• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yaardııım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Kelebek1122

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2020
966
403
53
Hamile kalmak için beslenme önemli mi ne içmek gerek benim çikolata kistim var nasıl beslenmeliyim 8 aydır evliyim hala hamile kalamadım 2-3 kere yumurtlama takip ettim sonrasında bıraktım psikolojimi bozmasın diye

Kisitiniz için tedavi görüyormusunuz?

Onun haricinde Kafaya takmayin. Bu psikoljik etki yapar.

Folik asit alin günlük tüketin.
Yumurtaların kalitesini ve sayısını artırmak için öncelikle dengeli ve sağlıklı beslenmek gerekiyor. Omega 3, folik asit, A, D v E vitamini içeren çinko ve selenyum yönünden güçlü gıdaları günlük beslenme programınıza dahil etmelisiniz.

Yeşil yaprakli sebzeler,
Brokoli, Balik, Patates, Sarmisak, Nar, Kuru baklagillerden Mercimek Fasulye, lahana, Kirmizi Meyveler, Yumurta, Süt , Badem

Bunlari Yiyin.

Ve Affiniza Siğinarak Söylüyorum: İlişki Sonrasi Bi Kac dak uzanin sirt üstü daha hemen kalkmayin..

Yaa çoook teşekkür ederiim yapmaya calısıcam insallah hamile kalırım🙏🏼🙏🏼 Çikolata kistinin bir tedavisi yok doktor dogum kontrolu bırak dedi folik asit kullanıyorum

Benimde çikolata kistim var bende gebe kalamadım 1 cm lik nur topu gibi tedavi görmüyorum doktordan etkilemez agrıda yapmaz dedi ama kafamda deli sorunlar da yaratmıyor degil 2 yıldır çoçuk olmamasının en büyük sebebi bu mudur sizce hormonlarım normal şu vürüs tam çıkaçak zamanı buldu

Çikolata kisti gebe kalmaya engel bır durum degıl ancak henuz 8 aylık evlıyken bu sekılde strese kapılmanız bır engel olabılır (allah korusun) hamılelık planladıgınız ıcın folık asıt kullanmalısınız gebe kalmaya yardımcı degıl fakat bebek ıcın gereklı oncesınde kullanmaya baslamak faydalı

Benimde çikolata kistim var bende gebe kalamadım 1 cm lik nur topu gibi tedavi görmüyorum doktordan etkilemez agrıda yapmaz dedi ama kafamda deli sorunlar da yaratmıyor degil 2 yıldır çoçuk olmamasının en büyük sebebi bu mudur sizce hormonlarım normal şu vürüs tam çıkaçak zamanı buldu
Eşiniz test yaptırdı mı kadınlar hep kendı çırpınır genelde çikolata kisti bir engel degıldır 2 yıldır korumasız ve sık ılıskı varsa ve esınız test yaptırmadıysa bır de ona bakmakta fayda var dıye dusunuyorum

Eşimle birlikte gidicektik fakat korana vurdu bizi işte bazen kafama takıyorum sorun ney diye hayırlısı umarım eşimdede bir şey yoktur

Benimki de 3 cm. Ama agrı olmuyor eskiden cok oluyordu evlendikten sonra geçti agrı ama kist duruyor

Çikolata kisti gebe kalmaya engel bır durum degıl ancak henuz 8 aylık evlıyken bu sekılde strese kapılmanız bır engel olabılır (allah korusun) hamılelık planladıgınız ıcın folık asıt kullanmalısınız gebe kalmaya yardımcı degıl fakat bebek ıcın gereklı oncesınde kullanmaya baslamak faydalı
Aslında strese kapılmıyorum hatta benım icin erken bile düsünüyordum ama etrafında sürekli bebek bebek demesi sanırım beni telaslandırdı. Sürekli bebek benek diye düsünmüyorum ama icimden gecmiyor da değil tuttu mu tutmadı mı diye her ay

Eşimle birlikte gidicektik fakat korana vurdu bizi işte bazen kafama takıyorum sorun ney diye hayırlısı umarım eşimdede bir şey yoktur
Kafaya takmak en buyuk hata korona var ne de olaa şuan yapabılecek bırsey yok dıyıp kafanızı rahatlatmamızı tavsıye edıyorum

Aslında strese kapılmıyorum hatta benım icin erken bile düsünüyordum ama etrafında sürekli bebek bebek demesi sanırım beni telaslandırdı. Sürekli bebek benek diye düsünmüyorum ama icimden gecmiyor da değil tuttu mu tutmadı mı diye her ay
8 ay olmus etraftakıler delırdı mı acaba 😬 töbe yarabbık bır bısmıllah ya

