• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya ben bıktım bu aileden

Bunun biraz iyisi bizde var babannem kızına acımaktan sürekli babamdan para alıp ona veriyor.halamda saçma sapan şeylere veriyor.üstüne birde bize paran varsa harcayacaksın muhabbeti yapıyor:deli:

Yaşadığınız çok üzücü. Kendinizi dışlanmış hissediyorsunuz. Peki bu konular hariç annenizle iletisiminiz nasıl? Oturup sohbet edebiliyor musunuz, ev isleri yemek vs de size yardım ediyor mu, beraber vakit geçirebiliyor musunuz? Yoksa tamamen birbirinizden kopuk musunuz?
Bu konular hariç beni görmeden duramaz. Ben anne o çocuk konumundayız genellikle. Ama verici olduğu tek kişi abim

Ne hayırlı evlatmışsınız. Bu saatten sonra abinize kaptırmayın bir şeylerinizi. Annenize zaten bakıyorsunuz Allah rızası içinde devam edin bakmaya.

Ne hayırlı evlatmışsınız. Bu saatten sonra abinize kaptırmayın bir şeylerinizi. Annenize zaten bakıyorsunuz Allah rızası içinde devam edin bakmaya.
Bunu annem.desin çok isterdim. Şimdi küstü bana yatıyo içeride. Yok ya ben sırtımda taşısam yaranamam. Hayırlı evlat olmak için anne ver para demek lazımmış

Haklilik payin var ama inan bosver degmez kendini uzdugunle kalirsin

Bu konular hariç beni görmeden duramaz. Ben anne o çocuk konumundayız genellikle. Ama verici olduğu tek kişi abim
Anladım. Aranızda anne çocuk bağı varsa yine de kirmamaya çalışın annenizi. Ama kendinizi kullandirmayin. Bu konu artık hallolmayacak gibi çünkü yıllardır süregelen bir mesele. Yapacağınız kavgalar ve sitemler hiçbir şeyi çözmeyecek ne yazık ki. Size sevgisini gösteriyorsa yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Beraber gezin dolaşın kaliteli vakit geçirin.

Siz sanırım para değil de annenizin abinizi daha çok sevdiğini onu daha fazla düşündüğünü vs üzülüyorsunuz
Anneler oğullarını neden daha fazla sever gerçekten bilmiyorum çok görüyorum bunu

Siz sanırım para değil de annenizin abinizi daha çok sevdiğini onu daha fazla düşündüğünü vs üzülüyorsunuz
Anneler oğullarını neden daha fazla sever gerçekten bilmiyorum çok görüyorum bunu
Benden daha iyi ifade etmişsiniz. En çok haksızlığı yapan abim iken ençok sevilen de o. Evini hiç görmedi mesela ama yine de o başkadır. Beni annesi, onu evladı olarak benimsemiş. Ben anneme veririm, annem abime :(

Malesef bazi kulturlerde erkek evlat daha kiymetli oluyor. benim de annemin ailesi oyle. Butun maddi yardim dayima gider ama bir ihtiyaclari olunca anneme gelirler. Cunku gelin surat asar yaninda rahat edemezler. Annem de cok uzuluyor ama hic dile getirmedi yaptiklari haksizligi, soylese de anlamazlar cahil insanlar oyle gormus ogrenmisler. Ustelik annemin durumu sizinki gibi de degil. Cok cok ihtiyaci oldugu donemler de oldu verseler de 3-5 kurusu rica minnet ve geri odeme kosuluyla verdiler. Annemler beni yokluk icinde okuttu,dayimin maddi durumu iyiyken dayimin oglunda dedemin maas karti vardi. Siz Allah rizasi icin annenize sahip cikin mukafatini da gorursunuz. Bu saatten sonra da bu haksizliklari dile getirmenin bir faydasi olmaz yalnizca kalpler kirilir. Cok sukur ihtiyaciniz yok. Bir gun annenizin omru nihayete erdiginde vicdaniniz rahat olsun.

