Yabancı bir erkekle ilişki?

Bana mısırlı bir bey talip olmuştu. Maddi durumu iyiydi. Reklam ajansı vardı. Akmerkez'de buluştuk. Şık bir restaurantta yemek yedik. Bana jazz CD.hediye almış. Ama İngilizce konuşmaktan beynim ağrıdı. O gün fark ettim aynı örf, adetten olmadığım aynı dili konuşamadığım biriyle yoğun hisler yaşayamayacağıma
Hele ki kendimi Afgan, Pakistanlı, Hintli gibi daha gelişmemiş bir medeniyetten biriyle düşünemiyorum.
İlk eşim İsviçreli bir kadınla evlendi. İsviçre'de yaşıyor. Aşırı mutluymuş.
Belki hayat standartlarını yükseltmek için daha modern bir ülke vatandaşıyla evlenilebilir ama Türkiye pek çok ülkeden daha iyi konumda.

Evet ilk sosyal medya üzerinden tanıştık farklı illerde olduğumuz içinde mesajlaşmaktan çok görüntülü konuşuyoruz:KK43: Nasıl taniyacagim bilmiyorum:KK43:
Tanıyamazsınız bu şekilde. Kim olursa, nereli olursa olsun olmaz görüntülü konuşma ile düzgün bir iletişim. Böyle sınırlı görüşme zamanları kişileri çözmek için çok yetersiz, kandırmak için çok müsait. Vakit geçirmek, eğlenmek adına konuşulabilir ama bu şekilde insan tanımak olmaz.

Birçok konuda aynı düşünüyoruz aslında.. Dini sosyal her alanda hemde. Ama gerçekten Tanıyamazsam diye de tedirgin olmuyor değilim
Ben de tam bunu soracaktım aslında dindar biri iseniz neden olmasın derim.Ama değilseniz hiç denemeyin. Dini görüş ve inanç tümüyle sosyo kültürel yapıyı oluşturuyor aslında.O konuda aynı iseniz ha Türkiye'den ha değil.

Kafalar iyi anlaştıktan sorma neden olmasın ki . Ama uzun uzun tanıyın derim . Benim nerdeyse her kültürden arkadaşım var , normalde arkadaş konusunda vok seçiciyim ama farklı kültürleri tanıdıkça her kültürden insanla anlayabileceğimi öğrendim. O yüzden biriyle tanışınca hangi kültürden olursa olsun kesinlikle ön yargılı olmamaya çalışıyorum.

Evet ilk sosyal medya üzerinden tanıştık farklı illerde olduğumuz içinde mesajlaşmaktan çok görüntülü konuşuyoruz:KK43: Nasıl taniyacagim bilmiyorum:KK43:
Ben pek hoşlanmadım bu hikayeden, farklı illerdesiniz ve sosyal medya üzerinden tanışmışsınız, anlattıklarının doğru olduğunu nereden bileceksiniz?
Bir de bu kişinin geldiği ülkede kadına saygı sıfır, yetiştiği kültür korkunç, ben de başlığı görünce ne bileyim bir İngiliz, Fransız filan sanmıştım ☺️ Bu dünyada gidip de bizden daha kötü durumda olan, ve de kadına bizdekinden daha kötü davranan bir ülkeden birini bulmak da ayrı bir olay 🤣

Bana mısırlı bir bey talip olmuştu. Maddi durumu iyiydi. Reklam ajansı vardı. Akmerkez'de buluştuk. Şık bir restaurantta yemek yedik. Bana jazz CD.hediye almış. Ama İngilizce konuşmaktan beynim ağrıdı. O gün fark ettim aynı örf, adetten olmadığım aynı dili konuşamadığım biriyle yoğun hisler yaşayamayacaklarıma
Hele ki kendimi Afgan, Pakistanlı, Hintli gibi daha gelişmemiş bir medeniyetten biriyle düşünemiyorum.
Belki hayat standartlarını yükseltmek için daha modern bir ülke vatandaşıyla evlenilebilir ama Türkiye pek çok ülkeden daha iyi konumda.
Kendisinin maddi durumunu maaşını vs hiç sormadım açıkçası.. Kendisi araştırmacı uzun bir süre de doktora için ingilterede kalacak belki bende gideceğim yanına bilemiyorum.. Türkçesi fazlasıyla iyi hatta dil bilgisi benden çok daha iyi çünkü kitap çevirisi yapıyor farklı dillere.. Ama konuşurken ağzı biraz kayıyor:( Ailesinin yaşantısını bilmiyorum ama kendisinin tr deki yaşam standardı benden farksız gibi duruyor:(

Bu yabancı kişi İtalyan, Alman vs olsaydı buradaki yorumlar çok farklı olurdu.
Ünide bizim bölümde yabancı çok vardı. Afgan Suriyeli Afrikalı Bosna hepsi de dışardan iyi gözüküyorlardi. Hiç yanlışlarını duymadım görmedim.
Calistigim yerde de Afgan birisi var iyice Turklesmis en son ekonomi siyaset yorumu falan yapiyordu😂
Almanin italyanin yanlisini da ben gormedim, yanlislarini duymadim. Ama az evvel afgalilarin istanbulda kabile savasi yaptigi bi video izledim. Amac gercek yorum yapmak. Bence konu sahininin bahsettigi afganli konusmasi egitimi ile etrafta pek gormedigimiz cinsten. kimse irk ayrimi yapmiyo ama tecrubelerine gore her milletin de bi tarzi var.

