• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Yabancı bakıcı yardım

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

cikolata86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
2.118
0
116
İstanbul
evime yatılı bir bakıcı almak istiyorum 2 çocuğuma bakacak. Ama nerden bulunur nasıl araştırılır hiç bilmiyorum
birde bakıcı ev işi ve yemek işlerinide yaparmı ?

Bakıcı ayarlayan aracı şirketler onlar yoluyla bulabilirsiniz. Yalnız uyanık olun, bırakıp gitmelere, hırsızlıga vs. ye karsı. Tabi aracı şirkete karsı da... Bakıcının pasaportu mümkünse sizde kalsın. Akşamları eve girmesi için belli bir saat koyun. Çok az Türkçe biliyorlar genelde azeriler ya da moldovyalılar calışıyor. Yemek yapmayı pek beceremiyorlar, Türk yemeklerini bilmiyorlar, yaptıkları da bir şeye benzemiyor acıkcası. Ev işi de yapıyorlar ama iki çocukla siz ne kadar yemek ve ev işi yapabilirsiniz o kadar hatta onun da altında yaparlar. Bir de dogru düzgün yapamıyorlar genelde. Çok zor bakıcı işi. Görümcem 5-6 bakıcı degiştirdi yabancı, sayısını unuttum artık. Çocukları tam alışıyordu kadınlar bir şekilde ya gidiyordu ya da memnun kalmayıp göndermek zorunda kalıyordu. Özellikle küçük çok agladı üzüldü hep, psikolojisi etkiledi. Çünkü 3 yasına kadar tek bir kişinin bakım vermesi gerekiyor cocuga. Eger böyle değişiklikler olursa ya da kres ortamında birden cok kişi tarafından toplu halde bakılırsa terk edilme korkusu, güvensizlik ve baglanamama problemleri yasayabiliyorlar ilerde. Allah kolaylık versin.

iyi bir bakıcıyı bulabilmenizin yolu daha önce baktığı ailelerin vereceği referansdır
tv haberlerinde sizlerde dinlemişsinizdir,10 yıl yanında bakıcı olarak yaşayan bayanın adamın evini soyduğunu gördük.
insanlar konusunda çok dikkatli olmak lazım ,özellikle yabancılar konusunda.

ben yabancı bakıcı arayanları anlamıyorum,türkiyede kendi kültürüyle bebeğini yetiştirmek yerine
neden yabancı kültüründe yetişmesine müsade eder anlamak mümkün değil,

evime yatılı bir bakıcı almak istiyorum 2 çocuğuma bakacak. Ama nerden bulunur nasıl araştırılır hiç bilmiyorum
birde bakıcı ev işi ve yemek işlerinide yaparmı ?

merhaba bende sizin gibi çocuğumu güvenle teslim edebileceğim bir bakıcı arayısına girmiştim zor bir süreç ama suanda bulduğum elemanımdan çok memnunum hatta 3 gün önce annemlerede karı koca bulduk onlarda cok memnun eger ihtiyacınız devam ediyorsa size destek olabilirim ......adresinden bana ulaşabilirsiniz.

***Bu mesaj iletişim bilgileri paylaşıldığı için kısmen silinmiştir***

Son düzenleyen: Moderatör:
Back