- 22 Mart 2015
- 1.373
- 2.730
- 133
- 35
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızım olmadan asla diye bir kitap okudum aklıma o geldi. :/Selam kızlar.. Uzun zamandır sohbet ettiğim afganistalı bir bey var.. Üniversite eğitimini burda alıp bitirmiş ve akademik alanda başarılı, çalışkan ve ahlaklı biri.. En çok etkilendiğim yönü de bu. Kendini her anlamda inanılmaz geliştirmiş, kültürlü, nezaket sahibi biri.. Muhabbetimiz gayet güzel ilerliyor.. Ciddi birşeyler düşünüyoruz ama hemen değil hala sohbet ediyoruz.. Fakat daha önce ne yabancı uyruklu biriyle görüştüm ne de bunu deneyimleyen akıl alacak bir tanıdığım oldu.. Sizce olur mu dersiniz ileride ne gibi zorluk yaşayabilirim?
Allaha büyük konuşmuyorum ama cocuklarıma tek vasiyetim yabancıyla evlenmemeleri.Düşününce bile irkiliyorum.![]()
Bi meslektaşımın eşi Afgan, 20 küsüryıldır evlilermiş, imrenerek bakıyoruz aralarındaki ilişkiye.. Bence sizde bi şans verebilirsiniz.. Tanımaya çalışın derimSelam kızlar.. Uzun zamandır sohbet ettiğim afganistalı bir bey var.. Üniversite eğitimini burda alıp bitirmiş ve akademik alanda başarılı, çalışkan ve ahlaklı biri.. En çok etkilendiğim yönü de bu. Kendini her anlamda inanılmaz geliştirmiş, kültürlü, nezaket sahibi biri.. Muhabbetimiz gayet güzel ilerliyor.. Ciddi birşeyler düşünüyoruz ama hemen değil hala sohbet ediyoruz.. Fakat daha önce ne yabancı uyruklu biriyle görüştüm ne de bunu deneyimleyen akıl alacak bir tanıdığım oldu.. Sizce olur mu dersiniz ileride ne gibi zorluk yaşayabilirim?
Şahsi olarak ben de tanımadım ama kültürleri hakkında çoğumuzun az çok fikri var.Şahsi olarak hiç Afganistanli tanıdığım yok, nasıllar![]()
Nerdeyse 1 yıldır tanışıyoruz birkaç online konferanstan.. Onun uzun bi süre burda kalma gibi bi fikri yok.. Önümüzdeki dönemden sonra İngiltereye gidecek doktora için.. Ondan sonra işi burda olursa burda kalacak olmazsa ailesinin yanında olacak.. konuşmalarında rahatsız etmeyecek kadar kıskançlık hissettim onun dışında rahatsız olduğum birşey olmadi.. Hemen kesip atmak da istemedim açıkçasıŞimdi ablacım aynı okulda olsanız, adamı birebir tanıyor olsaydın olabilir yazcaktım. Ben Alman biriyle flört ettim mesela, yabancı erkekler öyle öcü böcü değil normal insan
Öte yandan sen adamı görmedin bile, nerden biliyorsun lanse ettiği gibi biri olduğunu? Ya çalışma izni peşinde bir sığınmacıysa? Yaşın çok genç, kandırılmaya üzülmeye çok müsaitsin. Şimdi adam iyi ayağı yapar, buluşunca cinsel saldırıda bulunabilir, darp edebilir Allah korusunAfganistan, Pakistan, Hint tarafı erkeklerinin sağları solları belli olmaz genelde, fazlaca ataerkil, kadınların varolmadığı toplumlarda geliyorlar. Sonra da medeni ülke kadınlarına çok uygunsuz davranışlar sergileyebiliyorlar
İnternet olması beni korkuttu bence bırakın bu işi
Aha filmi de varmış Ay ne ağladım o kitabı okurken iki günde soluksuz okudumKızım olmadan asla filmindeki gibi![]()
Ha Türk ha yabancı, anlaştıktan ve ortak paydada buluşabildikten sonra bence önemi yok. Ancak en önemli sorun adama ülkesine dönmek isteyecek mi??Selam kızlar.. Uzun zamandır sohbet ettiğim afganistalı bir bey var.. Üniversite eğitimini burda alıp bitirmiş ve akademik alanda başarılı, çalışkan ve ahlaklı biri.. En çok etkilendiğim yönü de bu. Kendini her anlamda inanılmaz geliştirmiş, kültürlü, nezaket sahibi biri.. Muhabbetimiz gayet güzel ilerliyor.. Ciddi birşeyler düşünüyoruz ama hemen değil hala sohbet ediyoruz.. Fakat daha önce ne yabancı uyruklu biriyle görüştüm ne de bunu deneyimleyen akıl alacak bir tanıdığım oldu.. Sizce olur mu dersiniz ileride ne gibi zorluk yaşayabilirim?
Nerdeyse 1 yıldır tanışıyoruz birkaç online konferanstan.. Onun uzun bi süre burda kalma gibi bi fikri yok.. Önümüzdeki dönemden sonra İngiltereye gidecek doktora için.. Ondan sonra işi burda olursa burda kalacak olmazsa ailesinin yanında olacak.. konuşmalarında rahatsız etmeyecek kadar kıskançlık hissettim onun dışında rahatsız olduğum birşey olmadi.. Hemen kesip atmak da istemedim açıkçası![]()
Bu yabancı kişi İtalyan, Alman vs olsaydı buradaki yorumlar çok farklı olurdu.
Ünide bizim bölümde yabancı çok vardı. Afgan Suriyeli Afrikalı Bosna hepsi de dışardan iyi gözüküyorlardi. Hiç yanlışlarını duymadım görmedim.
Calistigim yerde de Afgan birisi var iyice Turklesmis en son ekonomi siyaset yorumu falan yapiyordu![]()
1 yıldır tanıyorum kendisini zaten daha çok erken.. Sohbet arasında evlilik konusu açıldığında öyle bir durumumuz olursa esimi memkletime götüremem.. Oranın şartları burdan çok daha zor burda doğup büyümüşken oraya uyum sağlayamaz demişti.. Biz de ciddilestik mi bunu keskin bir dille belirtirim diye düşünüyorumŞimdi ablacım adam gidecek peki sen de peşinden gitmek istiyor musun? Olmazsa Afganistan'a kesinlikle gitme zaten öyle bir fikri varsa bu iş toptan bitsin. Yani bilemedim onlinela bu iş olur mu, misal adam ülkesinde evlidir bunu bilecek kadar biliyor musun?
Olmaz mı.Aha filmi de varmış Ay ne ağladım o kitabı okurken iki günde soluksuz okudum
Hemen bulup izleyeyim teşekkür ederimOlmaz mı.
Çok eski Bi film hem de.
Uzun yıllar yasaklıymış.
Afganistanda bence de yasamasinBen burda ırkçı bir yorum görmedim açıkçası, bilindik 2 gerçeğe değinilmiş: 1. Afganistanın yaşanmayacak durumda bir ülke olması 2. Afgan toplumunun aşırı ataerkil olması, kadınların ezilmesi ve Türk kadınlarına bu durumun uymaması
Kimse adama laf etmemiş zaten, herkes Afganistan'da yaşama yazmış.![]()