Ya bebeğime zarar verdiysem

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Bazı yerlerde ilk üç ay beslenme çok önemli diyor bazı yerlerde ilk üç ay çocuk annenin deposundan beslenir diyor artık hangisi doğru bilemiyorum. Ama bu ilk üç ayı tam manasıyla istediğim gibi geçiremedim et yemeye çalıştım sebze de yedim süt de içtim ama mesela çok fazla kuruyemiş yemedim fındık ceviz gibi muz bir ara yedim düzenli ama sağlıksız yediğim şeyler de oldu iki üç kere cips hamburger yedim bir kere de salam yedim çok pişmanım çay baya baya içmeyi bırakmıştım ama bu aralar günde bir bardal içiyorum bazen midem çok bulandığı için doğru düzgün bir şey yiyemedim kahvaltı yapmadım şekerim de 120 çıktı şu an çok korkuyorum ona bi zararım olcak diye diğer anneler her gün ceviz badem fındık muz hurma hepsini yiyor egzersiz yapıyor bilmiyorum sanki onlar kadar iyi anne olamadım gibi hissediyorum. Şu an 11 haftalık oldu ne yapabilirim bu aşamadan sonra folik asite de geç başladım sürpriz gebelikti. Lütfen bebeğin zekasını geliştirecek kemik gelişimine iyi gelecek önerilerinizi bekliyorum

Dışarıda salata yemeyin. Evdede sirkeli suda bekletin yeşillikleri. Salam gibi çiğ tüketilen gıdalardan uzak durun. Kendinizide bu kadar kasmayın. Çok canım çektiği için bende 1 defa cips yemiştim. Kuru meyve tüketin çok faydalı. Karbonhidrat ve tuzu azaltın. Sağlıklı diye balığa cevize falan abanmakta mantıksız geliyor bana.

En büyük önerim sakin olman olacak. Sonrasında bol su içip mümkünse yürüyüş yapmak ve elden geldiğince dengeli beslenmeye çalışmak. Bunun dışında muz yememişsin, ceviz yerine fındık yemişsin, çok da önemli değil. Dert etme, analarımız bizi folik asitle doğurmadı

Hamileliğimde şeker çıkana kadar yeryüzündeki tüm cipsleri, çikolataları yedim. Doritos taco delisiydim.
İlk 16 haftada 12 kilo aldım.
Sonra şeker çıkınca mecburen durdum, kilo bile doğru dürüst almadım ama sağlıklı bir kızım oldu.
İlk aylarda kusanlara çok özenirim o sebeple.

Merak etmeyin bu saydiklarinizin hic birinin bebege bir zarari olmaz. Banada derlerdi aman ceviz ye bebegin cok zeki olur falan bir iki gun yedim biraktim bebegim masallah cin gibi :) folik asite bende gec baslamistim hic birseyde olmadi. Tabiki saglikli beslenmeniz onemli ama bu kadar abartmayada gerek yok. Bebegin saglikli ve zeki olmasinda genetik faktorlerin payi fndik fistik ve cevizden cok daha buyuk emin olun.

En büyük önerim sakin olman olacak. Sonrasında bol su içip mümkünse yürüyüş yapmak ve elden geldiğince dengeli beslenmeye çalışmak. Bunun dışında muz yememişsin, ceviz yerine fındık yemişsin, çok da önemli değil. Dert etme, analarımız bizi folik asitle doğurmadı
İkili tarama için randevu aldım verginim biraz

Allaha emanet diceksin . bizim yapabiliceklerimiz belli. ben 8 haftalik hamileymisim haberim yoktu gece disari cikmistik alkol aldim vs.. tabiki haberim yoktu. sonra almanyali bi aileyi gordum kadin 8 aylik sarap iciyo falan.. alkol bagimlisi gibi anlasilmayim ama bu kadar pimpiriklenme saglikli bebek herturlu dogar da yasar da Allahin izniyle. boyle yaparak kendini strese sokma bebege de gunah sanada ailenede..

