Hamur İşleri Yağlama

nese_08

pukuri
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
324
0
38
çok güzel oluyo deneyin

*MALZEMELER*
*1/2 kg un
*tuz,yarım paket maya ,alabildiği kadar su
*1/2 kg kıyma
*4 sivri biber
*2 büyük soğan
*4 domates
*1 dolu yemek kaşığı salça
*tuz,karabiber,pulbiber
*1 su bardağı sıvıyağ
*1/2 kg yoğurt
*2-3 diş sarımsak
*4 su bardağı sıcak su

*YAPILIŞI*

İlk önce un,tuz ve mayayı alabilidiği kadar suyla yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamurumuzu hemen yumurta büyüklüğünde bezelere bölüyoruz.1 su bardağı yağda ilkönce kıymayı sonra sırasıyla soğan,biber,domatesi kavuruyoruz.Kavrulan içimize baharatını ve salçasını ekleyip su ilave ediyoruz.Suyunu için miktarına göre ayarlıyoruz.Ama bu ölçülere 4 su bardağı su gider.Sıcak suyumuzuda ekleyip içimizi kaynatıyoruz.İçimiz beklesin biz diğer işlemleri yapalım....

Bezelere ayırdığımız hamurlarımızı pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.Ben yalnız yaptığım için ilkönce biraz açıpdagınık bi şekilde seriyoruz birbirine yapışmaması için.Sonra pişirmeye başlıyorum.Eğer yanınızda yardımcı varsa birisi açar diğeri pişirir daha kolay olur tabi....

Sonra açtığımız hamurları teflon tavada yağ sürmeden pişiriyoruz.Bütün hamurları bu şekilde pişirip sarıyoruzki soğumasın...

Sonra açtığımız hamurları teflon tavada yağ sürmeden pişiriyoruz.Bütün hamurları bu şekilde pişirip sarıyoruzki soğumasın... Bütün hamurları bu şekilde yapıp en son resimdeki gibi dört parçaya kesiyoruz...

Sonra tabağımıza sıcak sıcak servis yapıp yanına sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz.Yağlamanın bir katını çatala sarıp sarımsaklı yağurda batırıp afiyetle yiyoruz.

AFİYET OLSUN.....

resimleri düzelttim canim,
emegine saglik,harika görünüyoropuyorumnanaktan

yaglama4400x267.jpg

cok saol canım yaa becereedım
bende kaçkere duzeltmeye calıstım ama beceremedım sınır olmustumm cok saol zemuszemus

aslında nasıl resım koyuluyo unutmusum oğretebılırmısın mutlulukrecetem şimdiden cok sağol

aslında nasıl resım koyuluyo unutmusum oğretebılırmısın mutlulukrecetem şimdiden cok sağol

Canim imageshack.us sitesine giriyorsun ordan resmini yüklüyorsun kendi bilgisayarindan. Upload diyorsun ve karsina yeni bir sayfa yüklenene kadar bekliyorsun.

Sonra en üstde Direkt Link yazacak,ordaki linki kopyaliyorsun ve burdaki mesaj kutuda ki sari gri renkli (fare ile üstüne geldiginde Grafik ekle yazar) oraya tiklayip linki ekliyorsun.

Tamam diyorsun,bu kadaropuyorumnanaktan

Bu Kayseri'nin yöresel yemeğidir... Tek başına yenmez. Özlellikle eş dost çağırılır yağlama yapılırken... Hamuru özel saclarda pişer. Babam sırf yağlama yapalım diye yazlık evimize odunla yanan sac yaptırmıştı.. Tabi her yaz bunu yiye yiye kaç kilo aldığımızı da tahmin edersiniz.
Deneyin kesinlikle pişman olmazsınız....

ben dew yapıyorum ama tembel işi olanından.bim de hazır bunun için olan lavaşlardan alıyorum.tavada biraz pişirip,sosunu ekliyorum .böylelekle 5-6 kat oluyor ve sarımsaklı yoğurtla muhteşem oluyor.çok basit ve çok lezzetli,tavsiye ederim,ama ben yağını az koyuyorum.

ellerinize sağlık biliyorum bu tarifi ama kilo alıyoruz diye yapamıyorumm
kanıma girdiniz bu hafta sonu mutlaka yapıcam valla.

bende bunu ınternetten bulmustum franbuaz arkadasım sen daha ıyı bılıyomussun sızın yorenızden tabıkı ben yaptım cok guel olmustu ondan paylasmak ıstedım sımdı bende kendı yoreme aıt bı borek koyacam onu da tavsıye ederım yapmanızı muhteşem bısee

muhteşem bir tarif muhteşem bir yemek.bizde kayseriliyiz annem yapar ve herkes bayılır.yanında sarımsaklı yogurt ohh mis gibi. frambuaz sizin gibi hamurunu odun atesınde pişirme ımkanımız olsa daha da süper olur.

X