Yalakalık gibi mi duruyor?

bu şekilde göze batarsın. iş veren gerçekten böyle misin yoksa dikkat çekmek için göz mü boyamaya çalışıyor diye düşünür ki performansın zamanla düşünce buna kesin kanaat getirmiş olur. İş arkadaşların onları tembel gösteriyorsun diye sinirlenir ve seni yalaka olarak tanımlar. Her şey dozunda iyi. Ama bir şey öğrenme fırdatı bulduğunda kaçırma ama iş arkadaşlarına da öğrendiğin şeyleri ve kimden öğrendiğini aman diyim sakın anlatma. insanlarla aranı iyi tut ama dedikoduların bir parçası olma. Böyle yerlerde laf taşımayıp işini yapan ilerler. özel sektör acımasız iş arkadaşların rakiplerin patronun ise hep en yüksek menfaatine olanı seçecektir. bunu unutma ve motivasyonunu düşürmeden kendinden de fazla ödün bermeden dikkatle çalış. dediğim gibi ortayı tuttur aşırısı her türlü zarar
Bizim orası pek öyle değil. Zaten bir mağazada çalışıyorum. Büyük holding gibi değil. Arkadaşlar oturup konuştuğunda iş yapmayanin arkasından konuşuyorlar.
Müdürüm de zamanında çok çalışıp, müdürlüğü hak etmiş biri.

Işe yeni başlamışsanız böyle davranışlar çok önemlidir ilk zamanlar işveren için.
Doğru olanı yapıyorsunuz bence.
Zaten zaman geçtikçe ortama alıştıkça rayına girer herşey böyle olmaz.
Doğru yoldasiniz:KK54:
Haklisin. Zaten surekli takdir ediliyorum. Düşündüm de çok aşırı bir şey yok. Kafemsi bir yerde çalışıyorum diyeyim kendimi açık etmemek için.
Molaya çıkacaksam ya da vardiyam bitmişse elimdeki içeceği yapıp öyle çıkıyorum. En kolayı yapmayıp çıkmak..

Bilmiyorum her seyin fazlasi zarar. Bana da abartili geldiniz. Siz tam nasilsiniz bilmiyorum ama benim isyerimdeki arkadastan bahsedeyim. Isini bitirir yarinin isini de yapar. Yarin da bizlere yardim edeyim mi demek yerine sefe gidip ben isimi bitirdim yardim edebilirim der. Bense isimi gununde yaparim olmasi gerektigi gibi. Haliyle sey gibi oluyor onlar yavas ben cabucak bitirdim gibi bir imaj ciziliyor. Ayrica her patron da senin gibisini sevmiyor. Durust musun yoksa yalakalik mi yapiyorsun inan anliyolar. Oyle yapiyosan kisa sure sonra terslenirsin, yok samimiysen de bir sure sonra o nasilsa isi seviyo deyip sana yikacaklar. Sen de ben buranin enayisi miyim diyeceksin. Oyuzden olcuyu kacirma.

Bilmiyorum her seyin fazlasi zarar. Bana da abartili geldiniz. Siz tam nasilsiniz bilmiyorum ama benim isyerimdeki arkadastan bahsedeyim. Isini bitirir yarinin isini de yapar. Yarin da bizlere yardim edeyim mi demek yerine sefe gidip ben isimi bitirdim yardim edebilirim der. Bense isimi gununde yaparim olmasi gerektigi gibi. Haliyle sey gibi oluyor onlar yavas ben cabucak bitirdim gibi bir imaj ciziliyor. Ayrica her patron da senin gibisini sevmiyor. Durust musun yoksa yalakalik mi yapiyorsun inan anliyolar. Oyle yapiyosan kisa sure sonra terslenirsin, yok samimiysen de bir sure sonra o nasilsa isi seviyo deyip sana yikacaklar. Sen de ben buranin enayisi miyim diyeceksin. Oyuzden olcuyu kacirma.
Bizimki öyle yarininkini de yapabileceğim bir iş değil. Kafemsi bir yerde çalışıyorum diyeyim. Elimde yapmakta olduğum bir içecek varsa onu yarim bırakıp çıkmak pek prensiplerime uymuyor. Ben başlamışım ben bitireyim.

