• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya ben bıktım bu aileden

rumeysa3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.452
1.890
83
Çocukluğumdan beri asla aileye yük olmadım. Okulda çalışkan ve uslu bir öğrenci olduğum için ilkokuldan liseye kadar öğretmenlerim tarafından sevilir; fakir olduğum için de yine öğretmenlerim ve okul idaresi tarafından türlü türlü yardımlara boğulurdum. Ayakkabımdan tutun öğle yemeğime kadar okulum karşılardı. Öss de hatırı sayılır bir puanla Türkiyenin en iyi ilk 5 TIP fakültesinden birini kazandım. 3 büyük ilden birinde burslarımla okudum. Ayrıntı veremiyorum yeterince ayyuka çıktım zaten.
Ama ben ailem tarafından asla takdir görmedim. Her zaman eleştiri, dışlanma kavga gürültü cehalet saçmalık vs vs. Kusura bakmayin çok sinirliyim şuanda. Annem de dahil hakkımı helal etmiyorum. Hep abime, herşey abime. Beklentim para pul da değil, şuanda fazlasıyla kazanıyorum zaten, ihtiyacım da beklentim de yok.
* Abimi dershaneye yolladı, bana gerek yoktu zaten derecem olduğu için bedava gitmiştim dershaneye
*Abim askerdeyken para yollandı hep, bana yok zaten okul karşılıyodu herşeyimi
* Abime düğün yaptı 6 tane bilezik ve set takıldı bana yok tabiki
* Abime ev alabilmek için yaşlı ve hasta bakımı yaptı annem, her ay aldığı parayı ve rahmetli babamdan kalan emekli maaşını birleştirip olduğu gibi kuruşuna dokunmadan abime verdi. Bana yok çünkü zaten burslarım vardı.
*Evlendim çeyizimi, kınamı, takımı, tokamı iğnemi, ipliğimi kendim aldım çünkü çalışıyorum ihtiyacim mı var.
Annem benim evimde benimle yaşıyo şuanda. Kendi evi kirada. Kirayı kim alıyo bilin bakalım. Tabiki abim alıyo o çirkef karısıyla yiyolar bir güzel.
E peki benim hakkım nereye gitti. Hayır parasında pulunda değilim zaten bu yaşıma kadar aileye maddi bağımlılığım yada beklentim olmadı. Ben sadece hakkımı soruyorum ve helal etmiyorum. Bugün anneme söylendim biraz sen evlat ayrımı yapiyosun ben helal etmiyorum dedim diye kötü evlat oldum. Sana Allah yardım etti diyor bana. İyi de Allah herkese yardım ediyor. Yani Allah yardım etti diye evlat değil miyim ben. Şimdi kavga etsem olmuyor, etmesem haksızlığa tahammül edemiyorum.
Beklentim para pul değil, çok şükür fazlasıyla var. Benim sinir olduğum abimdeki bu rahatlık,annemdeki bu adaletsizlik. Hakkımı helal etmiyorum, anneme de Allah rızası için susuyorum ama düşündükçe de çok kızıyorum. Kimseye bişey diyemediğim için buraya yazmak istedim

Ama Allah'ın adaleti işte, surekli desteklenen kisiye bak ve bide kendine bak nerelerdesiniz.
Cidden Allah yardım etmiş sana.
Tavsiyem bu dusuncelerinide at aklindan, zira bu saatten sonra cokta faydasi olmaz sana. İnşaallah annen abin vs hatalarini anlarlar.

Bu kadar zaman susman kabahat..
Susmasam ne geçicek elime. Benim istediğim para pul değil ki, benim kızdığım nokta haksızlık yapılması, adil olunmaması. Abimin de hiç oralı olmaması, sanki tek evlat gibi ohh annem biriktirsin abim yesin. Bana da Allah yardım ediyo zaten

Evlisniz ve anneniz sizinle mi yaşıyor? Bu kadar şikayetçiyken niye kabul ettiniz peki?
Evlenip ayrıldım. Annemin tek kalmasına vicdanım el vermiyor. Şikayetçiyim ama yine de "BEN" diyemiyorum. Ancak burada böyle yazıyorum işte. Konuşup hakkımı sorunca da annem ağlayıp mazlum gibi davranıyor, bidaha bisey diyemiyorum

Susmasam ne geçicek elime. Benim istediğim para pul değil ki, benim kızdığım nokta haksızlık yapılması, adil olunmaması. Abimin de hiç oralı olmaması, sanki tek evlat gibi ohh annem biriktirsin abim yesin. Bana da Allah yardım ediyo zaten

Para pul değil diyosun ama annem biriktiriyo abim yiyor diyosun..
Derdin para da olabilir şu bakımdan söylüyorum bunu o evlatsa sende evlatsin ona yardım ediliyorsa sana da edilecek e o zaman annen neden abinin yanında kalmıyor? Kalamıyor?
Annen ona bakmış abin annesine bakamıyor mu ?

