• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya ben bıktım bu aileden

Bakamıyor canım, annem abimin oturduğu evi hiç görmedi bile. Çünkü eşi çok sorunlu birisi. Derdim para değil gerçekten ki alsam bile götürüp ihtiyacı olan birine yardım olarak veririm. Benim hem ihtiyacım yok, hem de bu saatten sonra zaten istemem. Ama insanda biraz yüz olur utanır dimi.
Daha geçen gün abim diyoki; işte falancanın abisi doktormuş kardeşine bir ev almamış. Niye alsın ki öyle bir zorunluluğu mu var dedim. Ne olacak canım ben doktor olsam alırım kardeşime ev diyor. Pes dedim ya pişkinliğin arsızlığın bu kadarına pessss
asıl kızılacak abiniz, tekrarlayarak söylüyorum....

yazık size de annenize de.

ne rahat ne geniş insanlar var. gencecik kızken ben paramparça olmuş kıyafetlerle kurumsal denince akla ilk gelen yerlerden birinde işe giderdim. gene de ele el açmadım. lafa gelince erkeklik gururu derler, ev isterken nerde acaba....

Çocukluğumdan beri asla aileye yük olmadım. Okulda çalışkan ve uslu bir öğrenci olduğum için ilkokuldan liseye kadar öğretmenlerim tarafından sevilir; fakir olduğum için de yine öğretmenlerim ve okul idaresi tarafından türlü türlü yardımlara boğulurdum. Ayakkabımdan tutun öğle yemeğime kadar okulum karşılardı. Öss de hatırı sayılır bir puanla Türkiyenin en iyi ilk 5 TIP fakültesinden birini kazandım. 3 büyük ilden birinde burslarımla okudum. Ayrıntı veremiyorum yeterince ayyuka çıktım zaten.
Ama ben ailem tarafından asla takdir görmedim. Her zaman eleştiri, dışlanma kavga gürültü cehalet saçmalık vs vs. Kusura bakmayin çok sinirliyim şuanda. Annem de dahil hakkımı helal etmiyorum. Hep abime, herşey abime. Beklentim para pul da değil, şuanda fazlasıyla kazanıyorum zaten, ihtiyacım da beklentim de yok.
* Abimi dershaneye yolladı, bana gerek yoktu zaten derecem olduğu için bedava gitmiştim dershaneye
*Abim askerdeyken para yollandı hep, bana yok zaten okul karşılıyodu herşeyimi
* Abime düğün yaptı 6 tane bilezik ve set takıldı bana yok tabiki
* Abime ev alabilmek için yaşlı ve hasta bakımı yaptı annem, her ay aldığı parayı ve rahmetli babamdan kalan emekli maaşını birleştirip olduğu gibi kuruşuna dokunmadan abime verdi. Bana yok çünkü zaten burslarım vardı.
*Evlendim çeyizimi, kınamı, takımı, tokamı iğnemi, ipliğimi kendim aldım çünkü çalışıyorum ihtiyacim mı var.
Annem benim evimde benimle yaşıyo şuanda. Kendi evi kirada. Kirayı kim alıyo bilin bakalım. Tabiki abim alıyo o çirkef karısıyla yiyolar bir güzel.
E peki benim hakkım nereye gitti. Hayır parasında pulunda değilim zaten bu yaşıma kadar aileye maddi bağımlılığım yada beklentim olmadı. Ben sadece hakkımı soruyorum ve helal etmiyorum. Bugün anneme söylendim biraz sen evlat ayrımı yapiyosun ben helal etmiyorum dedim diye kötü evlat oldum. Sana Allah yardım etti diyor bana. İyi de Allah herkese yardım ediyor. Yani Allah yardım etti diye evlat değil miyim ben. Şimdi kavga etsem olmuyor, etmesem haksızlığa tahammül edemiyorum.
Beklentim para pul değil, çok şükür fazlasıyla var. Benim sinir olduğum abimdeki bu rahatlık,annemdeki bu adaletsizlik. Hakkımı helal etmiyorum, anneme de Allah rızası için susuyorum ama düşündükçe de çok kızıyorum. Kimseye bişey diyemediğim için buraya yazmak istedim

