Yağlı ve Nemsiz Cilt

_PETUNYA_

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2013
53
2
34
Kızlar merhaba :)
Ben 22 yaşındayım ve maalesef hep problemli bir cildim oldu ergenlikten beri hep var bu durum.Sivilceler akneler onların kalan izleri 2.5 sene önce rooaccutane kullandım 8 ay neredeyse.Cildimde çok anormal boyutta akneler yoktu ama gene de rhatsız ediciydi baya.neyse ilaç geçirdi ama kullandıktan sonra sanrm iyice savunmasız oldu nemsizleşmeye başladı.6 ay sonra da aknelere merhaba hemde öncekinden çok daha fazlaca bu sefer hiç çıkmayan dekolte bölgemde bile çıkmaya başladı ve hala da var delik deşik oldu resmen o bölgem.Geçen sene yine bir dermatologa gittim ama bana topikal kremler verdi.Biraz hafifledi sonra bıraktım.Yaz zamanları biraz artıyor kışın daha hafif.Yağlı ve geniş gözenekli siyah noktalı bir cilt yapısının yanında nemsiz hassas banyodan sonra tamamen gerilen pullanan kaşınan bir cilt yapım var son 1-2 yıldır var özellikle ve son günlerde 1 haftadır beni çok rahatsız ediyor.Nereye hangi cilt bakım ürünü satan yere gitsem cildiniz ne kadar nemsiz diyorlar. Kendimce bir takım şeylerle cilt ürünlerle cildimi yatıştırmaya çalışıyorum.Ama yazla kışı bir arada yaşıyorum resmen özellikle son 1 haftadır çok feci roacctune etkisi gibi bir kuruluk var cildimde krem sürdüğüm halde yetmiyor yine aynı oluyor.Yağlanma o kadar olmuyor bu aralar.Banyoya girsem çıksam cildim gergin hassas kaşıntı yapıyor alnıma resmen gerginlikten.Birde rahatsız eden diğer durum cilt derimin kalın olması resmen köse gibi parşomen kağıdı gibi.Yumuşacık değil.Kalın kaba bir cilt yapısı var.Nem maskesi ve nemlendirici sürünce ancak yatıştırıyorum gerginliği.Ne yapmam lazım şaştım kaldım artık ne yapacağımı bilemiyorum benim gibi olupta bu sorunu aşanlar varsa yardım istiyorum.Kaba nemsiz dengesiz cildimden nasıl kurtulurum?Memnun kaldığınız dermokozmetik ürünler varsa onları da yazabilirsiniz.Cilt bakımı yaptırıp memnun kalanlarda neresi olduğunu yazabilir.Artık bunaldım gercekten sanırmm stres yaptıkcada artıyor bu durumum.Doğal maske tarifleride olabilir ya da nasıl bir metodunuz varsa fikir verin bana lütfen.Şimdiden sağolun

aynı durumdan bende muzdaribim bende roacctune kullandım iyi geldi tabi ama bıraktım. Yüzüme gereğinden fazla para harcadım. Son olarak artık doğal yollara başvurdum. Şimdilik yüzümü akşamları clean&clear siyah nokta temizleme sabunuyla yıkıyorum sabah ve akşam. sonra gece yatmadan elma sirkesini suyla seyreltip pamukla silip öyle yatıyorum. biliyorum iğrenç gelebilir ama geceleri de mayayla süt içiyorum ama cildimde yağ eskisi kadar yok .Lekelerde azaldı . tavsiye ederim bunları dene olmazsa diğer yaptıklarımı da aktarırım sana ayrıca izlere de doğal çözümler var tabi yaptığım

Son düzenleme:

Maya olayı ilginç geldi.Biraz araştırdım hakikaten çok faydaları varmış bunuda sayende öğrenmiş oldum:) Kullandığın maya kuru mu yaş mı? Bildiğimiz marketlerde satılan mayalardan mı?Elma sirkesini de deniyeceğim.Aslında duymuştum ama cildimi iyice gerginleştirir diye uygulamadım hiç.Senle aynı özelliklerde olduğumuza göre bir deneyeyim o zaman.Bunlar haricidinde diğer yaptıklarını ve izler için neler yaptığınıda söylesen iyi olur Queencim. Saol tavsiylerin içinde

sirke yerine gül suyu da kullanabilirsin. kokusu bakımından ve yağlanmaya da iyi geliyo baya. iz ve lekeler içinde iyi gerginleştiriyo fakat izleri de azaltıyo. nemlendirici de kullanmamz gerekiyo aslında ama yağlı cilt olduğu için kullanmıyorum ben. bi ara ona da başlicam mayayı kuru kullanmanı tavsiye ederim. marketlerde bakkallarda satılan kuru pakmaya al ama üstünde aktif yazmasına dikkat et. instat oluyo bazıları üstünde görürsün zaten. maya saçlarına ellerine cildine çok iyi gelir. içtiğinde saçlarını uzatıyoda. biçok faydası var. cildim çok yorgun ve cansız göründüğü zaman salatalık rendeleyip yüzüme koyuyorum 20 dk sonra yüzümü temizliyorum hem ferahlıyorum hemde cildimi ödüllendiriyorum daha yaptığım şeyler var ve hepsi ayrı işlev için. bunlar bazıları

izler için ayrıca peeling yapman gerekir ki üstteki deri soyuldakça yeni ve düzgün derin ortaya çıksn diye

