Ya bebeğime zarar verdiysem

Saçmalamayın gayet normal davranmışsınız.

Ben doğru düzgün ceviz yemedim mide bulantısı yüzünden yağlı geliyordu. Mide bulantım bitince de az yemişimdir.

Hiç özellikle bir şey yapmadım gıda olarak. Süt içerdim sadece günde 1 bardak.

Protein almaya dikkat ettim. Ama zaten normalde de yiyordum.
Doktor çay kahve içmeyi yasaklamadı bana. 3 bardak yeterli dedi. Ki "çikolata da kafein var hiç mi yemeyeceksin?" diye rahatlattı.

Decavit isimli vitamini vermişti hiç aksatmadım. Doğumdan sonra da devam etmemi söyledi doktorum..
Bacak ağrılarım için magnezyum kullandım..

Cips çok yiyen biri değilim zaten nadir yedim.
Ama salam sucuk konusunda katılıyorum. Yesen bile pişmiş olmalı.

Üzülmeyin. Oğluma hamile kaldığımda idrar yolu enfeksiyonu tedavisi görmüştüm hamile oldugumu bilmeden.
Sonra bronşit oldum ilaç kullanmak zorunda kaldım.
Mide bulantım çoktu yemek yiyemedim,bol bol istifra edip kilo verdim ilk aylarda hatta ama herşeye rağmen oğlum şu an kollarımda 4.5 aylık oldu bile.
Sizden besleniyor,mümkün oldukça güzel beslenin tabi ama ayda yılda yenen/yenemeyen birşeyin doğrudan bebeginize zarar vereceğini sanmıyorum.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.

Normalde de pek yemem salamı aç bitir lerden iki paket vardı eşim birini yedi diğerini bana ye dedi önce dedim yok ben yiyemem onu sonra günü geçiyor dedi çöpe atalım o zaman çöpe atılmasın günah olmasın dedim bi anda yedim sonra pişman oldum işte

Eşinin de biraz bilinçlenmesi lazım. Doktora seninle gelmedi mi?
Doktorum genel olarak rahat olmakla birlikte kola, pişmemiş salam sosis ve sucuğu yasaklamıştı..
Doktordan bunları duyunca benim eşim çok pimpiriklenmişti. Artık abartıya kaçıyordu. Etsiz çiğkofteyi zor aldırmıştım.

Ayrıca etler de çok iyi pişmiş olacak. Mümkünse çıplak elle dokunma bir çok bakteri barındırıyor.
Yeşillikleri de sirkeli suda bekletmeden yeme.

Üzülmeyin. Oğluma hamile kaldığımda idrar yolu enfeksiyonu tedavisi görmüştüm hamile oldugumu bilmeden.
Sonra bronşit oldum ilaç kullanmak zorunda kaldım.
Mide bulantım çoktu yemek yiyemedim,bol bol istifra edip kilo verdim ilk aylarda hatta ama herşeye rağmen oğlum şu an kollarımda 4.5 aylık oldu bile.
Sizden besleniyor,mümkün oldukça güzel beslenin tabi ama ayda yılda yenen/yenemeyen birşeyin doğrudan bebeginize zarar vereceğini sanmıyorum.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.

İdrar yolu enfeksiyonunu hamileyken de tedavi ediyorlar zaten. Ciddi riski var hamilelikte.
Ben de hamileliğimi öğrenince antibiyotik içtim bunun için..

Bebek sizin vücudunuzdaki yararlı her türlü besini alıyor zaten. Sizin vücudunuza yetecek kadar bile olsa, umursamaz. Size bir şey bırakmaz yinede kendini korur.

Sağlıksız besinler normalde de önerilmiyor. Ama yediniz diye çocuğun beyninde bir sorun çıkmayacak yada düşük falan yapmayacaksınız. Böyle kendinizi kasmayın. 10 aylık bir süreçten bahsediyoruz. Elbette bu saydıklarınızı da yiyeceksiniz arada. Çok nadir yemeye çalışın sadece. Bazı bakteriler var bebeğe zarar verebilecek. Binde bir ihtimal bile olsa doktorlar yasaklıyor.

İlk 3 ay plesanta olusmadıgu için gercekten depolarınızdan besleniyor. Ama sonra ne yerseniz bebege o gecer. Ben de su an hıcbır sey yıyemıyorum acayip midem bulanıyor yanıyor iştahsızım vs.Vitamin desteği alın mutlaka hiç değilse o şekilde takviye olur. Zaten bir sure sonra duzelecek inşallah

İlk üç ay hiçbirşeye yiyemedim su dahi içemedim mide bulantısından ötürü. Ama daha sonra dikkat ettim. Pinpiriklenmeyin ilk üç ay annenin deposundan kullanıyormuş bebek doktor öyle demişti.