Kesinlikle para pul degil ama bunu idrak edemiyorlar malasef, nedir bu erkek aşkı yaa benimde bir oglum, bir kızım var ben asla oglumu kızımdan üstün görmüyorum ikisise esıt ama aileler bunu idrak edemiyor bir takımı öyle diyeyim benim ailemde icinde bende cok hor görüldüm dıslandım. Bende hakkımı helal etmiyorum. Bana harclık verilmezken erkek kardesime verilirdi,neydi o erkekti hırsızlıkmı yapsındı. Kızın ne ihtiyacı vardı. Allah yardımcın olsun bu yaralar kapanmıyor malasef

Açıkçası sizin gibi hayırlı evladın kiymetini bilmiyorlar yazık.

Çünkü onun pipisi var. Bütün mesele o.

Ama suçun büyüğü sende. Neden herşeye susup meydanı onlara bırakıyorsun? Annenin evi var gitsin evine. Anlaşamıyorsa da kendi problemi, senin değil!

Evlenip ayrıldım. Annemin tek kalmasına vicdanım el vermiyor. Şikayetçiyim ama yine de "BEN" diyemiyorum. Ancak burada böyle yazıyorum işte. Konuşup hakkımı sorunca da annem ağlayıp mazlum gibi davranıyor, bidaha bisey diyemiyorum

BEN deyin artık. Ayrı eve çıkın. Annenizin de evi varmış, o da oraya gider. Siz kendinizi düşünmezseniz kimse düşünmez.

anneniz abinize pozitif ayrimcilik yapiyor diye düşündüm. yani siz yağınızda kavruldugunuz için ona öncelikle yardımcı olmaya çalışıyor, zaten o dezavantajlı konumda olduğu için.
ne istiyordunuz? siz burslu kazandınız diye abiniz burslu kazanmadıkça kursa gidemesin, annen kuruş para vermesin mi?
sizin zaten bursunuz varken elindeki parayi tam ikiye mi bolmeliydi ?
derdim para değil diyorsunuz ama verilen değerinizi parayla açıklıyorsunuz. deseniz ki annem hiç sohbet etmiyor gün içinde beni aramaz abimi arar anlarım. ama yazdiklarinizda maddi olmayan bir ölçüt göremedim. maddiyatla ilgili örnekler var hep. almak isteyip de maddi olarak uzanamadiginiz seyler vardi ve annenizden gelecek ekstra parayı beklediyseniz bunu acikca soyleseydiniz keske böyle içinizde birikmezdi. ya da daha rahat harcayabilmek için ekstra paranız olmasını umdunuz ama anneniz ancak abinizin yardımına yetişmiş sizin burslarıniz denginde miktarlarla.
bilemiyorum. ya siz manevi değer verme zaman alaka ayırma konusunda çok iyi anlatamadınız ya da ben yazılanlardan cok net göremiyorum herhalde meseleyi.
böyle hesaplarla ömür geçmez . boşverin. rahat edin. sorunlar hep beklentiden hak edip etmediginu düşünmekten oluyor. beklentiyi bırakın. başınıza gelenleri ben hak etmedim diye değerlendirmekten vazgeçin. o zaman hayat daha kolay

Annen neden sizinle yaşıyor?
Bence hata ediyorsunuz. Anneniz evine dönsün.
Hak meselesine gelince, çocuklar arasında yapılan ayrım kabul edilemez.
Böyle anneye ben farklı davranırım.
Sen bir de dibine getirip abine yedirsin istiyorsun sanırım.
Demedi deme o evi nasıl olsa senle kalıyor diye satar abine verir. Sende hergün annene bakarsın. Adalet nerede diye ağlarsın.

