Yakında İhtiyacınız Olacak “Yeni Yılınız Kutlu Olsun” Söyleminin 23 Dildeki Karşılığı

Masumların mağdur olmadığı, anaların babaların gözyaşlarını akıtmadigi, beklenmedik musibetlerin olmadığı, ellerin kendine ait olmayana el sürmediği , dalavereye baş vurma ihtiyacı duyulmayan bir sene diliyorum herkese. 2017 için çokmu istiyorum?

Yeni yıl yerin dibine battı.
Batırdılar el birliğiyle.
23 dili neyleyim...

Allah'ım vatanımızı milletimizi askerimizi polisimizi koru , Rabbim yeni yılda hainlere zalimlere fırsat verme
Anakuzulari ölmesin
Anneler ağlamasın
Çocuklar yetim kalmasın
Bu yılda Bundan sonra da her yeni yılımiz daha iyi olsun dileği ve umuduyla

Hadis :
Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki: "Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teala hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı."

Hadis :
Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki: "Allah Teala Hazretleri diyor ki: "Ey Ademoğlu! Sen bana dua edip, (affımı) ümid ettikçe ben senden her ne sadır olsa, aldırmam, ben seni affederim. Ey Ademoğlu! Senin günahın semanın bulutları kadar bile olsa, sonra bana dönüp istiğfar etsen, çok oluşuna bakmam, seni affederim. Ey Ademoğlu! Bana arz doluşu hata ile gelsen, sonunda hiç bir şirk koşmaksızın bana kavuşursan, seni arz doluşu mağfiretimle karşılarım."

Hadis :
Ebu'd-Derda Radıyallahu Anh'yı işittim. Demişti ki: "Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'ı işittim, şöyle buyurdu: "Müşrik olarak ölenle, bir müslümanı haksız yere öldüren hariç, Allah bütün günahları affedebilir."
Kaynak :
Ebu Davud, Fiten 6, (4270) (Kütüb-i Sitte Uygulamasından : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hadisktbstte)

Hadis :
Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: "Güneşin doğduğu her yeni günde kişiye, her bir mafsalı için bir sadaka vermesi gerekir. İki kişi arasında adalet yapman bir sadakadır. Kişiye hayvanını yüklerken yardım etmen bir sadakadır. Güzel söz sadakadır, namaza gitmek üzere attığın her adım sadakadır. Yoldan rahatsız edici bir şeyi kaldınp atman sadakadır.

Hadis :
Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki: "Sizden herkese Rabbi, aralarında bir tercüman olmaksızın, doğrudan doğruya hitab edecektir. Kişi o zaman (ateşe karşı bir kurtuluş yolu bulmak üzere sağına bakar, hayatta iken gönderdiği (hayır) amellerden başka birşey göremez. Soluna bakar, orada da hayatta iken işlediği (kötü) amellerden başka birşey göremez. Ön cihetine bakar, Karşısında (kendini beklemekte olan) ateşi görür, (Ey bu dehşetli güne inanan mü'minler!) yarım hurma ile de olsa kendinizi ateşten koruyun. Bunu da bulamazsanız güzel bir sözle koruyun"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…