İlk üç ayda 4 kg vermiştim hamileyken.
Tuzlu çubuk,leblebi ve pizza krakerden başka bir şey yiyemedim.Bırakın fındık,cevizi.
4. aydan sonra, normal beslenme şeklim olan süt,peynir,yoğurt,balık ve meyve-sebze ağırlıklı beslendim.
Hiç özel bir şeyler yemeliyim derdine düşmedim.
Doktorumun verdiği folik asit ve diğer vitamin-demir takviyelerini kullandım.
Verdiğim 4 kilonun üstüne 5 kg aldım.
Son derece rahat ve sağlıklı bir hamilelik geçirdim,hiç hastalanmadım.
Oğlum 3,5 kg ve gayet sağlıklı doğdu.
Sadece şunu fark ettim, oğlum da küçüklüğünden beri,benim hamileyken yediğim gıdaları tercih ediyor.
Ayrıca nerdeyse ateş düşürücü dahil hiç ilaç kullanmadan büyüttüm oğlumu,
pek hastalanmazdı.
Gerçi 2 yaşına kadar emzirdim oğlumu,
belki de ondandır.

Cok abartiyosun hamilesin heralde caninin cektigini yiyeceksin kaynanam findik fistik nerde yokluktan patates haslayip yermis hergun 5 cocuktada ayni hepside sapa saglam nolcak .ayy bende hamileyim canim haslanmis patates cekti.gidip yapim

Eşinin de biraz bilinçlenmesi lazım. Doktora seninle gelmedi mi?
Doktorum genel olarak rahat olmakla birlikte kola, pişmemiş salam sosis ve sucuğu yasaklamıştı..
Doktordan bunları duyunca benim eşim çok pimpiriklenmişti. Artık abartıya kaçıyordu. Etsiz çiğkofteyi zor aldırmıştım.

Ayrıca etler de çok iyi pişmiş olacak. Mümkünse çıplak elle dokunma bir çok bakteri barındırıyor.
Yeşillikleri de sirkeli suda bekletmeden yeme.
Devlet Hastanesi'ne kontrole gidiyordum hep ilgilenmiyorlar pek. Ben sorunca söylüyorlar ben kendim araştırıp öğrendim hep. Şekerim 115 çıktı 120 çıktı iki kere söyledim bişey olmaz dediler özele gittiğimde Dr dahiliye git açlık tokluk yaptır risk çıkarsa diyet uygularuz sanırım o şekilde hallolur ilaç gerekmez dedi devlet hastanesi ben bişey sorarsam lütfedip cevap veriyor bebeğe bakıyor 8 artı 2 diyor gönderiyor beni ne biliyim insan bişey söyler ya burası gelişmiş iyi durumda bilmem ne gibi

Benim doktorum hiçbir şeyi yasaklamadı
Hatta mide bulantım için buzlu kola içtim kaç defa.
Hamburger de yedim zaten nadiren mide bulantım geçiyordu
O sıralarda da hamburger falan yedim işte.
İlk 16 hafta böyle geçti

Az pişmiş etten ve sakatattan uzak durdum ama tüm hamilelikte
Hep güzel şeyler yedim sonra
Füme, kurutulmuş et falan da yedim güvendiğim markalardan.
Ocean mummy vitamin ve osteocare kullandım
Maşallah bebeğim beklemediğim kadar iyi çıktı :D
Sen de takviyeleri aksatma
Sağlıkla gelsin

İlk üç ayda 4 kg vermiştim hamileyken.
Tuzlu çubuk,leblebi ve pizza krakerden başka bir şey yiyemedim.Bırakın fındık,cevizi.
4. aydan sonra, normal beslenme şeklim olan süt,peynir,yoğurt,balık ve meyve-sebze ağırlıklı beslendim.
Hiç özel bir şeyler yemeliyim derdine düşmedim.
Doktorumun verdiği folik asit ve diğer vitamin-demir takviyelerini kullandım.
Verdiğim 4 kilonun üstüne 5 kg aldım.
Son derece rahat ve sağlıklı bir hamilelik geçirdim,hiç hastalanmadım.
Oğlum 3,5 kg ve gayet sağlıklı doğdu.
Sadece şunu fark ettim, oğlum da küçüklüğünden beri,benim hamileyken yediğim gıdaları tercih ediyor.
Ayrıca nerdeyse ateş düşürücü dahil hiç ilaç kullanmadan büyüttüm oğlumu,
pek hastalanmazdı.
Gerçi 2 yaşına kadar emzirdim oğlumu,
belki de ondandır.
Peki ilerde sütümün fazla olması için yapabileceğim bişey var mı şu an