Şimdi yeni iş hevesinle böyle davranıyorsun ama bir süre sonra yorulacaksın o zaman cidden göze batarsın çünkü başta fazla fedakar davranmışsın

muhtemelen is yerinde oz verin kidemli birilerinin hosuna gitti baskalarinin gitmedi sen cizgini bozma ozel sektorde boyle muhabbetler cok olur birdahada boyle bisey soylerse ben senin gibi salla basi al maasi yapamiyorum yalakalik degil sorumluluk benimki dersin olur biter

Yaklaşık 2-3 hafta önce çok istediğim yerde işe başladım.
Işimi severek yapıyorum. Normalde yeni başlayanlara nazaran çabucak her şeyi öğrendim.
Çoğunlukla mesaime vaktinden önce giriyorum. Atıyorum mesela 13.00da başlıyorsa muhtemelen ben 12.50de girmiş çalışmaya başlamış oluyorum.
Molaya çıkarmak istediklerinde sonra çıksam olur mu vs deyip çok çıkma yanlısı olmuyorum.
Vardiyam bittiyse ya da molaya çıkarmışlarsa bile elimde bir iş varsa bitirip öyle çıkmaya çalışıyorum ama genelde müdür yardimcilarimiz buna izin vermeyip elimden işi alıp kendileri hallediyorlar.
Benden yaşca büyük, iş dışından bir arkadaşım yaptıklarımın yalakalık olarak görülebileceğini söyledi. Benden bundan çekindim açıkçası.

Sizce arkadaşım haklı mi? Biraz abartılı mi davranıyorum?

Evet uzaktan öyle görülebilir. Bunu isteyerek yapıyorsun. Ama işveren senin kadar masum düşünmez. Bu fedakarlıkların senin üzerine görev olarak yapışır kalır. Bundan sonra senden daha fazlasını isterler. Yapmayınca da rahatsız olurlar.

Ayrıca sen çok çalışmayı kendine görev görürsün. Diğerleri senin yaptığını yapmayınca da diğerleri yapmıyor ben neden kendimi yoruyorum diye hayıflanırsın. Çünkü bir süre sonra bu tempo yoracak seni.

yalakalık değil de gereksiz. fazla özverili olma, sonra o şekilde çalışmak görevin gibi olur. bugün aman molaya çıkmayayım, o işi bitireyim dersin. yarın molaya çıkmak istediğinde şu işi bitir de çık derler.

muhtemelen is yerinde oz verin kidemli birilerinin hosuna gitti baskalarinin gitmedi sen cizgini bozma ozel sektorde boyle muhabbetler cok olur birdahada boyle bisey soylerse ben senin gibi salla basi al maasi yapamiyorum yalakalik degil sorumluluk benimki dersin olur biter
Yok canım. Herkes çok memnun benden. Zaten tek kadın benim işletmedeki. Her konuda yardımcı oluyorlar sağolsunlar.

Evet uzaktan öyle görülebilir. Bunu isteyerek yapıyorsun. Ama işveren senin kadar masum düşünmez. Bu fedakarlıkların senin üzerine görev olarak yapışır kalır. Bundan sonra senden daha fazlasını isterler. Yapmayınca da rahatsız olurlar.

Ayrıca sen çok çalışmayı kendine görev görürsün. Diğerleri senin yaptığını yapmayınca da diğerleri yapmıyor ben neden kendimi yoruyorum diye hayıflanırsın. Çünkü bir süre sonra bu tempo yoracak seni.
Belki size saçma gelecek ama ben yorulmak diye bir şey bilmiyorum galiba. Is olmadığı zaman sıkılıyorum dükkan dolup taşsın, kuyruk olsun istiyorum.

