Yağ kilo aldırır mı ben niye kilo alıyorum?

Sevimsizpamukseker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
773
21
24
Kaynanam tereyağı kaynatıp içerisine buğday gibi bir şey koydu ve kaynattı bir iki saat kadar sonra soğuduktan sonra kavanozalara koydu her yemeğe iki yemek üç yemek kaşığı kadar koyuyor bir ay bir ay yok yaklaşık 3 kilo aldım ben ondan şüpheleniyorum bazılar kilo aldırmaz diyor ama yağ işte nasıl aldırmasın kendisi de alıyor söylüyor bunu kilo aldım diye
Eşim güçlensin diye koyur olan bize oluyor aslında bana hamiliyim şu an fazla kilo da almama 65 kiloyum hani su içmekle kilo alanlar varya işte o benim

Belki denemişsinizdir ama haşlama işleminde suya kimyon katin ve öyle haşlayın. Gaz ve şişkinliği önlüyor

Yemeğe konan bir iki kaşıktan bir şey olmaz da benim anlamadığım tereyağı niye kaynatılır içine besleyici olsun diye mi buğday kattı bir araştırayım Google'da ilk defa duydum böyle bir şey tereyağı kaynatılınca vitamini gidiyor mu gidiyormuş deyin kaynatmasın bir daha gerçi eski insanlar inanmaz alışkanlıklarina bağlı oluyorlar.

Hakiki tereyağı asla kilo aldırmaz. Ben vücut geliştirmeye gittiğimde de hocam ya tereyağı ya zeytinyağı tüketeceksin beynimizin yağa ihtiyacı var demişti. Ben evde sadece ya tereyağı sade yağ ya da zeytinyağı tüketirim ama kilo almayız. Ama sizin buğday koymanız kaynatmanız falan bunun ne anlama geldiğini hiç anlamadım. Bence o tereyağ değil vita yağ falandır. Hem damar tıkar hem kilo aldırır o.

Bu siteye girince yeni şeyler öğreniyorum buyrun

Tereyağı neden kaynatılır?

Kolesterolü düşürür. Sindirime de yardımcı olur. Kars'ta kış sofralarının olmazsa olmazı sarı yağ, tereyağının eritilerek kaynatılmasından elde ediliyor. Karslı kadınlar, her yıl Haziran ayında aldıkları tereyağını sarı yağa dönüştürerek kışın yemek için saklıyor.

O sade yağ oluyor işte ama buğday ne alaka çözemedim. Biz de sade yağ çok kullanırız.

O sade yağ oluyor işte ama buğday ne alaka çözemedim. Biz de sade yağ çok kullanırız.
Evet şuan internette buğday neden kattığını araştırıyordum ama bir şey çıkmadı acaba dibe çökünce onu stoklamıyor mu tereyağını kaynatmasi çok iyi bir şeymiş annem mesela kolestrol hastası tereyağını bu şekilde kullanabilir ben de kaynatacağım

Alıntı

Bu haldeki tereyağı çok uzun süre dayanabiliyor ve yemeklere muhteşem bir lezzet veriyor. Tereyağının kaynatılarak üzerindeki tortuları alınıp daha konsantre hale geldikten sonra saklanması sürecine dayanan sade yağ, yaklaşık 3-6 ay kadar dayanabiliyor

İçindeki süt proteini çıkartılıyor.
Hindistanda Ghee diyorlar.
Bende yapiyorum. Kaynatip üstüne çıkan süt proteinini atiyorum. Saf tereyağ kaliyor. Hem tadi daha güzel oluyor hemde laktoz sorununu önlüyor.

Ben biliyorum kilo aldırdını ama kaynanam anlamıyor ki yağ koymazsan güçlü olmazsın diyor aslında kendisi de kilo almış yok neymiş benim tatlılardanmış yemin ederim biraz fazla koydum yedim yedim yemek ağzımda duduklarım yağlı yağlı yenmiyor anlamıyorlar

Hayır onu stoklamiyor çöpe atıyor sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…