- 3 Nisan 2014
- 35.978
- 146.428
-
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
Maşallah çocuğuna noop.
Bizim sınırda kaldı maalesef.
2 soru daha yapabilmiş olsaydı şuan çok istediği Anadolu lisesine yüzde 6 lik dilimle gidebiliyordu.
Hayır ikisi de imam hatip değil.
Çamlıca kız lisesini sadece kız olduğu için istemiyor
anadolu yakasında mısınız ?istanbulda bir proje lisesinde öğretmenim. eğer öğrenci "top tier" diye tabir edilen gs, ist erkek gibi bir liseyi kazanmadıysa ve yüzde onluk dilim civarındaysa en iyi okul eve en yakın okuldur. başta her şey çocuğa güllük gülistanlık gelir ama 2.döneme kalmadan yoldan, uykusuzluktan, hiçbir şeye yetememekten şikayet etmeye başlar. bizim okulu çok isteyerek yazan ve seven öğrencilerden çoğu özellikle son 2 yıl sırf mesafeden dolayı okul değiştiriyor. çocuklar uykusuzluk ve yorgunluktan projelere, ödevlere kendilerini veremiyorlar. sırf kız lisesi diye çamlıcanın üstünü çizmeyin derim.
evet anadolu yakasıanadolu yakasında mısınız ?
özelden sorabilir miyim ?evet anadolu yakası
tabii bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırımözelden sorabilir miyim ?
2 okul hakkında bilgi almak istiyorum.
Aynı fikirdeyim. (İstanbulda proje okulunda çalışan bir öğretmenim)istanbulda bir proje lisesinde öğretmenim. eğer öğrenci "top tier" diye tabir edilen gs, ist erkek gibi bir liseyi kazanmadıysa ve yüzde onluk dilim civarındaysa en iyi okul eve en yakın okuldur. başta her şey çocuğa güllük gülistanlık gelir ama 2.döneme kalmadan yoldan, uykusuzluktan, hiçbir şeye yetememekten şikayet etmeye başlar. bizim okulu çok isteyerek yazan ve seven öğrencilerden çoğu özellikle son 2 yıl sırf mesafeden dolayı okul değiştiriyor. çocuklar uykusuzluk ve yorgunluktan projelere, ödevlere kendilerini veremiyorlar. sırf kız lisesi diye çamlıcanın üstünü çizmeyin derim.
Demekki kızınız kız lisesini değil öteki okulu istiyor açıkça .bence yüzü düşen yere göndermeyin.kizinizin tavrı açık ve net .o kadar karışık ki oda.
Kız lisesini yakınlıgından ötürü tercih etmemiz gerek dedigimde yüzü düşüyor.
Tamam yapacak bir şey yok diyor ama digerini de düşünüyor sürekli.
Anlıyorum yani konuşmalarından.
Geçenlerde, sınav gözetmenliği görevim vardı orda. Eski bir okul ama çok temiz bir okuldu dikkatimi o çekmişti bir de Müdürü ile tanıştım çok disiplinli bir hanımdı..Yeri, muhiti güzel bir okul..Bu arada bahsettigim kız lisesi çamlıca.
Duymuşsunuzdur.
sancaktepe arif nihat asyaGeçenlerde, sınav gözetmenliği görevim vardı orda. Eski bir okul ama çok temiz bir okuldu dikkatimi o çekmişti bir de Müdürü ile tanıştım çok disiplinli bir hanımdı..Yeri, muhiti güzel bir okul..
Tabi iki okul arasından en nitelikli olanı, kadrosu iyi olanı seçmenizi tavsiye edebilirim.
Diğer okul hangisiydi merak ettim?
canım kiralar o kadar fahiş derecede artmış ki.hakkında hayırlısı olsun öncelikleiyi okulun oraya şartımı zorlayıp taşınırdım ilk düşüncem bu olurdu 1 saat yol az değilsoğuklar virüsler hastalıklar ve ciddi zaman kaybı ekstra yorgunluk gidiş geliş ciddi mesela olacak... buradan gelecek zarara sayardım taşınma masrafı en azından herkesin kafası da rahat olurdu
böyle bir imkan yok mu
sanırım şuan en güzeli anlamak için okulun oraya 5 gün üst üste gitmesini istemen, gitsin ve dönsün normal okula gider gelir gibi denesin , bunu senelerce sürdürebilir mi baksın kendisi vazgeçer o zaman gibi ... uzak okul gerçekten sıkıntıcanım kiralar o kadar fahiş derecede artmış ki.
Okula yakın yerlerde bile kiralar 5 binden başlıyor.
ben 2,500 tl kira vereceğim zamlı haliyle.
servis ile görüştüm ama 1500 tl ile başlayabilir ama tabi net diyemem dedi.
Muhtemelen 1500 ile bile başlasa 1800 tl bulur o ve geçebilir de.
Ayrıca ekstra kitaplar ve masrafları da göz önüne alırsam ben bu kadar servis masrafını verene kadar ek ders aldırabilirim diye düşündüm.
İki okul arasında öyle aman aman çok ciddi bir fark olsa kesinlikle uzak olan yere her türlü imkanı zorlayıp verirdim, maddi olarak asla değerlendirmezdim.
Kızım olaya çok duygusal bakıyor ve hep servis ile gittiği için otobüsle yolculugu bilemiyor.
2 vesayit ve yürüme mesafesi var.
Otobüsü kaçırırsa hem bizim oradan 15 dakika (bu her gün yürüyecegi sabit ve kesin mesafe)
Okulun yakın bir durakta inmek zorunda kalacak ve 15 dakika da öyle yürüyecek.