Yakın zamanda evlenmiş olan arkadaşlarım mobilyalarınıza ne kadar bütçe harcadınız???

bal_hatun

Meleğimi Sen Koru Rabbim <3
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
1.733
429
173
Selam kızlar... Rabbim herkese hayırlı yuva kurmayı nasip etsin... Yuvasını kuran arkadaşlarımıza da ağız tadı huzur ile oturmayı nasip etsin inşallah...

Benim sorum şu arkadaşlar:

Yakın zamanda evlenen ya da evlenecek olan arkadaşlarım mobilyalarınıza ( salon takımı,koltuklar,beyaz eşya vs.) ne kadar para ayırdınız???

Bence birbirimize destek olmalıyız

evet kızlar bilgileri paylaşalım lütfen :)
bende mobilya bakıyorum ama karar veremedim bi türlü ne lazım ne değil
evler çok dar evi tutup öyle mi mobilya alsam yoksa bulur muyum evi her türlü önce mobilya mı alsam bilemedim bi türlü ((
yatak odası-oturma grubu-köşe takımı-tv ünitesi alacağım yemek takımını sadece masa-sandalye-konsol olacak...tabii evimde yer olursa ...acaba köşe takımı yerine sadece yemek takımı mı alsam...ev dar olursa hepsini alamam...ilerde köşe takımımı da alıırm artık...
maliyeti mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyorum

evet kızlar bende bu konu arastırması ıcındeyım beyaz esya taksıtımız bıtınce bızde mobılyamızı alamayı dusunuyoruz uygun ve kalıtelı olsun ıstıyoruz bu evrelerı gecırmıs arkadaslar yardım lutfen

beyaz eşya, mobilyalar , ıvır zıvır derken 10 ila 15 bin tl yi gözden çıkarmak gerekiyor canım

Bilindik markalardan alalım deyince 30bin bile gidiyor rahatlıkla araştırınca... E öyle abzirt şeylere de para vermeye gelmez... Sonuçta eşya bu bi kere alınıyor uzun yıllar kullanılıyor.

Benim yatak odamı annemler alacak, çamaşır makinası,fırın falanda yine bizimkiler alıyor. Evdeşimle benim almam gereken:

* Salon için : masa sandalye takımı ve konsol+koltuk takımı+perdeler+halı
*oturma odası için: tv+tv ünitesi+iki kanape+perdeler+halı
*mutfak için: Buzdolabı+masa +sandalye+halılar
*antreler için: halı

Şimdilik en lazımlılar sanırım bunlar. Sizce ne kadar tutar :)

Canım bence önce ev tut sonra mobilyanı al.. evler istediğin gibi olmayabiliyor

Evet canım takipte kalalım bakalım neler oluyor

Merhaba arkadaşlar, temmuzda düğünüm var.tüm mobilyalar 14.000 tuttu. ankara sitelerden yaptırdık. perdeler 1000tl. ama şöyle ortalama bir hesap yaptığımızda düğün mekanı hariç, diğer tüm herşey 30 bin civarı

14 bın bızı asıyor malesef Allah yardım etsın yuva kuranlara canım. mutluluklar.

biz ağustosta eşya aldık.
evlenmedim ama şu an ailemle oturduğum ev için sadece koltuk takımı 2.500 tuttu.
ve uygun modellerden seçmeye çalışmamıza rağmen.
ki evleneceklere daha da zor.
Allah yardımcıları olsun.

ayrıca şu teşhir ürünlerine de bakmanı tavsiye ederim sadece millet baktı diye 3 te 1 fiyata satılanlar bile var.

eğer maddi olarak aşıyorsa birden yapmak yerine ilk aciller sonra sonra diğerlerini alarak ev kurmanı tavsiye ederim.