Çocukluğumdan beri asla aileye yük olmadım. Okulda çalışkan ve uslu bir öğrenci olduğum için ilkokuldan liseye kadar öğretmenlerim tarafından sevilir; fakir olduğum için de yine öğretmenlerim ve okul idaresi tarafından türlü türlü yardımlara boğulurdum. Ayakkabımdan tutun öğle yemeğime kadar okulum karşılardı. Öss de hatırı sayılır bir puanla Türkiyenin en iyi ilk 5 TIP fakültesinden birini kazandım. 3 büyük ilden birinde burslarımla okudum. Ayrıntı veremiyorum yeterince ayyuka çıktım zaten.
Ama ben ailem tarafından asla takdir görmedim. Her zaman eleştiri, dışlanma kavga gürültü cehalet saçmalık vs vs. Kusura bakmayin çok sinirliyim şuanda. Annem de dahil hakkımı helal etmiyorum. Hep abime, herşey abime. Beklentim para pul da değil, şuanda fazlasıyla kazanıyorum zaten, ihtiyacım da beklentim de yok.
* Abimi dershaneye yolladı, bana gerek yoktu zaten derecem olduğu için bedava gitmiştim dershaneye
*Abim askerdeyken para yollandı hep, bana yok zaten okul karşılıyodu herşeyimi
* Abime düğün yaptı 6 tane bilezik ve set takıldı bana yok tabiki
* Abime ev alabilmek için yaşlı ve hasta bakımı yaptı annem, her ay aldığı parayı ve rahmetli babamdan kalan emekli maaşını birleştirip olduğu gibi kuruşuna dokunmadan abime verdi. Bana yok çünkü zaten burslarım vardı.
*Evlendim çeyizimi, kınamı, takımı, tokamı iğnemi, ipliğimi kendim aldım çünkü çalışıyorum ihtiyacim mı var.
Annem benim evimde benimle yaşıyo şuanda. Kendi evi kirada. Kirayı kim alıyo bilin bakalım. Tabiki abim alıyo o çirkef karısıyla yiyolar bir güzel.
E peki benim hakkım nereye gitti. Hayır parasında pulunda değilim zaten bu yaşıma kadar aileye maddi bağımlılığım yada beklentim olmadı. Ben sadece hakkımı soruyorum ve helal etmiyorum. Bugün anneme söylendim biraz sen evlat ayrımı yapiyosun ben helal etmiyorum dedim diye kötü evlat oldum. Sana Allah yardım etti diyor bana. İyi de Allah herkese yardım ediyor. Yani Allah yardım etti diye evlat değil miyim ben. Şimdi kavga etsem olmuyor, etmesem haksızlığa tahammül edemiyorum.
Beklentim para pul değil, çok şükür fazlasıyla var. Benim sinir olduğum abimdeki bu rahatlık,annemdeki bu adaletsizlik. Hakkımı helal etmiyorum, anneme de Allah rızası için susuyorum ama düşündükçe de çok kızıyorum. Kimseye bişey diyemediğim için buraya yazmak istedim
Anneniz neden abisi ve çirkef karısı ile yaşamayıp sizinle yaşıyor

Evlenip ayrıldım. Annemin tek kalmasına vicdanım el vermiyor. Şikayetçiyim ama yine de "BEN" diyemiyorum. Ancak burada böyle yazıyorum işte. Konuşup hakkımı sorunca da annem ağlayıp mazlum gibi davranıyor, bidaha bisey diyemiyorum
Ben olsam annemi yollarim evine.. oglu yiyecegine kendi otursun evinde napiosa yapsin. Bende ozgur takilirdim bu saatten sonra ne diye cekecekmissin?

