• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya Tümörse ?

balbocegi35

Ayı balı bol bulunca orasına burasına sürermiş :)
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2013
12.321
8.577
448
hukuk
Merhaba hatunlar.

Haziran ayından bu yana çektiğim ağrılar şiddetlendi , haziranda 3 farklı doktora muayene oldum ultrason çekildim , farklı teşhis koyup yada tanı koyamadan bişeyin yok senin diyip gönderdiler. O doktorları Allaha havale ediyorum. Diplomasını alıp yüzüne fırlatacaksın... İnsan hayatı umurlarında değil kasap olmuş hepsi...:KK34:Bir tanesi fıtık var diye ameliyat edecktiii! :KK34:Beni dikkate almış olsalardı belki bu kadar büyümeyenecektii....

Cumartesi özel hastaneye gittim ve çok memnun kaldım, ne olduğunu buldular. Sol yumurtalığımın üstünde kistim var 3tane kist birleşmiş ve 7,5cm çapında hepsi. Yumurtalıklarıma bir zararı olmadığını söyledi doktor. Bekarım, ve yaşım 22. Senin yaşında bu kadar büyük ve duvarları kalın kist görmeye alışık değiliz dediler. Ultrason yapan bayan çeperleri çok kalın ve kötü huylu olma ihtimali yüksek denildi. Bir sürü ultrasonlar , tahliller verdim. Ayrıca 3tane de kanser testi yapıldı. Çok endişeliyim , kistin yapısı ile ilgili salı günü net bişey söylenecek. Kötü huylumu, iç kanamalı mı belli olucak. Acil ameliyat dediler. Kist hakkında hiç bir bilgim yok. Kötü huylu olursa sonuçları ne olur ? Tek bildiğim kistin kötü huylu olması tümör anlamına geldiğini biliyorum. Kötü de olsa yaşın küçük atlatırsın dediler, teselli verir gibiydi herkes. Aileme sadece kistim var ameliyatla alıcaklar demem bile onların üzülmesine yetti, diğerlerini söylemeye dilim varmaz, bir de sonuçlar kötü çıkarsa...:KK42:
Bi yandan içim buruk ama diğer yandan güçlüyüm şuan, eğer doğrulanırsa tepkim ne olur hiç bilmiyorum o_O Araştırdığıma göre de kan yoluyla başka organlara hatta beyine bile sıçrayabilirmiş...:cry: Bir sürü ultrasona girdim ve bir tanesi felaketti resmen, ilaç verdiler damar yolundan , bi kaç dakika sonra çıkarmaya başladım ve fenalaştım, yarım saat ultrason çekildim. Ordan çıktığımda bitik bi haldeydim gözlerim kan çanağı, göz kapaklarım ve göz altım kılcal damarlar çatlamış, cildimin bir çok yerindede kızarıklar vardı, herkes bana tuhaf tuhaf bakıyordu, o kadar halsizdim ki... Şöyle bi düşündüm kanser hastaları daha ağır tedavilere maruz kalıp acı çekiyorlar benim yaşadığım küçük bir alerji, Allah onların yardımcısı olsun ve sevdiklerine bağışlasın, Allah düşman başına vermesin.

Dualarınızı bekliyorum hanımlar, inşallah iyi sonuçları alırım elime salı günü.

Kötü huylu kisti olan var mı ? Beni biraz aydınlatabilir misiniz ?

Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ca sonucu bekliyosunuz sanırım
Canım özel hastanede kist olunca muhakkak kanser testlerini istiyolar

8,5 cm kist için herkes amelyat dedi tek dr savaşalım dedi savaşıyorum 4/4,5a kadar düştü

Yumurtalık kist amelyatları biraz sakıncalı yumurtalığa zarar verebiliyo

Geçmiş olsun

Allah şifanızı versin... kötü olsa bile dedikleri gibi eskisi gibi tedavi yolları dar değil... ama doktorunuza güvenmeniz lazım.

tomografi sonucu mu bekliyorsun.. orada tanı kesin olsa bile tek doktorla yetinme... sonuç nasıl çıkarsa çıksın başka doktora da git...

inşallah sadece kisttir... boşu boşuna strese girmişsinizdir...