8 ay olmus etraftakıler delırdı mı acaba 😬 töbe yarabbık bır bısmıllah ya
Ben daha atanmayı bekleeyen bir kpss magduruyum halbuki bi atanıym sdiyodum hedeflerim baskaydı ama tabiki bebek olsun da isterim. Korunmuyordum ama işte her ay regl oldum mu diye caktırmadan soranlar eşimin tarafında bebek yok mu dıye mesaj atanlar canımı sıkmaya basladı

Kafaya takmak en buyuk hata korona var ne de olaa şuan yapabılecek bırsey yok dıyıp kafanızı rahatlatmamızı tavsıye edıyorum
Sagolun öyle çok çok kafaya takan bir insan degilimdir onun da bir vakti vardır diye düşünüyorum arada kistim akılımı kurcalıyor o kadar nasip öyle kimsede çoçuk çoçuk diye üstümede gelmiyor zaten hayırlısı hayat normale dönünce bir çaresi bulunur elbet

Ben daha atanmayı bekleeyen bir kpss magduruyum halbuki bi atanıym sdiyodum hedeflerim baskaydı ama tabiki bebek olsun da isterim. Korunmuyordum ama işte her ay regl oldum mu diye caktırmadan soranlar eşimin tarafında bebek yok mu dıye mesaj atanlar canımı sıkmaya basladı
Siz de onlara sorun ınsanlar ne tuhaf ya herseye burunlarını sokacaklar ılla

Kizlar kafaya Takmayin Takinca gercekten olmuyor,
Bakin bende kist yok, Evlendim 2 Yil cocuk filan yok korunmuyoruz'da , ben yememe içmeme dikkat Ettim.
Neyse Kaynanamin pis bir komşusu bana lakap takmiş tabi yüzüme demiyor Kör Yatak duydum bunu O Ne Ya Dedim Kisir demekmiş.
Eşimle birgün konuştuk doktora gidelim Baktiralim Sorunmu var. Doktor size kisirlik tedavisi edelim dedi olur dedim, neyse Annem Sordu noldu işte tedavi görcem, Annem tuturdu yok sen hamilesin.. Anne Şakami yapiyorsun Test bile Yaptik yok Tedavi Görcem Işte... Başka Doktora gidin diye Tutturdu neyse gittik. O Doktor demezmi Tebrik Ederim 23 Haftalik Hamilesiniz Diye Şok Oldum.. Korktumda ağir filanda Kaldiriyordum , Normal Adet 'de Oluyordum Bazen Midem Bulaniyordu Ama Karnim bile şişmemişti belkide aşiri zayiftim Diye.

31 yasındayım 6 aylık anneyım 7 yıllık evlıyım tup bebek tedavısıyle hamıle kaldım zor bır hamılelık surecı ve dogum yasadım ama şükür hersey yolunda lütfen stres yapmayın
Allah ne zaman yazmıssa o zaman yasıycaz veya yasamıycaz demek ki kısmet ben de 24 yasındayım. Allah acısını göstermesin annelik size cok yakısmıstır 🙏🏼💕

Kizlar kafaya Takmayin Takinca gercekten olmuyor,
Bakin bende kist yok, Evlendim 2 Yil cocuk filan yok korunmuyoruz'da , ben yememe içmeme dikkat Ettim.
Neyse Kaynanamin pis bir komşusu bana lakap takmiş tabi yüzüme demiyor Kör Yatak duydum bunu O Ne Ya Dedim Kisir demekmiş.
Eşimle birgün konuştuk doktora gidelim Baktiralim Sorunmu var. Doktor size kisirlik tedavisi edelim dedi olur dedim, neyse Annem Sordu noldu işte tedavi görcem, Annem tuturdu yok sen hamilesin.. Anne Şakami yapiyorsun Test bile Yaptik yok Tedavi Görcem Işte... Başka Doktora gidin diye Tutturdu neyse gittik. O Doktor demezmi Tebrik Ederim 23 Haftalik Hamilesiniz Diye Şok Oldum.. Korktumda ağir filanda Kaldiriyordum , Normal Adet 'de Oluyordum Bazen Midem Bulaniyordu Ama Karnim bile şişmemişti belkide aşiri zayiftim Diye.
Aaa gerçekten mi? Benim kayınvalidem de sizin gibi 4 ay adet olmus hamile oldugunu hic anlamamıs. Ben regl oldum dedigimde belki hamilesindir belli olmaz diyor canım daha da sıkılıyor değilim iste biliyorum diyorum hamileyken de regl olunue diyor. Ama değilim işte hamile falan allah allah....

Back