• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları yabancı dil alanı ders saati

BuLL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
15
0
86
Denizli
slm ben düz lise öğrencisiyim 10.sınıfa geçtim ve yabancı dil alanı seçmek istiyorum ama bu seneki yeni düzenlemeyle yabancı dil alanında 4 yada 6 saat ingilizce görülüyormuş doğru mu? 13 saatten okadar düşürülmesi mantıklı gelmedi bana zaten dokuzuncu sınıfta 3 ders görüyorduk o kadarı yeterli olmaz. yardımcı olursanız çok svnrm gerçekten :18:

merhaba arkadaşım ben dilciyim 11e geçtim. elimden geldiğince sana anlatmaya çalışayım yeni sistemi.
bu yıl geçilen yeni sistemde alanlar kaldırıldı.her yıl ortak olan ders saatleri 9.sınıfta başladığın sınıfta görülecek fakat sen seçmeli ders seçiceksin ve bu dersleri ayrı bir sınıfta görüceksin.yani artık alan değil seçmeli ders seçilecek. ingilizce dersi her sınıfta haftada 4 saat zorunlu.yani dil öğrencileri 4 saat dersi herkesle birlikte işleyecek,onun dışında seçmeli olarak seçtiği inglizce derslerini de ayrı olarak görecek.işte böyle bir tek yabancı dil öğrencilerini mağdur eden saçma bir sistem işte.işe alırken en az 2 yabancı dil diyolar ama okulda bize her türlü zorluğu çıkarıyolar milli eğitimin saçmalıkları işte napalım katlanıyoruz:43:

bu arada biz de bu yıl 4 saat ingilizceyi fencilerle birlikte göreceğiz ama seçmeli derslerde hep inglizce seçtik 13 saate tamamlamak için.siz de öyle yaparsınız muhtemelen.yani başka bi yolu yok.ders saati düşürülmedi sadece ortak ders saati ve seçmeli ders olarak ayrıldı.umarım yardımcı olabilmişimdir.sormak istediğin şeyler varsa memnuniyetle cevaplarım:34:

çok tşekkürler :) peki net olarak 13 saat mi olacak ingilizce dersi yani yabancı dil seçince ? 4 yada 6 çok az olur hiçbi konu yetişmez umarım öyle dğldir :/

rica ederim...evet yabancı dil seçersen 12 ya da 13 saat ingilizce görüceksin fakat bunun 4 saati eski sınıfınla beraber ortak işlenicek.bizim okulda böyle olucak her okulda aynı uygulamayı yaparlar mı bilemicem ama sen endişe etme 4 yada 6 saat görmiceksin dersi:)

gerçekten rahatladım :D çok kafama takılıyodu çok teşekkür ederim tekrardan :) :66:

rica ederim:) gerçekten istiyosan rahatlıkla seçebilirsin. ben de çok mutlu oldum şimdi:66: malum bizim bölümümüz hor görülüyo sanki hiç ihtiyaç yokmuş gibi.aman ingilizce okuyup napıcaksın meslek yok sen önce türkçeyi çöz gibi saçma saçma yorumlar yapanlara siniz oluyorum.işe alınırken her yerde yabancı dil istiyolar ama nedense biz ingilizce okuyoruz diyince burun kıvırıyolar:47:

Back