ve ettiğin her feragat ileride sorumluluğun olarak üzerine binecek, her daim aynı davranışlar senden beklenecek. Yaptikca da daha fazla yük üzerine binecek. Beklentiyle doğru orantılı olarak memnuniyetsizlik oluşma ihtimali de cabası.

Böylesine istekli olman takdire şayan ancak mesai saati mesai, mola saati de molanı yap derim.

Hepsi beni seviyor. Herhalde isyerindekilere de deli gibi tutkulu, arzulu yönümü göstermiyorum.
Okul, sosyal hayatım vs.de sevilen biri olmuşumdur hep. Sevimli sıfatım sağolsun.

Ben yine de dikkatli ol derim. İş arkadasliklari oyle başlar, öyle gitmez. Benden tavsiye sadece
Ama bence kariyerini seç ve yalakalik gibi goruncekse de bırak görünsun. Patronlar sever caliskanlari.

Teşekkür ederim güzel yorumun için. Birkaç konuma yaptığın yorumlarla anladigim kadarıyla tam da arkadaşlık etmek isteyeceğim birinij düşünce yapısına sahipsin.

Ben yine de dikkatli ol derim. İş arkadasliklari oyle başlar, öyle gitmez. Benden tavsiye sadece
Ama bence kariyerini seç ve yalakalik gibi goruncekse de bırak görünsun. Patronlar sever caliskanlari.
Peki ayrı olarak sormak istediğim bir şey var.
Seninle arkadaş olmak istemezdim dediniz.
Önceki konularımdan dolayı mı?

Eski isyerimde çok tatlı bir hanım arkadaşımız vardı bizim departmanda. Evi isyerimize yakındı yürüyerek geliyordu çok da seviyordu işini. Biraz tecrübe olarak deneyimsizdi ama gayretliydi bizlere yetişmek istiyordu çok sempatik ve tatlı olduğu için herkes seviyordu hep yardimciydik kadına. Sabah herkesten önce gelip akşam hepimizden sonra çıkardı. Öğle yemeğine elindeki işi bıraktirip cikartamiyorduk. Sonra başka bölümün şefi bunu, deneyimi az kapasitesi yetersiz bu nedenle mesai saatleri dışında da çalışarak iş yükünü yerine getirmeye çalışıyor diye raporlamislar. Birkaç gün sonra performans düşüklüğü sebebiyle işine son verdiler. Tabi biz hepimiz şok! Ağlaya ağlaya gitti gerçekten çok üzülmüştüm. Devletteysen bise diyemem de özel sektör çok acımasız. Kurallar neyse onu yap. Fazla yada az çalışmak... ikisi de göze batar sen de deneyimsiz gibisin. Sürüden ayrı davranma ama kendini geliştirmeye çabalamaya ara verme

Sakın kendini hırpalama.
Kesinlikle kimseye yaranamazsın.
Yaranmak için yapıosun demiyorum ama sakın fazladan mesai harcama.
Sende diğerleri gibi çık kafanı dinlendir.
İş beklesin.
Çnkü sen kendinden fedakarlık yaparsın , adam bişe oldumu önce seni çıkarır işten.
Boşver kendini kasma.
İşini iyi yap yeter.molaları kendine ayır.

Peki ayrı olarak sormak istediğim bir şey var.
Seninle arkadaş olmak istemezdim dediniz.
Önceki konularımdan dolayı mı?
Yok ya, hiç bir fikrim yok onceki konularinla ilgili. Nerden bakilio onu bile bilmiyorum. İş yerinde senin gibi biri olsa demek istedim, ben arkadaş olmam.sevmem ben çok calisan insan. Gevsek insan severim. ondan yani.

Konumla alakasız ama geçen iş arkadaşımla çalışırken sohbet ediyorduk.
Bana bu bizim müdür tam bir o.... ç.... dedi. Bende sebebini sordum. Zamanla anlarsın dedi. Birkaç gün sonra da başka bir arkadaşa müdürle ilgili bu hakareti ettiğini duydum.
Sebebini merak ettim acikcasi.

Işe yeni başlamışsanız böyle davranışlar çok önemlidir ilk zamanlar işveren için.
Doğru olanı yapıyorsunuz bence.
Zaten zaman geçtikçe ortama alıştıkça rayına girer herşey böyle olmaz.
Doğru yoldasiniz

bu şekilde göze batarsın. iş veren gerçekten böyle misin yoksa dikkat çekmek için göz mü boyamaya çalışıyor diye düşünür ki performansın zamanla düşünce buna kesin kanaat getirmiş olur. İş arkadaşların onları tembel gösteriyorsun diye sinirlenir ve seni yalaka olarak tanımlar. Her şey dozunda iyi. Ama bir şey öğrenme fırdatı bulduğunda kaçırma ama iş arkadaşlarına da öğrendiğin şeyleri ve kimden öğrendiğini aman diyim sakın anlatma. insanlarla aranı iyi tut ama dedikoduların bir parçası olma. Böyle yerlerde laf taşımayıp işini yapan ilerler. özel sektör acımasız iş arkadaşların rakiplerin patronun ise hep en yüksek menfaatine olanı seçecektir. bunu unutma ve motivasyonunu düşürmeden kendinden de fazla ödün bermeden dikkatle çalış. dediğim gibi ortayı tuttur aşırısı her türlü zarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…