Yabancı korkusu !!

elvanbuyuksari

Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2022
46
5
6
31
Merhaba oğlum 11 aylık ve evde eşimle yalnızız ailem uzakta. Şimdi 1 haftadır ailemle kalıyorum ama oğlum bir türlü aileme alışmıyor. Kendi kendine emekliyor oynuyor ama kardeşlerim kucağına aldığında feryat figan 1 haftadır bir türlü alışmadı. Normal bir durum mu şimdiye kadar alışması gerekmiyor mu. Ne yapmam lazım canım anneler

Acaba bir uzmana yani ergoterapiste götürsem mi diyorum

Oğlunuzun, ailenize alışamadığı için feryat figan ettiğine emin misiniz ? Emeklerken mi alıyorlar kucaklarına veya tam oyun oynarken ? Oyunu bozulduğu; kendi başına hareket etmesi engellendiği için de tepki gösteriyor olabilir.

Kardeşleriniz, oğlunuz emeklerken onun yanında emeklemeyi; oyun oynarken oyununa dahil olmayı denediler mi ?

Oğlunuz yeni bir yer keşfetmenin tadını çıkarıyor olabilir. Ayağa kalkma denemelerine başladı mı ?

Çoktan başladı ayağa kalkma denemelerine benim ve eşimin kucağına geliyor sürekli ama onlar kucağa almayı bırak eline dokunduklarında mızmızlanarak kaçıyor hemen bizim kucağımıza 4 aylıktan itibaren yabancı korkusu vardı ama ilerde geçer diye umursamadım. Kalabalığa karış dediler işte 1 haftadır kalabalık ortamdayız hala bir gelişme yok. Normal bir süreç mi 1 hafta bilmiyorum

Kardeşleriniz: oğlunuzu kucaklamak yerine, yanında emeklemeyi; onunla oyun oynamayı deneyebilirler. Her çocuğun karakteri, yapısı birbirinden farklı. Oğlunuz, önce gözlemleyip; sonra yaklaşmayı tercih eden bir çocuktur belki de.

Sanırım ama onlar da çok sevmek istiyorlar Kucaklarına alıyorlar sürekli. Ama benim bildiğim bu kadar gün de alışması lazım

Sanırım ama onlar da çok sevmek istiyorlar Kucaklarına alıyorlar sürekli. Ama benim bildiğim bu kadar gün de alışması lazım

Oğlunuzu en iyi siz tanırsınız. Oğlunuzu: uykudan kalktığı gibi, tam oyun oynarken veya emeklerken bir anda mı kucaklıyorlar ? Oğlunuz bu yüzden tepki gösteriyor olabilir mi ?

Ben de bebeğimizin hiç kimsenin kucağına gitmesini istemiyorum.

Ne gerek var ki?

Oğlunuzu en iyi siz tanırsınız. Oğlunuzu: uykudan kalktığı gibi, tam oyun oynarken veya emeklerken bir anda mı kucaklıyorlar ? Oğlunuz bu yüzden tepki gösteriyor olabilir mi ?
Ben de bebeğimizin hiç kimsenin kucağına gitmesini istemiyorum.

Ne gerek var ki?
Bende bir başkasının kucağına gitmesini istemem ama ailemde ki insanların kucağına gitmesini isterim sonuçta ailem onlar

Yok normal durumda da tepki gösteriyor yani geçici bir durum biliyorum da ne zaman geçecek bizde bir türlü geçmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…