Mayayı denerim umarım içebilirim Cildimin güzel görünmesini istiyorum saçtan yana çok sıkıntım yokta.Saol canım tavsiyelerin için tekrar

bioderma sebium serisinin nemlendiricisi yağlı ciltler için uygun, aynı dediğiniz gibi pullanma benzeri kurulaklara iyi geliyor. tam adını hatırlamıyorum ama eczacıya sorarsanız söyler, eczanede satılıyor.

eğer pırıl pırıl ve pürüzsüz cilde sahip olmak istersen gerçekten sana yardımcı olmak isterim.. bundan 10 yıl önce benimde cildim çok kötüydü artık bunalmıştım.. çok şükür kullandığım ürünlerim sayesinde şu an abartısız bebek gibi bir cilde sahibim. istersen bana yazabilirsin beklerim.

Evet paylaşırsan çok sevinirim.İlgilendiğin içinde teşekkür ederim.Bazen ne yaparsam yapayım hiç kurtulamayacakmışım gibi geliyor.Umarım bende kurtulurum bir daha yaşamamak üzere

Hayır ulaşmadı canım.Yeni üyeysen özel mesaj atma hakkın olmuyor bende yeni üyeyim.Buradan yazarsan görebilirim ancak

tamam canım.. tekrar anlatayım o halde :) ben LR HELATY&BEAUTY nin ürünlerini kullanıyorum yıllardır. bu bir alman network şirketi ve dünya da 34 ülkede satış yapan çok muhteşem bi firma ..ben bunun cilt bakım uzmanıyım.. ürünlerinin kalitesi tartışılmaz..ben bununla iyileştim ve şuan insanlara bununla yardım ediyorum..

Bu markayı ilk defa duydum nerelerde bulabilirim ürünlerini?Mesela benim cildim hem yağlı hemde hassas ve nemsiz çok entreresan bi yapısı var cildimin bu tarz bir cilt tipine uygun ürünleri var mı?Mesela aktif aknelerim bile var şuan cildimde yani aslında ne ararsanız var gözenek parlama nemsizlik akne iz siyah nokta kızarıklık :)

ben bunun uzmanıyım zaten.. ürünler doğrudan satış sistemiyle veriliyor.. network demiştim zaten.. ben temin ediyorum ve tedavi altına alıyorum sizi ama nasıl görüşeceğiz konuşmamız lazım..

Canım yağlı cildin de tabiki neme ihtiyacı var. Yağla nem ayrı şeyler.
Benim eczacım var verdikleri ne kadar ürün varsa kullandım hepsi de iyi geldi.
Bio Clin Acnelia nemlendirici kullanıyorum. Çok ama çok memnunum. Üstünde yazanlar;
Bioclin Acnelia Sebum Control Mattifying, Mousturuzing treatment karma, yağlı ve sorunlu ciltler için özenle seçilmiş içeriği sayesinde cildi arındırıcı, sebum salgılanmasını normalleştirici ve nemlendirici özelliklere sahip bir emulsiyondur.
ÖZELLİKLERİ:
· Cildin üst tabakasına ideal nem seviyesini geri kazandırır ve korur
· Sebum üretimini düzenleyip normalleştirererk ''matlaştırıcı/parlamayı önleyici'' bir etki sağlar
· Akne oluşumuna neden olan bakterilerin oluşumuna engeller
· Cildi rahatlatarak olası kızarıklıkları önler
· Cildi rafine, cilt gözeneklerini ise daha az görünür kılar
· Gözenekleri sıkılaştırarak daha canlı ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.
SONUÇ:
Cildin üst tabakası derinden temizlenir, sebum miktarı normal seviyeye çekilerek ciltteki sorunlar önlenir, cilt nemlendirilir. Anında ''mat bir görünüm etkisiyle'', düzgün, sıkı ve pürüzsüz bir cilt elde edilir.
Bi dene derim

Cildi yağlı ama nemsiz olanlar "su bazlı" nemlendiriciler kullanmalılar canım, bir çok güvenilir markanın su bazlı nemlendiricisi var.

Cildini temizleyip yağından kirinden arındırdıktan sonra (bunun için çeşitli ürünler kullanabilirsin benim önerim sebamed sabun ya da kükürt sabunu) su bazlı nemlendiricini uygulayabilirsin :112:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…