Yabancı biriyle evlilik

Avrupalı sevdam yıkıldı şuan. Ne demek yoğurdu niye yedin , ne demek cimrilik. Ay ben şok.

Ohooo neler var
Eski işyerimdeki elemanlarla yemeği gittiydik
Eşleri de geldi
Kasada ödeme sıradı beklyrz
Kadın kocasına, senin bana 5 euro borcun vardı versene dedi adam da cüzdanından çıkarıp verdiayrı ayrı hesap ödediler

Almanlar genel olarak b.k gibi kadını erkeği. Erkekleri yine biraz çekilir gibi ama kadınlar gerçekten rezil. Her şeye dırdır, her şeyden yakınma. Sürekli şikayet ediyorlar , her şeyden. Bir de sokakta yabancılara bağırmaları var ki sorma. İlk geldiğimde bir arkadaşımla çöpü yanlış konteynıra attık diye balkondan çıkan komşu teyze bize bağırdı???biz de kaçtıydık
O zaman acemiydim. 2 yıl sonra üniversitenin memurlarına işim düştü, orda bir teyze bağırmaya kalkıştı. Bu sefer daha deneyimliydim ağzına ....tımsesini hemen indir kadın senin ne bağırmaya ne bu şekilde konuşmaya hakkın var altı üstü memursun haddini bil görevini yap dedim oracıkta kaldı.

yani koskoca bir ulus nasıl desem garip bir psikolojik hastalığa yakalanmış gibi.

Ucuz diye iğrenç, yağlı, leş kokulu domuz etini yemelerinden belli mundarlıkları. Marketlerin şarküteri bölümleri iğrenç kokuyor.

Tüm avrupa böyle değil tabi, almanlar b.k gibi. Geriye kalan avrupalılar da almanlardan pek hazzetmiyor. Ben de basıp gidicem burdan zaten bu insanlara artık katlanamıyorum sürekli mutsuzlar, sürekli yakınıyorlar, eleştiriyorlar.

Yok canım Alman toplumunu tanıyorum yani bazı eleştirdiğim noktaları olsa da genel olarak Alman toplum değerlerini seviyorum.( hukuk, insan hakları, demokrasisi gb konularda) Erkek arkadaşımla normalde çok iyi anlaşıyoruz . Ama bu gibi duygusal konularda baya farklıyız. Gereksiz kıskançlıkları seven biri değilim. Aynı zamanda sahiplenmeci olmasını da hiç istemem , olur olmaz yere. Ama benim sadece ilişkimde fark ettiğim güç unsuru. Sanki onun benden daha çok karar verici ve güçlü olduğunu hissediyorum. Çünkü onun ülkesine ben gideceğim. Beni rahatsız eden bu eşitsiz durum. İlk başta , belki bir Türk kızı stereotipi oluşturdu kafasında ve şimdi zamanla onu yeniyor. Ama bu süreç bana zarar veriyor. Duyguları ve planları değişiyor. Ve ben neyin doğru olup olmadığını anlamakta güçlük çekiyorum. Erkek arkadaşımla olan sorunum bu. Ve şimdi aileme "ciddi bir evlilik" yapacağımı söyleyebilirim elbette . Ama ailem beni kaale almaz artık. Mantıklı karar vermediğimi düşünür ve bunu benim yüzünden olduğunu düşünürler. Erkek arkadaşım yüzünden olduğunu değil ve ben bu durumu nasıl toparlayacağımı bilmiyorum. Ve bu kadar karmaşık bir ilşkiyi nasıl toparlarım ve bitirebilirim onu da bilmiyorum.

Almanlar çok yakışıklı olmuyor zaten. Kalsın. İngilize geçiş yapalım biz. Ay resmen soktayim. Ne demek eşine borcun var 5 Euro ver demek. Ayrı hesap ödemek. Böyle böyle zengin olmuş bunlar. Cimriler Sen niye donceksin kuzum, oradan refah seviyesi daha yüksek bir ülkeye geçiş yapsan daha iyi değil mi

Yabancı kadınla evli çok erkek var , ama şu sterotip meselesi de var. Hanslara göre

Slav, rus kadın: servet avcısı

Türkler:ülkelerine yapışmış gitmek bilmeyen göçmen tipler. Hanslar üstün ırk bizler onların ayakişlerini yapan döner falan satan insanlarız

Uzakdoğulu kadınlar: geyşa

Uzakdoğulular: pedikür salonlarında çalışsınlar köle olarak kalsınlar ses etmesinler

Özgürlük eşitlik vs zaten hikaye. Burda 2-3 kuşaktır olan göçmenlerin çocukları okusa bile nitelikli işlere alınmıyor. Uzakdoğulu göçmen çocuğu doktor göremezsiniz mesela. Yüksek statülü işler hanslara ait , göçmen birini göremezsiniz. Kendilerine sorsanız entegrasyon vs bir şeyler bıdı bıdı ederler. Onlara göre Alman ırkı en üstün, bir altı İngiliz, Amerikalı kalanı çerçöp. Yani sizin adamın sanki lütfediyormuş gibi davranması da bu kafa yüzünden olabilir.

Özgürlüğe gelince bence burda özgürlük var mı yok mu tartışılır...ama uykum geldi:)

Size bol şans ve mutluluk diliyorum, umarım çok mutlu olursunuz.

Ya tamam da sonuçta evliliğinizin formalite mi gerçek mi.olacağına bu adam tek başına mı karar veriyor. O isterse gerçek mi olacak. Ayrıca gerçwk bi evlilik istediğini size net olarak söyledi mi

Ne kadar tuhaf duygular senin ki.Adam aşık oluyor bir dert olmuyor bir dert bence kesinlikle evlenme insan sevmediği biriyle formaliteden de olsa evlenmez.

Eğer ciddi ciddi evlilik yoluna giriyorsanız, nikahı biraz erteleyip, sevgilinizin dediği gibi önce birbirinizin ailesiyle tanışabilirsiniz. Anladığım kadarıyla kısa süreli değil ilişkiniz ama ayrı yerlerde yaşamışsınız. Eğer imkanınız varsa en azından altı ay birlikte yaşayın, böylece evlilik kararını daha sağlıklı düşünebilirsiniz. Kafanız karışıksa daha da karmaşık bir sürece girmeyin derim. Her halükarda mutluluklar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…