Yabancı biriyle evlilik

kmrkmr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2015
12
5
36
33
Bir erkek arkadaşım var, Alman. Geçen ekim'de bana evlilik teklifi etti. Daha çok Almanya'ya daha rahat girip çıkayım- vize sorunum ortadan kalksın diye. Ben de bu yüzden aileme "formalite" bir evlilik olduğunu söyledim.
Hem erkek arkadaşımı bu evlilik ilişkisi içine sokmak istemedim hem kendisi de zaten bir evlilik ilişkisi istemediğini daha önce dolaylı yollardan belirtmişti.
Daha sonra geçen yılbaşında İstanbul'a geldi. İki hafta vakit geçirdik.
Daha sonra bana , tavırları değişti. Daha çok ilgi göstermeye başladı, aşık olduğunu söyledi. Ailesine , arkadaşlarına herkese evleneceğini söylemiş. Resmimi duvarına asmış. Skype la her görüştüğümüzde çok güzelsin diyiyor. Ailesiyle beni tanıştırmak istiyor. Benim ailemle de tanışmak istediğini söyledi. Yani ne değişmiş olabilir. Şimdi çok kötü hissediyorum. En başından bunu aileme " formalite" bir evlilik olduğunu söyledim. Annem "aşık olup olmadığımı sordu" Onun benim sadece arkadaşım olduğunu söyledim. Şimdi aileme nasıl diyeceğim, biz normal evleniyoruz diye. En başından deseydim annem şimdikinden daha çok üzülürdü ama kabul ederdi sonunda. Babam sen bilirsin diyor. Benim planım Almanya'ya gittiğimde onunla ayrı yaşarız, kendi düzenimi kurarım diye düşünmüştüm. Sırf o gerçek bi evlilik ilişkisi istemediği için, ben de ona göre planımı yaptım. İstanbul'da yaşamımı, çevremi arkadaşlarımı gördü ve duyguları -fikri değişti diye düşünüyorum. Ben Almanya'dayken , beni sanki küçümsemiş gibi geliyor. Orada yalnızdım. Sosyal çevrem benimle alakasız insanlardan oluşuyordu. Almanyayı çok iyi bilmiyordum. Ama İstanbulda iken daha farklıydı haliyle.
Ve şu an evlilik kararı almamızın üzerinden 6 ay geçti ve bu 29 nisan'da evleniyoruz. Bu süreçte daha çok onun yavaşlığı ve vurdum duymazlığı yüzünden ( belge toplarken) de çok yıprandım. Hatta şu an vazgeçme duygum çok ağır basıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Siz olsanız naparsınız? Nasıl bir yol izleyeyim?

Bir maceraya atma kendini. Formalite bile olsa evlenilmez bu adamla. Boşanma süreci de epey sıkıntılı olur... ailene de kendine de yapma bunu

Zaten o en başında "evleniyorum ama bunu vize sorunundan dolayı yapıyorum" diye yeterince belirtti , o yüzden benim belirtmeme gerek kalmamıştı. Ben de kendimi ona göre hazırladım, planlarımı öyle yaptım.@KaraTurna

Valla baştan aşağı garip bir hikaye.

Şurayı anlayamadım:İlk başta siz mi adama vize için benimle evlen dediniz? Yoksa durup dururken kendi nerden çıkardı?

Ben burda 4 yıldır yabancıyım, hiçbir arkadaşım bana vah cherrycim sen de yabancılar dairesinde sıkıntı çekme gel evlenelim demedi. Kendi teklif ettiyse, ben derim ki başından beri sizi seviyordur, sevdiği için böyle gerzekçe bir yönteme başvurmuştur.

İşiniz varsa, ya da okul varsa zaten vize işi sıkıcı uğraştırıcı ama gayet oluyor bknz şekil a ben. O yüzden zaten vizeniz varsa çetrefilli işlere hiç girmeyin derim.

Zaten sınırsız oturum izni almak için 3 yıl evli kalmamız gerekiyor. Hani arkadaşım olsa, zaten formaliteden evlendiğin belli olur. Ona göre beklentin olur. Bi insanın sevgilisiyle formalite evlilik yapması garip. Kafam çok karışık

Ne yani bu adamin keyfine gore mi yasiyosun sen hem de evlilik gibi bi konuda ? İlk gercek anlamda evlenmek istemedigibi soyledi tamam dedin sonra asik oldu normal evlenmek istiyor tamam diyorsun Yani bence formalite de olsa evlenme bunla

Aranızda cinsellik var mı, cinsellik yoksa ve türk adetlerini yarım yamalak duymuşsa bunu bahane ediyor olabilir mi.çok saçma bir teklif yani

Ben tam anlayamadım . Eğer soru yabancı biriyle evlilik ise , olur tabiiki olur. Hatta daha iyi olur bence. Örf,adetlere çok aşırı bağlı değilseniz zorlanmazsiniz bence. Soru bu değilse tam anlayamadım yorum yapamıyorum

