Yakın okul, uzak okul ?

Ya zaten Kabataş, İstanbul Erkek, Galatasaray lisesi, beşiktaş anadolu hizasında değilse ver gitsin şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım.Zaten eğitimin kalitesi belli aşağı yukarı, sınava hazırlık senesinde ya da eksik zamanı kurs özel ders dershane kapatıyor bu açıkları.

yakın uzak bilmem ama kızınızı kız lisesine göndermeyin
biri anlatmıştı inanın tiksindim her türlü rezalet en üst seviyede
Ben bir ara kız meslekte çalıştım. Seviye olarak düşüktü ama okul disiplinli olduğu için tuhaf şeylere şahit olmadım. Erkek hocaların taciziyle ilgili şeyler duydum sadece öğrencilerin ağzından.

erkek hoclardan ziyade kız kavgaları ve yaklaşımları çok çirkin şeyler duydum
ben EML mezunuyum sınıftga 40 erkek 5 Kız okuduk ama çok çok rahattık
tabii o devr bu devir çok farklı
ben bu kız lisesi olayını daha yenilerde duydum iğrendim

Puan dışında da öğretmenler de önemli. Bazı öğretmenler öğrenciler geçemesin diye ant içmiş gibi. Birkaç okulun sınav soru kağıtlarını gördüm, rezaletti. Ben soruyu bile anlayamadım alanım olmasına rağmen. Tabii okulun sosyal etkinlikleri ve projelerdeki etkinliği de önemli.

Liseden yeni mezun olan ve yolu servisle 1 saati aşan birisi olarak uzak bir liseye gitmesini tavsiye etmem çünkü son sene çok yoruldum ve ders çalışma verimim azaldı. Eve gelince gidiş +8 saat ders+ dönüş beni çok yıprattı. Sınava bir daha hazırlanacak olsam bile evimden uzak daha iyi bir dershaneye değil de evimin yakınındaki olan dershaneye gitmeyi düşünüyorum. Kız lisesini istemediğini söylemişsiniz, alternatif olarak evinize yakın farklı bir okul yok mu hem karma olup hem de kızınızın sevebileceğini düşündüğünüz? Hem onun gönlü olur hem de son senesinde rahat eder.

Sadece kendi cinsinin olduğu okula göndermezdim. Bu onu birçok şeyden kısıtlar. Tam kaynaşma yaşları.
Yürüme mesafesi her iki okul içinde uzakmis 15 dakika uzun bir süre ..servis niye düşünmüyorsunuz

Eğer özele vermeyeceksem istanbul gibi bir yerde çocuğumu uzak bir okula, hele hele otobüsle asla yolmazdım.
Eve yakın okula gitsin, her türlü özel dersle veya dershaneyle desteklerdim
her gün aklı kalır insanın acaba eve gelebildi mi acaba yolda bir sorunla karşılaştı mı diye.uzak okula da servisi olmalı ya da yakın okula gitmeli.lise 1 e gidecek çocuk henüz o kadar uzun yol gidecek yaşta değil bence 2 otobüs değiştirerek.

Evet İstanbul gibi biryerde ben tedirgin olurdum
Ya şartları zorlar servise verirdim yada yakın okula.
Ama tekrar okudum şimdi yakın olan okulda kız lisesiymiş. Kiz lisesinede vermek istemezdim. Neden başka seçenek yok? Koca istanbulda bu iki okul tutuyor olamaz ya

Servis ücretine 1500 TL olur diyor ceycey off off

çocukların okul sorunu öyle bir dert ki maalesef.ben de çok düşündüm her seçeneği ince ince.o yüzden konu sahibini çok iyi anlıyorum.evladı için en iyisini istiyor.çocuğun da gönlü olsun mutlu gitsin okula istiyor.eğitimi de iyi olsun istiyor.e bir de işin maddi kısmı var.bu zamanda çok zor çocuk okutmak.

Maalesef yok mor anka
Yuzdeligimiz sebebiyle tercih edebileceklerimiz kendimize yakın bölgelerde kısıtlı.
Obp puanına göre olan okul da yakın bize ama ikili eğitim sabahçı ogleci olacaklar.
Kızım eğer oraya giderse öğlenci olacak ve çıkış saati 19:00

maalesef öyle.bizim ki o kadar uzun mesafe değil 1350 tl istiyor seneye için.mecbur kendimizden kısıp ödeyeceğiz.başka çaresi var mı?
Kısıp veririm ceycey ama durum şu ki bana akıl ver şimdi
Okul çıkış saati 16:00
Eve gelmesi servisle bile olsa 1 saat.
Okul 18 km uzaklıkta.
Bu çocuk ne ara dinlenip ne ara ders çalışacak ?
Otobüsü eledim zaten.
Peki servis mantıklı mı sence bu okul için

o yorgunlukla üniversite sınavına çalışamaz kuzum.mezuna kalır 2 yılı boşa geçer.hep öyle gördüm ben arkadaşlarım da.okul çok yorucu olunca test çözmeye bile mecalleri kalmıyormuş.hele o uzun yol kafa beyin bırakmaz okul çıkışı.serviste gene güvenli hissedersin kendini.uyuyabilirsin ders çalışabilirsin.sadece bu iki okul var diyorsun bir de.valla zor seçim yapmak.kız lisesi dediğin mesleki kız lisesi değil sanırım.sadece kızların gittiği normal bir lise.benim kuzenim de sadece erkek lisesinde okudu.bir zararı olmadı.çok iyi bir üniversite kazandı iş sahibi oldu.ama diğer okulu da kızın çok istiyormuş.iyice bir konuşun ailece bu durumu.

Çok zor gerçekten
Ama eve geç gelmesi ciddi sorun olur
1 değil 2 değil
Ders çalışmaya değil, çantayı hazırlamaya mecali kalmaz.
İkametgah değişikliği yaptırmıştı bi arkadaşım.
O tarz bir opsiyon varmı?

Bence yakın okul+özel ders dershane desteği. Sancaktepe de okuyacağı okuldan daha iyidir çamlıca kız. Sancaktepedeki okul su an iyiyse bile muhtemelen 2-3 seneye bozar. Ben o kadar uzaga göndermezdim. Hani Beşiktaş vs olur okey. Ama sancaktepe, ııııh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…