Böyle çok üzülüyorum evlat ayrımı olunca. Ama malesef çoğu kişi yapıyor. Bi taraf daha cok seviliyo full destek diğer taraf bana baksın. Garip
Bazen aıleler hangı cocuk yetersızse yetersızlıgı farketmesın dıye pohpohlanıp destekleniyor. Ama sende çalış kazan dimi yada hak et. Yada adil ol bana bunları verıyorsun kardeşime verdin mi de.

Para pul değil diyosun ama annem biriktiriyo abim yiyor diyosun..
Derdin para da olabilir şu bakımdan söylüyorum bunu o evlatsa sende evlatsin ona yardım ediliyorsa sana da edilecek e o zaman annen neden abinin yanında kalmıyor? Kalamıyor?
Annen ona bakmış abin annesine bakamıyor mu ?
Bakamıyor canım, annem abimin oturduğu evi hiç görmedi bile. Çünkü eşi çok sorunlu birisi. Derdim para değil gerçekten ki alsam bile götürüp ihtiyacı olan birine yardım olarak veririm. Benim hem ihtiyacım yok, hem de bu saatten sonra zaten istemem. Ama insanda biraz yüz olur utanır dimi.
Daha geçen gün abim diyoki; işte falancanın abisi doktormuş kardeşine bir ev almamış. Niye alsın ki öyle bir zorunluluğu mu var dedim. Ne olacak canım ben doktor olsam alırım kardeşime ev diyor. Pes dedim ya pişkinliğin arsızlığın bu kadarına pessss

Böyle çok üzülüyorum evlat ayrımı olunca. Ama malesef çoğu kişi yapıyor. Bi taraf daha cok seviliyo full destek diğer taraf bana baksın. Garip
Bazen aıleler hangı cocuk yetersızse yetersızlıgı farketmesın dıye pohpohlanıp destekleniyor. Ama sende çalış kazan dimi yada hak et. Yada adil ol bana bunları verıyorsun kardeşime verdin mi de.
İşte benim takıldığım nokta bu

Bakamıyor canım, annem abimin oturduğu evi hiç görmedi bile. Çünkü eşi çok sorunlu birisi. Derdim para değil gerçekten ki alsam bile götürüp ihtiyacı olan birine yardım olarak veririm. Benim hem ihtiyacım yok, hem de bu saatten sonra zaten istemem. Ama insanda biraz yüz olur utanır dimi.
Daha geçen gün abim diyoki; işte falancanın abisi doktormuş kardeşine bir ev almamış. Niye alsın ki öyle bir zorunluluğu mu var dedim. Ne olacak canım ben doktor olsam alırım kardeşime ev diyor. Pes dedim ya pişkinliğin arsızlığın bu kadarına pessss

O abinin bir tik ıyi olanı bende de var ama zamanını bekliyorum hakkımı söke söke almak için az kaldı :KK53:

Yolla anneni evine hak etmiyor senle kakmayi bi anne icin kolay kolay bu lafi etmem ama annen yalnizligi sefilligi hakediyor.. Allah her kuluna yardim ediyor da kimi senin gibi imkansizliktan imkan yaratiyor kimi abin gibi zibidilik yapiyor.. Koy kapinin onune evi de varmis gitsin orda kalsin... abinde az yesin yada calismiyorsa esine is baksin...

Ben de olsam sinir olurum. Anne yatılı arkadaşlarım gelecek 15 gün abim misafir etsin de. Böyle hiç bir şeyin ucundan tutmadan kıymetli evlat olmak yok. Kredi çek ev al. Anne faturaları sen öde de. Sıkıştır biraz. Duygu sömürüsüne de kulaklarını tıka. İl değiştireceğim falan de.

Herkes çocuğu doktor olsa gurur duyar yani. Ne değişik anneymiş.
O sizin dünyaya gelmeniz için bi araç olmuş sadece. Ne abiyi ne anneyi takın hayatınızı yaşayın bence. Boşanmanızda annenizin bi rolü oldu mu?

Yaşadığınız çok üzücü. Kendinizi dışlanmış hissediyorsunuz. Peki bu konular hariç annenizle iletisiminiz nasıl? Oturup sohbet edebiliyor musunuz, ev isleri yemek vs de size yardım ediyor mu, beraber vakit geçirebiliyor musunuz? Yoksa tamamen birbirinizden kopuk musunuz?

Ben de maruz kaldım bu ayrımcılığa,hala da kalıyorum ama ben uzak olmakla buldum çözümü.
Konu sahibi anneni gönder yanından,ve lütfen BEN demeyi öğren:sinirli:
Ben de yeri geldi çalışarak,babamdan kaşan yetim maaşıyla okudum. Ben üniv.deyken arayıp sormak bile akıllarına gelmedi annemlerin. Büyük oğluna ev aldı,maddi olarak zora düştü. Öğrenci olan benden beklentiye girdiler,telefobla aramayı bile,onun parası var o arasına getirdiler:/
Geçen yıl doğum yaptım,eşim yoktu yanımda ve şartları çok zorlayıcı bir yerdeydim. Birsürü masraf,doğum yaklaşmış,annem halaaaa oğluma para gönder dırdırı yaptı..gönderdim rahatladım..
Daha birsürü saçmalık..neyse kullandırma kendini..nasip denen şeyin çoğu çalışana var de bir de annene.

Back