8,5 cm kist için herkes amelyat dedi tek dr savaşalım dedi savaşıyorum 4/4,5a kadar düştü

Geçmiş olsun

neden ca testi isteniyor. ca testinden anlaşılmaz ki tümör... ilk önce tomografi daha sonra patoloji sonucundan sonra kesin anlaşılıyor diye biliyorum.

kotu huylu olabilir dedilerse tumorden suphelenmisler. anladigim kasariyla kist mi tumor mu net degil. size yapilan tetkiklerle tam belli olur. zaten buyuk ihtimalle kitleyi alirlar ve alinan tum kitleler incelenip ona gore sonuclanir. bu arada eger kotu huylu suphesi varsa vucutta baska bolgeye sicramis mi ona da bakilir merak etmeyin. simdi siz icinizi ferah tutun. yumurtalikta kist herkeate var bunu dusunun. en kotu iht kotu huylu ciksa bile yumurtalik alinabilir. sonucta iki yumurtaligimiz var biri ile de devam edersiniz cocugunuz da olur. Allah sifa versin..

Geçmiş olsun

Evet istiyorlarmış canım araştırdım biraz , ama benim biraz şüpheli bir durum. Doktor da ultrasoncuda kötü olabilme ihtimali yüksek, kalın çeperli ve 3oluşumlu dedi, yumurtalığa zararı yokmuş, iç kanamalı ve kitleli olmasını inceliyecekler. İnşallh çıkmaz....
Teşekkür ederim.

Allah şifanızı versin... kötü olsa bile dedikleri gibi eskisi gibi tedavi yolları dar değil... ama doktorunuza güvenmeniz lazım.

tomografi sonucu mu bekliyorsun.. orada tanı kesin olsa bile tek doktorla yetinme... sonuç nasıl çıkarsa çıksın başka doktora da git...

inşallah sadece kisttir... boşu boşuna strese girmişsinizdir...

İnşallah boşunadır, bu hafta içi doçent doktora gidicem ve daha sonra bir doktora daha. Güvenemiyorum doktorlara... Bi doktor sende fıtık var acil ameliyat demişti inanamıyorum ya...

kotu huylu olabilir dedilerse tumorden suphelenmisler. anladigim kasariyla kist mi tumor mu net degil. size yapilan tetkiklerle tam belli olur. zaten buyuk ihtimalle kitleyi alirlar ve alinan tum kitleler incelenip ona gore sonuclanir. bu arada eger kotu huylu suphesi varsa vucutta baska bolgeye sicramis mi ona da bakilir merak etmeyin. simdi siz icinizi ferah tutun. yumurtalikta kist herkeate var bunu dusunun. en kotu iht kotu huylu ciksa bile yumurtalik alinabilir. sonucta iki yumurtaligimiz var biri ile de devam edersiniz cocugunuz da olur. Allah sifa versin..

İnşallah bekledikleri gibi sonuç gelmez. Yumurtalıkların temiz içiniz rahat olsun dedi doktor, yumurtalığın sol üst kısmında oluşmuş.
Amin, çok teşekkürler.

neden ca testi isteniyor. ca testinden anlaşılmaz ki tümör... ilk önce tomografi daha sonra patoloji sonucundan sonra kesin anlaşılıyor diye biliyorum.
Tam bilmiyorum ben o işleri ama 3tane kanser için tetkik yapılıomuş , onun için dışarıya gönderdiler , haftaiçi alıcam sonuçlarımı inşallah iyi çıkar.

Benim de bi akrabamda vardı yarım saatlik bi operasyonla alındı hemencecik :) inşallah yoktur tabi öyle birşey,çok geçmiş olsun şimdiden bizi haberdar etmeyi unutma :)

Balböceğim kuzum içini ferah tut lütfen Rabbim yardımcın olsun çok geçmiş olsun canım inşallah iyi huylu bir kistten ibarettir dualarım seninle canım her ihtimali düşünüp almışlar örnekleri ben iyi çıkacağına inanıyorum :KK36:

baska dra git tabii. ama netlesene kadar icini ferah tut. eger kotu cikarsa da artik o kadar cok yontem var ki. tip bu konuda ilerledi.

Balböceğim kuzum içini ferah tut lütfen Rabbim yardımcın olsun çok geçmiş olsun canım inşallah iyi huylu bir kistten ibarettir dualarım seninle canım her ihtimali düşünüp almışlar örnekleri ben iyi çıkacağına inanıyorum :KK36:

Sağol kuzum benim , inşallah iyi sonuçlarım olur...

Back