Bunu annem.desin çok isterdim. Şimdi küstü bana yatıyo içeride. Yok ya ben sırtımda taşısam yaranamam. Hayırlı evlat olmak için anne ver para demek lazımmış
Olsun siz genede gidin gönlünü alın buda sizin imtihaniniz demek ki. Sabredin. Hani Demesin bunu size maksat Allah rızası olsun mukafatini Allah versin size

Allah yardım etmiş ama keşke ailede yardım etseymiş. Ama artık olan olmuş yapıcak bisey yok aileniz böyle kabul edin. Anneniz derlerya atsan atılmaz satsan satılmaz.

Siz annenize kızıyorsunuz sadece. Onun tarafından sevilmediğiniz için böyle olduğunu düşünüyorsunuz sanırım ama abinizin yerinde siz olsaydınız sizin için de aynı şeyleri yapardı diye düşünüyorum. Daha doğrusu umuyorum.

Sizi ailenin güçlüsü olarak görmüşler ne olursa olsun kendini idare edebilir şeklinde. Duygusal açlığınızı farkedememişler

Sanırım annelerin erkek çocuklarına bir zaafı oluyor ve bunu bende en az sizin kadar hazmedemiyorum. Birşey söyleyince de aynı sizin gibi kötü oluyorum.
Başarabilir miyim bilmiyorum ama ilerde birgün birşey olursa size bakmam kime çifte standart gösteriyorsanız o baksın diyorum doğrusu. Siz bu zamana kadar gayet iyi idare etmişsiniz.

Ya boşver ihtiyacın yokmuş büyüklük sende kalsın allah görüyor işte

Bakamıyor canım, annem abimin oturduğu evi hiç görmedi bile. Çünkü eşi çok sorunlu birisi. Derdim para değil gerçekten ki alsam bile götürüp ihtiyacı olan birine yardım olarak veririm. Benim hem ihtiyacım yok, hem de bu saatten sonra zaten istemem. Ama insanda biraz yüz olur utanır dimi.
Daha geçen gün abim diyoki; işte falancanın abisi doktormuş kardeşine bir ev almamış. Niye alsın ki öyle bir zorunluluğu mu var dedim. Ne olacak canım ben doktor olsam alırım kardeşime ev diyor. Pes dedim ya pişkinliğin arsızlığın bu kadarına pessss

Alışmış kudurmuştan beterdir derler ya o hesap . Annene söyle kirayı vermesin bari . Böyle alistirirsa görevi gibi yapmak zorundaymissiniz gibi istemeye başlar yüzsüz yüzsüz .

Haddimi astiysam kusuruma bakmayın çok sinirlendim . Erkek egemenliği ve annelerin oglusum tavırları evlat ayrımı bide bunun üstüne çapsız abiler kardeşler olunca sinirlenmemek elde değil .

Kul bilmese allah biliyo herseyi ... ve bu dunya uc gunluk dunya bi yarin var... evet zor haksizlik bide en cok ohtiyac duyulan sey anneyken... siz doktorsunuz daha iyi bilirsiniz yardim alin icinizde tutmayin herseyin bi uzmani var... insanlari degistiremeyiz onlar kotu diye kotu olamayiz o zaman ya silicez yada yasamayi ogrenicez

annenizin hasta bakımı yapacak kadar kötüyse durumunuz, haliyle diğer evlada odaklanmış.

ayrım gibi duruyor ve bir bakıma öyle ama, aciz olana yapmış yatırımı.

burslarla zaten kendinizi kurtarıyormuşsunuz. annemin durumu hasta bakıcısı olacak kadar kötüyse(zordur biliyorum hasta için de bakan için de allah hepsinin yardımcıso olsun) ben abime yaptı bana yapmadı diyemezdim.

abime kızardım eğer çalışmıyorsa.

annenizin günahı yok ki. evlat işte. lüzumsuzun teki diyip aç bırakamaz kötü de olsa iyi de olsa evlat...

manen de ayrım yapıyorsa o zaman çok kızardım...

Back