Ya istanbul ya isteklerim.. Ikisi beraber olmaz..

yolcu20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
3.017
477
0
Ankara
merhaba kızlar.. biz memurlu sebebiyle bir şehirdeyiz. gitme vaktimiz geldi ama bir sorunumuz var. daha doğrusu benim sorunum var. eşim illa ki İstanbula gitmek istiyor. ben de asla gitmek istemiyorum. şöyle söyleyeyim, Şırnak deseler giderim ama İstanbul istemiyorum. bunun için çok geçerli sebeplerim var. orada huzurumu kaçıracak, yapmak istediklerime engel olacak birçok şey var. İstanbula gidersek çok mutsuz olacağımı biliyorum.
ee biz ne yapabiliriz dediğinizi duyar gibiyim. hem paylaşmak istedim hem de nolur bana bir yol yordam gösterin. ben bu adamı İstanbul sevdasından nasıl vazgeçirebilirim?

................................................................................................................................................................................
tekrar merhaba kızlar. olayın gidişatı değiştiği için güncellemek istedim. konuyu açma sebebim eşimi istanbula gitme isteğinden vazgeçirmekten neden istemediğime döndü ve zan altında kaldığım için anlatmak zorunda kaldım. başta anlatmak istemememin sebebebi kız kardeşim ve birçok arkadaşım buraya üye. nickimi bilmiyorlar ama buraya üye olduğumu biliyorlar. çünkü onlara farklı bulduğum konuları okurum hep. beraber yorumlarız falan. olayları da olduğu gibi anlatınca beni tanırlar diye düşündüm. dananın kuyruğu koptu artık. buradan onlara da sevgiler

yazdıklarıma baktım da dün bayağı bir duygusalmışım bazı şeyleri abartmışım. tamamen duygu yoğunluğumdan kaynaklı.

kısaca şöyle söyleyeyim. bir arkadaş çok güzel bir cümle kurmuş, takva boyutundan fetva boyutuna geçmek diye. işte aynen öyle. ben 17 yaşındayken okulu bırakıp medreseye gittim ve orada tesettürümü takva boyutunda tuttum. siyah ferace ve siyah büyük baş örtüsü şeklinde. ama şimdi daha farklı düşünüyorum. niyetim asla tesettürden çıkmak değil. sadece daha rahat bir tesettür şekli kullanmak. o zaman çevrem yaşımdan dolayı onaylamadığı halde bu tesettüre girmiştim. şimdi de onların karşısına geçip onları haklı çıkarmak istemiyorum. kısacası utanıyorum, çekiniyorum. en çok da Allahtan korkuyorum. ben onun yolunu tutmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim. ama acaba bu şekilde onu üzmüş olur muyum bilmiyorum. eşimin de henüz bu durumdan haberi yok. ama en kısa zamanda söylemeyi düşünüyorum.
işin komik tarafı bunu yaşayan bir ben varım sanıyordum. meğer ne çok insan bu yollardan geçmiş. bunu bilmek içime su serpti.
gerek buradan, gerek özelden benimle tecrübelerini paylaşan, destek olan herkese çok çok teşekkür ediyorum..

................................................................................................................................................................
tekrar merhaba arkadaşlar.. sizi dün olanlardan haberdar etmek istedim..
dün eşimle konuştum. hatta akşam caymamak için gündüzden mesaj çektim konuşmamız lazım diye

kısaca söyleyeyim. eşim bu isteğime çok şaşırdı. şimiye kadar böyle bir sıkıntın olduğunu hiç anlamamıştım dedi. neden bana söylemedin diye de azarladı. bazı şartlar sundu. öncelikle tesettürün ruhuna aykırı olmayacak dedi ki benim de öyle bir niyetim yok. 2.si böyle bir kararım varsa bunu uygulamak için başka şehre gitmeyi bekleyemezsin. nasıl olmak istiyorsan burada da öyle olacaksın dedi. bu şart karşısında bayağı direttim ama burada başka orada başka olmaz. bunda kötü bir şey yok. bir konuşur, iki konuşur susarlar dedi.