bence ilk önce evini tut sonra eşyalarını al çünkü ben önce eşya aldım şimdi düşünüyorum sığacakmı diye.
biz mobilya ve beyaz eşyaları aldık ama eşyalar daha gelmedi bi takım problemlerden dolayı. bizim beyaz eşya+mobilya 20 bin tuttu
oturma odası yemek odası(sadeece masa sandelye konsol)bde yatak odası beyaz esyada da hepsi dahil
bi düğün yaklasık 30 35 bine mal oluyor.
bazı yerlerde 3 takım 3 bin gibi küçük rakamlar var bence onlardan uzak dur bi tanıdıgımız almıstı 3 takım 5bin e daha 1 senelik evli bütün esyaaları mahvolmuş.
kolay değil bir kez alıaz tabi bütceye göre ama uyduruk şeyler alıp da sonrasında daha cok sıkıntı cekmek var. Allah herkesin yardımcısı olsun zor iş

canım sen sorunca ben oturdm hesapladm...biz evlenmedn önce hesapladık 15bn tutar aşağı yukarı dedik ama öyle olmuyrmuş işin içine girince bu sonuç çıkıyr..

salon, yatak odası ve mutfak yaptık geri kalan yerler boş bıraktıgımız halde..
20 bin tuttu eşyalar.. düğün altınlarlar ve gereksiz adetlern masrafları ile 30-35 bn de sen ona ...

Bu akşam baktık şöyle bi mobilyalar " ohaaaaaaaaaaa" çektik içimizden...

Bunun sonucunda da dediğiniz gibi önce en acilleri alacağız.

canım bizim de düğünümüz ağustosta mobilyaları bellonadan aldık koltuk takımı+ tv ünitesi+ yemek masası+ yatak odası 10.000 tl tuttu.
çamaşır makinesi+ bulaşık makinesini biz aldık 2.100tl. buzdolabı 2.400 tl. tv 2.000tl. halılar 2.000tl. daha perdeleri almadık. düğün yapmak gerçekten çok zor Allah yardımcımız olsun.

Sağol tatlım... Aslında uygun olmuş on bin valla bellona çok iyi arkadaşımda kullanıyor çok memnun... Aşkla otur inşallah

Fikir olsun ben de yazayım: Yatak Odası takımı, ssalon takımı, masa ve sandalyeler ve tv ünitesi toplam 10.000 verdik. Ben Enza'dan aldım, çeyiz topicimden bakabilirsin.

Sevmiyorum oturma odası mantığını, şöyle bir kitap okuma odası yapacağım, ona da minderli bir dekorasyon düşünüyorum.

yatak odası 4750
Misafir odası için oturma grubu - tv ünitesi - Günlük oda için köşe koltuk yemek masası sandalyesi tv sehpası 5150
beyaz eşya olarak buzdolabı çamaşır mak. bulaşık mak. set üstü ocak 4100
halılar 1200
perdeler 1650 ( 3 cam )

5 sene oldu evleneli, ama eşyam yok artık...
Mobilyamı, mobilya dükkanımız vardı. Laf söz olmasın dedik orada yaptırdık 1500 tl'ye..
Hepsini kırıp odun olarak bağışlayacağız herhalde.. O kadar mı kazık yenir kendi dükkanından!!!
Yatak odası, ünite ve masa vardı sadece..
Ama şükürler olsun ki ev alacağız ve ben hepsini yenileyeceğim
Anneme taşınırken ünite ve masayı durumu kötü biri istemişti, onlar gitti zaten..
Şimdi evi de bulup alırsak Allah'ın izniyle, eşyaları da yenileyeceğiz..
Yatak odası bir kaç arkadaşta baktık 3,500 - 4,000 civarı istediğim mobilyalar..
Koltuklar zaten bizden (eşimin dükkanı var :) )
Halılarım perdelerim de idare edecek artık...
Ama İnegöl'lü olmanın ve burda yaşamanın avantajını yaşayacağım inşallah

aldınmı en az 5-10 yıl kullanıyrsn iyi bir şey almak lazm ucuza kaçmamak gerekiyr ben y.odasını 4200 e aldm mesela.. oda uygun sayılır yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…