Yuzsuz abi yuzsuzzz, adalwtsizlige hicbisey demiyor, en azindan anne kardesimin de hakki var desin eline yarisini uzatsin sen zaten almazsin ,hatta ustune bu inceliginden dolayi cok yardim bile edersin. Annen de onun ve karisinin eline dusse de gorse ama bosver anne işte. Ama abine hele paragozkaridina yaziklar olsun. Maasini kimseye yedirme,ilk kendini ,kenfi mutlulugunu fusun. Sen disini tirnagina taktin da geldin, bu keyif rahatlik umursamazlik senin hakkin,kimseye degil ev, corap bile alma!!!!

Bakamıyor canım, annem abimin oturduğu evi hiç görmedi bile. Çünkü eşi çok sorunlu birisi. Derdim para değil gerçekten ki alsam bile götürüp ihtiyacı olan birine yardım olarak veririm. Benim hem ihtiyacım yok, hem de bu saatten sonra zaten istemem. Ama insanda biraz yüz olur utanır dimi.
Daha geçen gün abim diyoki; işte falancanın abisi doktormuş kardeşine bir ev almamış. Niye alsın ki öyle bir zorunluluğu mu var dedim. Ne olacak canım ben doktor olsam alırım kardeşime ev diyor. Pes dedim ya pişkinliğin arsızlığın bu kadarına pessss
Annemin kira gelirinin yarısını ben istiyorum de.

Evlenip ayrıldım. Annemin tek kalmasına vicdanım el vermiyor. Şikayetçiyim ama yine de "BEN" diyemiyorum. Ancak burada böyle yazıyorum işte. Konuşup hakkımı sorunca da annem ağlayıp mazlum gibi davranıyor, bidaha bisey diyemiyorum
Yrn tekrar evlenince ne olacak
Sizi isteyen annenizi de bilip kabul mu edecek.
Bence bunu yapmayın herkes kendi evinde olsun. Böylece daha cok adaletsizliğe sahit olmamış olursunuz
Tabi artık nasıl ayrılırsınız bilmiyorum

senin yerinde olsam annenin kirasının en az yarısını alırım. annene bunu şart koş. seninle kalmak istiyorsa bunu vermeli. çoluğa çocuğa öğrenciye veririm yahu. bak ne güzel sende burs almışsın. bende alır o parayla burs verirdim. ne çok ihtiyaç sahibi çocuk var. kalbin ruhun en güzel gıdası birini mutlu etmek değil midir. verdikçe mutlu olacaksın eminim.

kötü de olsa iyi de olsa o senin ANNENdir.
ama hakkını Allaha havale et.
Allah yapılanlari görüyo zaten ne ekersen onu biçersin

Eskiyi düşünüp annenizin vicdanını rahatsız etmek için yanınıza almış olmayasınız?
Dershane dışında haklısınız lakin zor günde geçirmemişsiniz sağolsunlar sizede hep yardım edilmiş .
Anneniz evi satsın yarısı abinize yarısı size ya evine dönsün

Sen anneni yanina almakla hata etmişsin birak abinle otursun annen.

Bunu demeyi düşünüyorum. Alıp ihtiyacı olan birine vericem diycem abime. Bakalım ne diycek
Kardeşler birbirleri için kotu olsalar da anne babanin yüreği dayanmaz evladının kötü durumda olmasına. Annene bu açıdan hak veririm. Ama o evlat da umursamazca hayatına devam ediyorsa biraz sert bir şekilde uyandirilmaya ihtiyacı var diye düşünüyorum. Belki onun için iyi bile olacaktır.
Ama eğer yegenlerin varsa veya ileride olduğunda abin ve eşi yüzünden uzak kalma onlardan. Çocukların örnek alacakları bir halaları olsun

Annenizin mantığı şu:" çocuklarım eşit şartlarda olsun." Anneniz, abinizi sizin seviyenize çekmeye çalışmış. Hala da sizinle eşitlemeye çalışıyor.

Back