istanbul konusunda da, bu konu olmasa da istanbulu istemediğimi anlattım. o şehri hiç sevmediğimden trafiğinden, pahalılığından bahsettim. istanbul olmazsa ankara olur (görümcem orada) dedi. kabul ettim ama doğru mu yaptım yaşayıp göreceğz..

yani dediğiniz gibi bu kadar büyütecek bir şey yokmuş. iyi ki varsınız, beni bu konuşmaya siz ikna ettiniz

Son düzenleme:
Neden gitmek istemiyorsun ?
Söylesen daha açıklayıcı şeyler yazabiliriz .

istanbul'u kişiler yüüznden mi istemıyorsun? bu kadar ıstemedıgıne göre birileri yüzünden ıstemıyorsun gıbı geldı

Neden gitmek istemiyorsun ?
Söylesen daha açıklayıcı şeyler yazabiliriz .

sebebini söyleyemem. çok derin ve çok ilgi çekecek, dolayısıyla kimliğimin ortaya çıkmasına sebep olacak sebeplerim var.
hayati meseleler olduğunu söylemem yeterli..
benim duymaya ihtiyacım olan şey eşimi ikna edebileceğim taktikler

Eşin bu çekincelerinde nedne destek olmuyor. Başka şehirleri tercih edebilirsiniz. İzmir çok güzel mesela öyle bir şansınız varsa..

Abla eşinle konuşsan,çok üzüleceğini depresyona gireceğini 27:) falan söylesen işe yaramaz mı:26:

Eşiniz bu sebeplerini bilmiyor mu ?
Bu kadar önemli bir durumsa ne olursa olsun söyleyin . .

Eşin bu çekincelerinde nedne destek olmuyor. Başka şehirleri tercih edebilirsiniz. İzmir çok güzel mesela öyle bir şansınız varsa..

işin düğüm noktası da bu işte.. o da bilmiyor ki neden istemediğimi. eşim soruyor neden istemiyorsun istanbulu.. seni oralardan koparıp getirdim. şimdi de geri götürüyorum diyor. kendince beni ait olduğum yere götürecek. ama işin rengi o kadar farklı ki.. anlatmayı çok istiyorum. boğuluyorum ama kimliğim ortaya çıkar diye korkuyorum.

Esiniz bilmiyomu istanbula gitmek istemediginizi cunku orada istemediginiz kisilerin oldugunu.
Sizi bu kadar mutsuz edicekse neden israr ediyo gitmek icin istanbula.

Esiniz bilmiyomu istanbula gitmek istemediginizi cunku orada istemediginiz kisilerin oldugunu.
Sizi bu kadar mutsuz edicekse neden israr ediyo gitmek icin istanbula.

bilmiyor. ona söylemedim. pat diye söylenecek birşey değil. uygun ortam sağlamam lazım.. bu da zaman istiyor. ama istanbula gidersek herşey sıfırlanacak..

bilmiyor. ona söylemedim. pat diye söylenecek birşey değil. uygun ortam sağlamam lazım.. bu da zaman istiyor. ama istanbula gidersek herşey sıfırlanacak..

pek bir gizemli konusuyorsun, neymıs merak ettım acaba eskı bir sevgılı falan mı?
ya da bayan smith falan mısın

Son düzenleme:
ben de merak etttim ama sormuycam tabii meraktan çatlarım bi köşede artık

istanbul koca şehir o kişileri nerede nasl göreceksin ki? onlardan çok uzak bir yere istersiniz atamanızı olur biter.daha da olmadı hayati bi mesele diyorsun eşine açık açık anlatırsın herşeyi başka çaren yok ki.

ama çok fazlalar istanbulun en tenha yerine olsam yine yakalanırım
bir umut konu açtım ama haklısın anlatmaktan başka çare yok gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…