makatta yırtık oluşmuş. bende 5 ay önce sezeryan doğum yaptım ilk 3 buçuk ayım ağlamalı sızlamalı bol kanama ve acılı tuvalete çıkışlarım oldu. yarım saatten önce tuvaletten çıkamıyordum. detay vermiyim ama dışkım sert bir şekilde geliyordu hiç yumuşak değildi...o yüzden acı daha da katlanılmaz oluyordu. çıktıktan sonrada acısından duramıyordum. doktora gittik 2 yırtık vardı. tuvaletten önce sıcak suya oturma sonrasında makat girişine vazelin ve tuvalete çıktıktan sonra fito krem var onu sürdüm her seferinde. Bunlar sadece yırtığı onarmak için en önemlisi beslenme. Kefir, yulaf, kayısı, dut, incir, hurma, gibi kuru meyveleri bol bol tüketip birde güzelce 3 litre su içtim. 1 hafta sonra ne yırtık kaldı ne sert dışkı. emzirme döneminde olduğunuz için vucüdunuz daki su oranı azalıyor süte gittiği için ve vucütta su kalmayınca dışkı bağırsaklarda sertleşiyor. yulaf ın su tutma özelliği olduğu için kefir ve kuru meyvelerde bağırsakları çalıştırdığı için tuvalete çıkmanız daha da kolaylaşacaktır. 3 tane doktora gittim. hepsi botoks denilen bir işlem yapacağız dediler 3 bin -4 bin tl arası. en son gittiğim doktorum allah razı olsun bana detaylıca anlatıp çözüm önerisi sundu. Kesinlikle utanmayın çünkü bende en son acıdan baygınlık oluşturacak durumlara getiriyordu. muayene zaten 5 dk anca sürüyor ve doktorlar bu duruma alışkın. isterseniz peçete gibi şeylerle genel alanı kapatıp sadece makat tarafına bakabilirler. İstanbuldasanız gittiğim doktor hanımın yerini size yazarım veya instagram adresi var veririm. ancak kesinlikle geç kalmayın.