Haklisin. Zaten surekli takdir ediliyorum. Düşündüm de çok aşırı bir şey yok. Kafemsi bir yerde çalışıyorum diyeyim kendimi açık etmemek için.
Molaya çıkacaksam ya da vardiyam bitmişse elimdeki içeceği yapıp öyle çıkıyorum. En kolayı yapmayıp çıkmak..
Bende çalışırken bu anlattiklarinizin aynisini yapiyordum. Abartı olsun diye değil yapım oydu. 4.gün patron işyerinin anahtarını verdi :KK24:

Bende çalışırken bu anlattiklarinizin aynisini yapiyordum. Abartı olsun diye değil yapım oydu. 4.gün patron işyerinin anahtarını verdi :KK24:
Bana da normalde bilmem kaç ay sonra yapılan ve burada aylardır çalışanlara yeni verilen mülâkat çalışma kağıdından verildi :eek:

Benim de vardı böyle bir iş arkadaşım. Yaz ayında şirket tam mesai saatinde kimse hazır olmuyor diye (giyinmesi etmesi olan bir işti) 'parmak basma saatini yarım saat erkene çekip o yarım saati molalariniza ekliyoruz' gibi harika bir öneriyle gelmisti. Hepimiz çok sevindik. Ama bu abla sevinmedi, molalar çok uzun olmuş, ne yapacakmisiz o kadar zaman.
Oysa erken gelmeyle de sıkıntısı yoktu. Ben zaman gelsem sivil kıyafetimle, bu abla çoktan giyinmiş hazır halde bekliyor olurdu, erken gelmeyle de bir problemi de yok :)
Ben dahil çoğu insan onu biraz yalaka bulurduk , doğru.
Zaten sirketlerde de boyleleri çok yükseltilecek eleman olmuyor. Tam tersi haddinden fazla iş verip angaryalarla yorucak eleman oluyor
Sen de zamanla bu yaptiklarinin sacmaligini anlar son verirsin. O zaman da 'performans düşüklüğü' ile suçlarlar gerçi...

Yalakalık değilde canım yapma yine de fazla iş. molalarını kullan şuan heveslisin yaparım ederim diyosun da yarın bigün sıkılırsın her işi sana yüklerler. görevin olur artık. aa nasıl olsa yapıyo derler.işin neyse onu yap. ne eksik ne fazla kimse de bişey diyemez.

Benim de vardı böyle bir iş arkadaşım. Yaz ayında şirket tam mesai saatinde kimse hazır olmuyor diye (giyinmesi etmesi olan bir işti) 'parmak basma saatini yarım saat erkene çekip o yarım saati molalariniza ekliyoruz' gibi harika bir öneriyle gelmisti. Hepimiz çok sevindik. Ama bu abla sevinmedi, molalar çok uzun olmuş, ne yapacakmisiz o kadar zaman.
Oysa erken gelmeyle de sıkıntısı yoktu. Ben zaman gelsem sivil kıyafetimle, bu abla çoktan giyinmiş hazır halde bekliyor olurdu, erken gelmeyle de bir problemi de yok :)
Ben dahil çoğu insan onu biraz yalaka bulurduk , doğru.
Zaten sirketlerde de boyleleri çok yükseltilecek eleman olmuyor. Tam tersi haddinden fazla iş verip angaryalarla yorucak eleman oluyor
Sen de zamanla bu yaptiklarinin sacmaligini anlar son verirsin. O zaman da 'performans düşüklüğü' ile suçlarlar gerçi...
Of çok karamsar ve kötü bir bakış açınız var.
Saçma bir durumda yok ortada. Elimde yapmakta olduğum bir içecek varken yarım bırakıp çıkmam onu.
Çabamda fazlasıyla takdir ediliyor.

X