- 17 Temmuz 2022
- 773
- 21
- 24
-
- Konu Sahibi Sevimsizpamukseker
Buğday gibi şey koyduysa o şişirir buğday türü bulgur pirinç mercimek bunlar şişkinlik yapar. Tahıllar da çok önemli aslında ama herkese yaramıyor ben yiyince 9 aylık hamile gibi oluyorum korkunç bir şişkinlik yaratıyor. Bence doktora gidip hangi yemeğe karşı hassasiyetiniz var ölçtürün. Diyetisyene de danışabilirsiniz onlar daha anlar böyle şeylerden tereyağı sadece yumurta da öneririm diğer türlü kilo aldırması büyük ihtimal
O sade yağ oluyor işte ama buğday ne alaka çözemedim. Biz de sade yağ çok kullanırız.Bu siteye girince yeni şeyler öğreniyorum buyrun
Tereyağı neden kaynatılır?
Kolesterolü düşürür. Sindirime de yardımcı olur. Kars'ta kış sofralarının olmazsa olmazı sarı yağ, tereyağının eritilerek kaynatılmasından elde ediliyor. Karslı kadınlar, her yıl Haziran ayında aldıkları tereyağını sarı yağa dönüştürerek kışın yemek için saklıyor.
Evet şuan internette buğday neden kattığını araştırıyordum ama bir şey çıkmadı acaba dibe çökünce onu stoklamıyor mu tereyağını kaynatmasi çok iyi bir şeymiş annem mesela kolestrol hastası tereyağını bu şekilde kullanabilir ben de kaynatacağımO sade yağ oluyor işte ama buğday ne alaka çözemedim. Biz de sade yağ çok kullanırız.
Direk sade yağ diye de satılıyor. Ben alıyorum kaynatmakla uğraşmıyorum :)Tereyağı 35 - 40 dakika boyunca kaynatılır. Tereyağı içerisindeki ayranından, tortasından, suyundan tamamen arındırılır. Geriye sadece tereyağının özü kalır.
Yemeğe konan bir iki kaşıktan bir şey olmaz da benim anlamadığım tereyağı niye kaynatılır içine besleyici olsun diye mi buğday kattı bir araştırayım Google'da ilk defa duydum böyle bir şey tereyağı kaynatılınca vitamini gidiyor mu gidiyormuş deyin kaynatmasın bir dahagerçi eski insanlar inanmaz alışkanlıklarina bağlı oluyorlar.
Satıldığını hiç bilmiyordum ilk defa duydum adını daDirek sade yağ diye de satılıyor. Ben alıyorum kaynatmakla uğraşmıyorum :)
İlk defa duydum canımBelki denemişsinizdir ama haşlama işleminde suya kimyon katin ve öyle haşlayın. Gaz ve şişkinliği önlüyor
Ben biliyorum kilo aldırdını ama kaynanam anlamıyor ki yağ koymazsan güçlü olmazsın diyor aslında kendisi de kilo almış yok neymiş benim tatlılardanmış yemin ederim biraz fazla koydum yedim yedim yemek ağzımda duduklarım yağlı yağlı yenmiyor anlamıyorlarTereyaği tabiki kilo aldirir ama sizde bol bol yiyorsunuz galiba.
3 kilo 27.000 fazla kalori demek. Bu kalori miktari kadinin kullandığı tereyağından gelmiyordur.
Tereyaği ve zeytinyağının kalori miktari eşit çünkü.
Benim günlük kalori ihtiyacim 1500 mesela. Üstüne çıkınca hemen kilo aliyorum.
Sizinkide 65 kiloyla daha fazla değildir. Yediklerinizi tek tek heseplayin. Kesin yanlışlıkla kendi kalori miktarinizi geçiyorsunuzdur
Hayır onu stoklamiyor çöpe atıyor sonraEvet şuan internette buğday neden kattığını araştırıyordum ama bir şey çıkmadı acaba dibe çökünce onu stoklamıyor mu tereyağını kaynatmasi çok iyi bir şeymiş annem mesela kolestrol hastası tereyağını bu şekilde kullanabilir ben de kaynatacağım