Bazı yerlerde ilk üç ay beslenme çok önemli diyor bazı yerlerde ilk üç ay çocuk annenin deposundan beslenir diyor artık hangisi doğru bilemiyorum. Ama bu ilk üç ayı tam manasıyla istediğim gibi geçiremedim et yemeye çalıştım sebze de yedim süt de içtim ama mesela çok fazla kuruyemiş yemedim fındık ceviz gibi muz bir ara yedim düzenli ama sağlıksız yediğim şeyler de oldu iki üç kere cips hamburger yedim bir kere de salam yedim çok pişmanım çay baya baya içmeyi bırakmıştım ama bu aralar günde bir bardal içiyorum bazen midem çok bulandığı için doğru düzgün bir şey yiyemedim kahvaltı yapmadım şekerim de 120 çıktı şu an çok korkuyorum ona bi zararım olcak diye diğer anneler her gün ceviz badem fındık muz hurma hepsini yiyor egzersiz yapıyor bilmiyorum sanki onlar kadar iyi anne olamadım gibi hissediyorum. Şu an 11 haftalık oldu ne yapabilirim bu aşamadan sonra folik asite de geç başladım sürpriz gebelikti. Lütfen bebeğin zekasını geliştirecek kemik gelişimine iyi gelecek önerilerinizi bekliyorum
Bu kadar enteresan beslenirseniz bebeği bilmem ama olan size olacak Doğum kilolarıyla kala kalacaksınız

Bazı yerlerde ilk üç ay beslenme çok önemli diyor bazı yerlerde ilk üç ay çocuk annenin deposundan beslenir diyor artık hangisi doğru bilemiyorum. Ama bu ilk üç ayı tam manasıyla istediğim gibi geçiremedim et yemeye çalıştım sebze de yedim süt de içtim ama mesela çok fazla kuruyemiş yemedim fındık ceviz gibi muz bir ara yedim düzenli ama sağlıksız yediğim şeyler de oldu iki üç kere cips hamburger yedim bir kere de salam yedim çok pişmanım çay baya baya içmeyi bırakmıştım ama bu aralar günde bir bardal içiyorum bazen midem çok bulandığı için doğru düzgün bir şey yiyemedim kahvaltı yapmadım şekerim de 120 çıktı şu an çok korkuyorum ona bi zararım olcak diye diğer anneler her gün ceviz badem fındık muz hurma hepsini yiyor egzersiz yapıyor bilmiyorum sanki onlar kadar iyi anne olamadım gibi hissediyorum. Şu an 11 haftalık oldu ne yapabilirim bu aşamadan sonra folik asite de geç başladım sürpriz gebelikti. Lütfen bebeğin zekasını geliştirecek kemik gelişimine iyi gelecek önerilerinizi bekliyorum
Sıkıntı yok şuan rahat olun. Annenin deposu görüşü doğru. İlk üç ay zaten çoğu kadın bişey tüketemiyor. Bulantılar ya da tiksinme dolayısıyla. dr unuz da yönlendirir sizi. Üç aydan sonra artık gıdanıza dikkat edersiniz.

Ben istemeden hamile kaldığımı öğrendim kabul etmekte baya zorluk yasadım ne süt içtim, ne yumurta yedim yani sanki sorumlusu bebeğim miş gibi bi aptallık yaptım folik asit filan 4ayda başladım. Bebeğim çok zayıf doğdu çok pişmanlık yaşadım ama sağlıklı bir bebekti çok şükür.
Yani eskiden ilaç bile içilmezmiş gebeliklerde böyle beslenme maalesef yokmuş ama besinler kaliteliymiş yani sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat edin.günümüz şartları ile eskileri kıyaslamayın.

Ben istemeden hamile kaldığımı öğrendim kabul etmekte baya zorluk yasadım ne süt içtim, ne yumurta yedim yani sanki sorumlusu bebeğim miş gibi bi aptallık yaptım folik asit filan 4ayda başladım. Bebeğim çok zayıf doğdu çok pişmanlık yaşadım ama sağlıklı bir bebekti çok şükür.
Yani eskiden ilaç bile içilmezmiş gebeliklerde böyle beslenme maalesef yokmuş ama besinler kaliteliymiş yani sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat edin.
Bana folik asiti 12. Haftada bırakıcaz dendi?

bebeğiniz sağlıkla gelsin.
Allah'a emanet o kadar korkmayın ama aklımdakini yazmak istedim. kızımın sınıf arkadaşı vardı aşırı zeki bir çoçuktu. hep annesine sorardım hamileyken sen bunda ekstra ne yedin diye, arı sütü ve polen yediğini söylerdi. hoş çocuğun babası da beyin cerrahıydı, şimdi çocukta tıp okuyor.
uzun lafın kısası yazıyım dedim. genetik önemli ama ben o zamanlar bileydim denerdim. sen dr.una danış yine de.

Back
X