Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gelinlik ModelleriYakin zamanda evlencek olup gelinlik diktirenler
öyle bir şey sormuşsunuz ki :) cevabı geniş, hem de çok.
fiyatları; hangi şehirde diktirdiğiniz, hangi malzemeyle diktirdiğiniz, ne kadar işçilik ve malzeme isteyen bir model diktirdiğiniz ve ünlü bir yere diktirip diktirmediğinize göre değişir. şu sıralar kış sezonu olduğu için, normal bir sezona göre daha ucuzdur, takribi mart başına kadar bu ucuzluk devam eder.
ne kadar sürede teslim ettikleri de modelinizle ve zamanla alakalıdır. yoğun sezonda yani yazın en az 2-3 ay öncesinden sipariş vermeniz gerekir. kış sezonunda 1 ayda bile dikebilirler. erken başlamak ve yavaş ilerlemek en iyisidir.
Diktirmeyi düşünenlere genel önerilerim:
Diktirmeyi düşündüğün modelin hazırlarda benzerini görebilirsen üstüne bir dene. Yakışıyor mu bak.
Diktirmeyi düşündüğün modeli burada ya da başka bir ortamda, bu işten bilen birine göster ve hangi kumaşları kullanmışlar sor.
Yine de gelinlikçiye gittiğinde dükkanında bulunan gelinliklerin kumaşına bak ve sendeki fotoğrafa uygun görünen neyse "bunu istiyorum" de
Gelinlikçiyi, sen dediklerini anlamasan bile, gelinliği nasıl dikeceği konusunda tekniğini anlatmaya it, ama anlamıyorsan belli etmemeye çalış ki seni toy sanmasın
Asla ve asla 3 provayla yetinme. Çünkü ilk prova astar provasıdır ve gelinliğe dair bir şey anlamazsın. İkinci provaya gittiğinde ise nerdeyse gelinliğini bitirmiş olurlar ve yanlış bir şey yaptılarsa düzelttiremezsin çünkü yaptıklarını sökemezler. Üçüncü provada ise bitirip eline verirler gelinliği.