Biz birbirimizi Türkiyeden tanıyoruz. Daha sonra ben Almanya'ya gittim bir projeyle, bir yıllığına. Orada da ilşkimiz devam etti. Sonra ben Türkiye'ye döndüm ve Almanya'da bir festivalde çalışmak için vizeye başvurdum. Ve saçma bir sebeple reddedildi. Ben çok mutsuzdum. O da bana evlilik teklifi etti. Daha önce de etmişti, ben bir şey söylememiştim. Ama yaşadığım olaydan sonra kabul ettim. Çünkü vize süreci çok bürokratik ve yorucu diye. Elbette beni seviyor, bunu biliyorum. Sadece düşündüğüm şey duygusunun ve davranışlarının değişmesi. Belki evlilik onun için çok ciddi değil ama benim ailem için önemli. Yani evleniyorsam evleniyorumdur. Formaliteyse formalitedir. Sevgiliyle formalite bir evlilik yapmayı onlara açıklayamam yani.

Bu durumda evlenmeniz mantıksız olur , sonuçta şuan formaliteden evlenmiyor gerçekten evlenmek istediğini söylemiş. Son zamanlarda yaptığı davranışlarda orta da.

Canım işte sorunu ben de anlayamıyorum ve çok geriliyorum. Farklı değerlere sahip toplumlarda büyüdüğümüz için benim "evlilik olayını" abartacağımı düşündü muhtemelen ve İstanbul'a gidip gelince , benim buradaki hayatımı görünce , benimle evli ve mutlu bir çift olabileceğini düşünüyor muhtemelen şimdi. Yani çok fazla sorumluluk almayacağı. Şu anki yavaşmının evlendikten sonrada aynen devam edeceğini fark etti belki de. O yüzden şimdi gerçekten evlememizde bir sıkıntı görmüyor. Onun böyle düşündüğünü düşünüyorum. Sadece bu gururumu kırıyor.

Formalite evlilik mi yapmak istiyorsun cidden? Hemde alman ile? Almanyada yasayarak?
Vazgec bu sacmaliktan bence.
Birincisi almanya ve almanlari tam tanimiyorsun ikincisi oyle formalite evlilikler almanyada kolay olmuyor. Bunun kokusu ortaya cikinca agir ceza yersin..
Ve o adami bile tanimiyorsundur dogru duzgun...almanlarin kulturunude bilmiyorsundur. Mesela en basitindan yaninda yemek yer sana teklif bile etmez sen gucenirsin kabalik olarak algilarsin ama bir alman kabalik olarak gormez bunu. Kultur farki var arada birkere..
Evliligide ucuzlastirmayin okadar. Belki almanya hosuna bile gitmeyecek uzun sure kaldiktan sonra..ama evli olmus olacaksin vs..basina is acma hic

Son düzenleme:
Himm. Tabii insan her koşulda sevdiği kişiden sevilmek bekler, evlilik düşüncesi bekler. Sizin evliliği ona göre abartılı yasayacaginizi düşündü, bu ona zor geldi. Öyle olmadığını anlayınca sizden hevesli oldu. Doğru mu anladım ? Eğer öyleyse evet benim de gururum kirilirdi. Ama anlasiyorsam evlenirdim gerçekten ben. Biraz bozulurdjm geçerdi. Ama ben yabancı meraklisiyim. Daha doğrusu Avrupa meraklısı diyelim. Yabancı deyince Iraklı,Afgan falan değil. O nedenle ben zaten seviyorsam bir Avrupalı ile her koşulda evlenirdim.

Durum buysa, adam gerçekten evlenmek istiyor. Gerizekalıca bir şekilde söylemiş olsa da seviyor. Sorun şu ki siz seviyor musunuz, huyunu suyunu biliyor musunuz? Yazım biçiminizden şunu gördüm hans kültür/kafa yapsını anlayamamışsınız:) Mesela, dediğiniz gibi insanların çoğu evlilik vs takmaz birlikte yaşar. 10 yıl birlikte yaşar gider evlenir , evlilik fotosuna bakarsınız teyze tipli bir abla gelinlikle, damat yaşlı , davetli olarak da 10 kişi var :) Bizlere göre 10 yıllık ilişki olmaz ya evlenir ya ayrılırsın. Çocuk yetiştirmek masraflı olduğu için çocuk istemeyen çok insan var??!? Yani hansların kadın erkek kafa biraz uçmuş, ilişkilere bakış açısı bir hoş. Sahiplenici erkek seviyorsanız hiç girişmeyin mesela. Burda aldatan kadın çok var, aldatıldığını bile bile ayrılmayan çok erkek var.

Bir de dillere destan cimrilikleri var. Dolaptaki yoğurdu niye yedin parasını ben verdim derse bir gün şaşırmayın misal. Evliliklerde bütçe pekala ayrı olabiliyor???!?

Benim izlenimime göre siz bu adamı çok da tanımıyorsunuz. Cidden evlenecekseniz önce iyice tanıyın. Boşanırken hanslar çok çirkefleşiyor, sonra başınıza bela olur.

1.90lık İskandinav Thor varken kim ne yapsın afganı arabıçakalsın kankaaaa

Avrupalı sevdam yıkıldı şuan. Ne demek yoğurdu niye yedin , ne demek cimrilik. Ay ben şok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…