• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya sigara ya ben ?

Anksiy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.005
802
123
Ya sigara ya ben?
Size bir sorum olacak.Bunu size diyen bir esiniz olsa. Siz onunla tanistiginizda sigarayi birakmanizi istediginde tamam diyip birakamamissaniz. Sonrasinda o bi cok hata yapmis olsa ilgisizlik vs kotu laf. Sonrasinda size ya sigara ya ben dese.Ben degistircem herseyi ama sigarayi kabul etmiyorum dese.
Sizin cevabiniz ne olurdu?
Bu soruyu sorarken benim artik sigaraya basladigimi bilen bir es beni bu sekilde kabul etmiyorsa aslinda evliligi oda bitieiyor olmuyor mu ?
Sigara ictigi icin evliliginizi bitirir miydiniz ?

Aslinda bu surede bitirmek isteyen benim.Ilgisizlik temizligime mudahale ettigi zamanlar senden kari olmaz demeleri yaranamamalarim. Soz verdikten sonra yanliz hissedip sigara icip yalan soyledim orda ailesini arayip.alin bu kariyi bu kari yalan soyluyor bana dedi.onun ben ailemin yanindayken yaklasik iki ay flan sonra tamamen ben duzelcem demeleriyle yaklasik 4 ay sonra flanda bana karsi tahammulsuz davrandigini ilgisiz davrandigini ve evlilige adapte olamadigini 5 ay zaten kisa bir sureydi kabul etmesi oldu. Bu surede ben aileme ve yakin cevreme durumu aciklamak zorunda kaldim. En basta ben temiz bir baslangic yapalim diyordum ve oraya gidince zaten sigara icmiycektim.Ilk basta beni hatali goruyordu ve ben surekli kendimi sorgukuyordum. Simdi yeniden birlesmek istedigini bunlarin cozume kavusturulmayacak seyler olmadigini soyluyor. Ama ben sarilamadigim normalde beni opmeyen biri ve ben sigarayi birakmisken.Simdi ben tabi burdaykej sigaraya tekrar basladim.Bilmiyorum anlasilabilir mi ama asiri stres yuzunden de birakmaya guc bile hissetmiyorum. Su an isten ayrildi. Bana bu sekilde ben onun icin ilimi degistirmisken yaptigi tavirlar yuzunden guvenemedigim icin buraya gek yuvamizi burda kuralim dedim.Once ben sigarayi birakmiycam dedi ya sigara ya ben sen sigara icin donmuyorsun bana dedi.Sonra bensigarayi tekrar birakirsam buraya gelir misin dedim.Oda benim isim baska yerde ciksa 1 hafta sonra hadi gidiyoruz desem ne olur bunun icin olur diyemem dedi. Neden bana orda yasamak icin sart kosuyosun dedi. Benim kafam allak bullak. Esyalarimi gonderdi ben istiyorum diye ama senden vazgectigim anlamina gelmiyor dedi.Sonrada bu konusmalar oldu iste.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğen
Reactions: Jou
Ya sigara ya ben?
Size bir sorum olacak.Bunu size diyen bir esiniz olsa. Siz onunla tanistiginizda sigarayi birakmanizi istediginde tamam diyip birakamamissaniz. Sonrasinda o bi cok hata yapmis olsa ilgisizlik vs kotu laf. Sonrasinda size ya sigara ya ben dese.Ben degistircem herseyi ama sigarayi kabul etmiyorum dese.
Bu soruyu sorarken benim artik sigaraya basladigimi bilen bir es beni bu sekilde kabul etmiyorsa aslinda evliligi oda bitieiyor olmuyor mu ?
Sigaradan daha önemli sorunlar vardı onlar çözüldü mü ? En son ayrılmayı düşünüyordunuz 🤔

Ya sigara ya ben?
Dayatmalari sevmem.
Biri bana nefes al desin, alasim gelmez o derece.
Zaten dayatma ile de olmaz. Kisi kendini hazir hissetmeli.
Amma velakin siz soz vermissiniz ve bunu tutmamissiniz.
Bu acidan bakilinca es kisisi hakli gibi gozukuyor ustelik dusununce mesela esinizin alkol veya kumar bagimliligi olsa idi, evlenirken vs size birakicam diyerek soz verse ve tutmasaydi siz de bir yerde illallah ederdiniz.
Bu açıdan bakmak lazim.

Saçmalık derim. Sigara içince ne oluyormuş içince sapıtıyor eşinizi falan mı dövüyorsunuz :) Tabiyki sağlığa zararlı falan da, insanların da özel alanlarına saygı gösterilmeli ya. Sizin yanlışınız söz vermek olmuş, tamam ama bu nedenle de evliliğin o mu ben mi şeklinde bir çıkmaza sokulmasını aklım almıyor.

benim için söz sözdür .
Başta söz verip sonra, yapmak zor gelince ‘sen de bana ilgisizsin hakaret ediyorsun’ vb. hareketler ile sözü tutmamak bana biraz bahane geliyor.
Sigara kullanmıyorum, sigara kullanan bir insan ile değil aynı yatakta, aynı ortamda dahi bulunmak istemiyorum. Saçlarımın dibine kadar koku siniyor . Bir küllükle öpüşmek istemem açıkçası.
Ama eşiniz bunu başta kabullendiği için pek bişey diyemedim.
Eşinizi boşverin, kendiniz için bırakın. Size sunulan bir yaşam hakkını kendi eliniz ile hastalıklı bir sürece çevirmeyin ☘️

Ya sigara ya ben?
Ben bunu eşime söyledim. Nişanlanmadan ya ben ya sigara dedim. O da sen tabi dedi, 5 yıldır kullanmıyor. Sizin şahsi sorunlarınız var anladığım kadarıyla. Karşılıklı yanlışlarınız var. Sigara şu an bahane.
Ama ben sigara içen biriyle asla olmazdım/evlenmezdim.

Benimde eşimde tek sevmediğim özellik sigara içmesi ama sigara içmesi boşanma sebebimiz olamaz. Evlenmeden önce bırakırım diye söz vermedi. Sırf benim gönlüm olsun diye İradesinin yetemeyeceği şeylerde söz vermez. Söz verirse tutar. Verdiği bütün diğer sözleri tuttu.

Verilebilecek en güzel cevap👏🏻
Yani gelsin güzel güzel söylesin. Hayatım desin, kendin birakamiyorsan yardım alalım desin, bak bu seni zehirliyor üzülüyorum desin.
Hem ilgisiz olacak hem hakaret edecek hem de kendini sigarayla bir tutacak. E sen sigaradan daha zararlısın ki.
Bir de her şeyi düzelteceğim demiş. Düzeltir düzeltir. Eminiz ona tüm KK olarak.

Ya sigara ya ben?
Bitiren bi abim var bazıları bu konuda çok hassas. Ama o abim eşine ilgisizlik vs gibi tavır takınmıyodu. Sigarayı bırakmak için önce istemeniz lazım zorla olmaz ki

Back