su anneligi abartmayin ya yesen iyi olurdu ama yemediysen ne olacak ki.bak ben hicbirsey yemedim sutum boldu ve kizim 2 yasina kadar sadece anne sutuyle beslendi yemegi kabul etmedi.her gorende ne yediriyosun kilosu iyi diyodu.kizim 3 yasina gelecek masallah 2 defa hafif hastaliklar disinda hic hastalanmadi

Bazı yerlerde ilk üç ay beslenme çok önemli diyor bazı yerlerde ilk üç ay çocuk annenin deposundan beslenir diyor artık hangisi doğru bilemiyorum. Ama bu ilk üç ayı tam manasıyla istediğim gibi geçiremedim et yemeye çalıştım sebze de yedim süt de içtim ama mesela çok fazla kuruyemiş yemedim fındık ceviz gibi muz bir ara yedim düzenli ama sağlıksız yediğim şeyler de oldu iki üç kere cips hamburger yedim bir kere de salam yedim çok pişmanım çay baya baya içmeyi bırakmıştım ama bu aralar günde bir bardal içiyorum bazen midem çok bulandığı için doğru düzgün bir şey yiyemedim kahvaltı yapmadım şekerim de 120 çıktı şu an çok korkuyorum ona bi zararım olcak diye diğer anneler her gün ceviz badem fındık muz hurma hepsini yiyor egzersiz yapıyor bilmiyorum sanki onlar kadar iyi anne olamadım gibi hissediyorum. Şu an 11 haftalık oldu ne yapabilirim bu aşamadan sonra folik asite de geç başladım sürpriz gebelikti. Lütfen bebeğin zekasını geliştirecek kemik gelişimine iyi gelecek önerilerinizi bekliyorum

Dengeli beslen bulantıların geçince
Ben ilk 4 ay tost makarna falan yedim mide bulantısından helak olmuştum sonra düzelince dengeli ve protein ağırlıklı beslendim.
Hamburger günde 3 öğün yemiyosun ki kendini suçlama. Salam da türk gıda koteksine göre üretilmişse zararı yok, ama yine de abartma daha faydalı şeyler var ;)

iki hamileliğimde de ilk 4 ay canım çıkana kadar kustum ve bir damla su bile içemedim. ne fındığı, ne fıstığı, ne meyvesi :( kendim kadar kötü geçiren,kafasını kaldıramayan, serumlarla beslenen de görmedim valla çevremde. sonraki aylarda tamamen geçmese de yemek yiyebilecek kıvama gelebiliyorum çok şükür. hiç canını sıkma kötülük yapmadın. ilk 3 ay depolardan alır alacağını ve bu yüzden hamilelik öncesi beslenme daha önemlidir zaten. sağlıkla al kucağına bebeğini

Dengeli beslen bulantıların geçince
Ben ilk 4 ay tost makarna falan yedim mide bulantısından helak olmuştum sonra düzelince dengeli ve protein ağırlıklı beslendim.
Hamburger günde 3 öğün yemiyosun ki kendini suçlama. Salam da türk gıda koteksine göre üretilmişse zararı yok, ama yine de abartma daha faydalı şeyler var :KK66:
Normalde de pek yemem salamı aç bitir lerden iki paket vardı eşim birini yedi diğerini bana ye dedi önce dedim yok ben yiyemem onu sonra günü geçiyor dedi çöpe atalım o zaman çöpe atılmasın günah olmasın dedim bi anda yedim sonra pişman oldum işte

Bundan sonra dikkat et omega3 kullan.
Bitkisel omegalar bağırsak tarafından enilemiyormus hayvansal omega3 kullan
Ocean marka öneririm
Brokoli tüket.
Süt iç.
Süt içen hamilenin çocuğu güzel olurmuş.
O hamburger salamdan birşey olmaz
Folik asit iç
Bir kere yediysen zaten bundan sonra yemezsin

Back
X