Son düzenleme:
İzlemeyin bence kadın rezil kepaze oluyor 😨
Kitabını çok beğendim ama filmini izlemedim bulabilirsem izlemek isterim.evet kitap ta da öyle anlatıyordu kadının halinden 😕 ya bi de kızım var benim de yirmi aylık kitabı okudukça dedim Allah'ım ben olsam delirirdim kadın iyi mücadele verdi

Ben de tam bunu soracaktım aslında dindar biri iseniz neden olmasın derim.Ama değilseniz hiç denemeyin. Dini görüş ve inanç tümüyle sosyo kültürel yapıyı oluşturuyor aslında.O konuda aynı iseniz ha Türkiye'den ha değil.
Evet islami yaşantımızın aynı olması da bizi bir arada tutan güven veren bi faktör aslında

Ben hiç bir Türk kızının, kadın haklarının tanınmadığı ve kadınların mağdur edildiği ülkelerin vatandaşları ile evlenmelerini istemem. Afganistan taliban rejimine hediye edildi. Ülkenin hali malum. Kadınların bırakın eşit haklara sahip olmayı , insan yerime konulmadığı ve mal sayıldığı bir ülkede doğup büyüyen bir insanla gelecek kurmayı düşünmek fazla hayalci bir düşünce bana göre. Bir insan istediği kadar eğitim alsın , modern ülkelerde yaşasın, asla özünden ve yetiştiği kültürden tamamen kopamaz.
Ne alaka bu şimdi ??? Benim yaşadığım ülkede bir çok Suriyeli , Afgan, iranli vs diğer az gelişmiş ülkelerden gelen insan tanıyorum . Herbiri yüksek eğitimli , kültürlü , modern ve hoşgörülü insanlar . Bence çok önyargılı düşünüyorsunuz .

Tanıyamazsınız bu şekilde. Kim olursa, nereli olursa olsun olmaz görüntülü konuşma ile düzgün bir iletişim. Böyle sınırlı görüşme zamanları kişileri çözmek için çok yetersiz, kandırmak için çok müsait. Vakit geçirmek, eğlenmek adına konuşulabilir ama bu şekilde insan tanımak olmaz.
Yakın bir tarihte buluşacağız bakalım neler olacak:(

Bana mısırlı bir bey talip olmuştu. Maddi durumu iyiydi. Reklam ajansı vardı. Akmerkez'de buluştuk. Şık bir restaurantta yemek yedik. Bana jazz CD.hediye almış. Ama İngilizce konuşmaktan beynim ağrıdı. O gün fark ettim aynı örf, adetten olmadığım aynı dili konuşamadığım biriyle yoğun hisler yaşayamayacağıma
Sizin hayatınız da roman sevgili çok renkli yeni üyemiz

Kendisinin maddi durumunu maaşını vs hiç sormadım açıkçası.. Kendisi araştırmacı uzun bir süre de doktora için ingilterede kalacak belki bende gideceğim yanına bilemiyorum.. Türkçesi fazlasıyla iyi hatta dil bilgisi benden çok daha iyi çünkü kitap çevirisi yapıyor farklı dillere.. Ama konuşurken ağzı biraz kayıyor:KK43: Ailesinin yaşantısını bilmiyorum ama kendisinin tr deki yaşam standardı benden farksız gibi duruyor:KK43:
Ingilterede mi yasicaksiniz evlenirseniz?

Ne alaka bu şimdi ??? Benim yaşadığım ülkede bir çok Suriyeli , Afgan, iranli vs diğer az gelişmiş ülkelerden gelen insan tanıyorum . Herbiri yüksek eğitimli , kültürlü , modern ve hoşgörülü insanlar . Bence çok önyargılı düşünüyorsunuz .

Ben de bolca Hint erkeği görüyorum, hepsi birbirinden kötü🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ayrıca Trump reisi dinlemek gerek o ülke grubu için sh*thole demişti😂😂😜

Almanin italyanin yanlisini da ben gormedim, yanlislarini duymadim. Ama az evvel afgalilarin istanbulda kabile savasi yaptigi bi video izledim. Amac gercek yorum yapmak. Bence konu sahininin bahsettigi afganli konusmasi egitimi ile etrafta pek gormedigimiz cinsten. Bence kimse irk ayrimi yapmiyo ama tecrubelerine gore her milletin de bi tarzi var.
Kesinlikle.. Tabiki mülteci değil.. Konuşmaları, toplumsal görüşleri daha önceden görüştüğüm birçok okumuş Türk erkekten çok daha ileri seviyede.. Hem kültürel hemde gelişmişlik açısından iki adım önde bu gerçek.. Bu yüzden ciddi anlamda görüşmek ve tanımak istedim..

Back
X