• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri Yağlı saçların bir çözümü yok mu ?

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

ilhcem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
5
0
36
İstanbul
Kızlarr içinizde illaki düz saçlı ve hemen yağlanan sahip olanlarınız vardır =(
Sabah yıkıyorum akşama kalmadan bile yağlanıyor kızlar, kullanpta iyi gelen birşeylerniz varsa yardımcı olun.

Ne yazıkki var benimde saçlarım yağlı çok zor bir saç yapısı ama ben sana şunu önerebilirim birkaç gün yağlandır saçını yıkama sonra bir daha aynısını yap sonra göreceksin yağlanma süresi uzayacak ben öyle yapıyorum
bide kremsiz şampuan kullan

Şampuandan olabiliceğini düşündüm ve neredeyse tüm şampuanları denedim diyebilirim.
Şuan pantene kullanıyorum canm, öneriniz var mı ?
Senin tavsyenide deniceem canım ama o kadar uzun süre nasıll yağlı saçlarla dolaşıcaz onu hiç sevmyorum işte onu :D

Aynı dertten muzdaripiz benimde saçlarım yağlı ve düz. Ama ne yazıkki bunun bi çözümü yok. Denemediğim şampuan yapmadığım bakım kalmadı. Günlerce yağlı tutmayıda denedim düzene girsin diye. Sonuç: yine aynı saçlar :1::1:

Aynen bende de var bu sorun.Benimde saçlarım düz ve yağlı.Ne yapsam bi çözüm bulamadım.Saçıma kil bile sürdüm o da fayda etmedi.Kullandığım şampuanda yağlı saçlar için ama bi faydası yok işte :50:

Benım yaglı ve kıvırcık.. Ancak aynı dertten muzdarıbım.. Helekı bir de diplerim geldi. Doğala donmek ıcın hıc boyamıyorum. Yaglandıgında ertesı gun dıpler siyah gibi duruyor.. Ama ınadına 2 gunde bır yıkıyorum. Çünkü saçlar dığer turlu cok yıpranıyor.. Toplayarak kullanıyorum sacımı. Ya da sabunla yıkıyorum. O kurutuyor. Ancak sacın ucunu da kurutuyo. Kırabılır..

benimde yağlı 2 günde bir yıkıyorum ama dipleri çok çabuk yağlanıyo halbuki uçlarına doğru bi yağlanma yok hemen hemen bütün şampuanları denedim ama hepsi de aynı:1: tek çözümü yağlandıkça yıkamak:1:

benim de saçlarım çok çabuk yağlanıyor nefret etmeye başladım kış günü sürekli yıkanmaktan da bıktım bi çaresi yok mudur bu saçların ya :( yıkıyorum aynı gün dipleri kaşınmaya başlıyor ertesi gün zaten yağlanmış oluyor. millet maşa yapar 5 gün kullanır imrenirim saçlarımı yapasım bile gelmiyor boşuna yoruyorum kollarımı:14:

Şampuanınıza az miktarda çamterebentin ekleyin
Saçı kurutuyor
Ama çok fazla eklerseniz kepek problemi yaratıyor

Arada bir sac diplerinizi sabunlayin. Uclarini sabunlamayin ama kurutur. Cok sIk yapmayin, haftada bir yapabilirsiniz.

Clear yağlı saçlar için olanını kullanmıştım. Normalde 2 günde yıkardım , onunla 3 gün idare etti.İstersen deneyebilirsin. Yanlız bu tarz şampuanlarda zararlı maddeler varmış organik şampuan araştırmasındayım.

Yağlı saçları olanlar öncelikle saçlarını hangi sıcaklıkta suyla yıkıyor. çünkü saç yıkarken ne soğuk nede sıcak su olmalı ikiside saçı yağlandırır o yüzden her zaman ılık su kullanılmalı. saç yıkama sonrası kullanılan saç kremi yada 4/24 ler saçın daha çok yağlanmasını sağlıyor o yüzden kullanılıcaksa sadece saç uçlarına uygulanmalı. saç yıkama sonrası bir kaseye maden suyunu koyup suyla birlikte ılıklaştırıp son olarak onu dökmenizde işe yarar. saçınızı çok fazla ellemekte saçı yağlandırır ve şapka takmakta bunlara dikkat edin kızlar :)

Be kili suyla karıştırıp içine biraz şampuan koyuyorum. Saçlarımı bununla yıkıyorum. Biraz etki etti..Daha az yağlanıyor saçım.

şampuanlarla dönüşümlü olarak nizoral,zetion,ketokonazol tarzı medikal bir şampuanı haftada 2-3 kez olmak üzre uygulamak yağlı ve kepekli saçlara iyi geliyormuş..
zetionu şuan şampuanımla dönüşümlü uyguluyorum yorum için erken denmeye devam ediyorum..

saçın çabuk yağlanmasını saç yapısının yanında yıkama sıklığı da etkiler
yani alışkanlık
hergün saçını yıkarsan saç alışır hemen yağlanır yıkamanı ister
bikaç gün beklersen yıkama süren de zamanla değişir

test ettim onayladım :1: dene derimm

Son düzenleme:
Back