Ya bebeğime zarar verdiysem

Merhaba. Benden pimpiriklisiniz :D oncelikle ben daha hamileligimi ogrenmeden etten bir tiksinti geldi. Aylarca et surmedim agzima. Son zamanlarda biraz kofte felan yiyebildim.. 9. Haftada mide bulantim basladi 17. Haftaya kadar devam etti. Sadece duzenli yumurta yiyebildim(yesemde cikiyodu cogunlykla) birde salcali ekmek :D ama ilaclarimi duzenli kullandim.

doktor bebek için sağlıklı diyorsa sorun yoktur. bunu buraya değil doktoruna sormalısın. doktor bebekte bir anormali oluştysa sana söyler.

Ben affedersiniz yediklerimi direk çıkardığım için ilk 3 ay aç gezdim kuru ekmek siyah zeytinle durdum 3 ay.doktor d bunyenden beslenir dedi çok şükür akıllı sağlıklı çocuklarım

Peki ilerde sütümün fazla olması için yapabileceğim bişey var mı şu an
Ben Prof.Dr.Osman Müftüoğlu'nu takip ediyorum ve kendisine sağlık tavsiyeleri konusunda çok güveniyorum.
Osman Hoca anne sütünü arttıran tek gıda bol sudur diyor.
Çok su içemiyorsanız ıhlamur,melisa,papatya vb hafif içimli çaylar olabilir.
Ben buna psikolojik olarak rahat olmayı ekliyorum.
Sütünüzün artması için uğraşsanız da şu anda mümkün olur mu? Bilmiyorum.
Sağlık çalışanı değilim ama sanki şu anda süt için çabalamak anlamsız.
Doğumdan sonra uğraşılır bunun için.

Şu an bir kg aldım.
Biraz daha zaman geçsin tartıda gördüğünüze şaşırırsınız.
Sis hamilelikte sağlıklı beslenme sayfalarını bir takip edin.
Bebeğinizdeki özellikler tabi beslenme ile ilgili olabilir ama genlerinizle de alakalı o yüzden asgari bir standart oturtun çok da kafaya takmayın

Ben 14. Haftaya kadar mide bulantisindan, kusmaktan yemek yemegi bırak, aklıma bile getiremedim. Herşeyden tiksiniyordum. Doktorum sen merak etme anne karnındaki bebekler parazit gibidir ac da kalmaz alacağını da alır demişti.

Doğurduğu güne kadar hamile olduğunu bilmeyenler , alkol, tütün ne varsa içiyorlar, çocukları da maşallah sağlıklı oluyor.
Böyle pimpirikli davranarak bebeğe zarar verirsiniz. İki dilim salam yiyerek değil.

Ben ilk 3.5 Ay bulantı ve kusmadan ne yiyebildim ne içebildim. Doktorum merak etme yediklerinle alakası yok çocuğun o depolarından alıyor senin dedi. Simdi de önüme gelen çikolata tatlı cips hamburger ne varsa yiyorum. Annem eskiden peynir yüzü bile görmezdik diyo. Bu kadar detaya girmeyin

çok takıntılısınız ilk 4 ay günde sadece 1 elma ya da 1 portakal yiyebiliyordum ekmek dahil her şeyden tiksinmiştim 3 kilo vermiştim. bulantılarım geçince herşeyden yedim hamburgerde yedim çiğköftede de yedim kokoreçte yedim cips de yediğim oldu.
toplamda 5 kilo almıştım

5,5 aya kadar istiğfar ettim hiçbirşey yiyemedim. Çok şükür çocuğum gayet sağlıklı. Vesveseye kapılmayın.

Benimki dünyanın en şanssız bebeği o zaman et mi hiç sevmem zorlamayla sa yenmiyo ilk 4ay yumurta yemedim tiksindim süt yoğurt meyve çok seven değilim canım isterse yerim kuruyemiş fındık badem mi annem kendi cevizşerinden kırmış kuru üzüm kendi bademlerinden kırmış kavurmuş güz3l de olmuş bigün yedim dolapda bekliyo yenmeyi de yüzüne bakan yok kansızlık vitaminsizlik b3nde istemediğin kadar ama bebek gayet sağlıklı haftasıyla uyumlu gelişimi
Evhamlanma bu kadar ben de başlığı okuyunca Allah korusun düştün yanlış bişey yaptın falan sandım

Kendimi çok sorumsuz bir anne gibi hissettim ne ilk hamileliğim de ne de şimdi hiç böyle beslenmedim ben mi anormalim ki :KK57:

Gecenlerde bi yerde okudum. Zenfin aileler cocuk beklediginde binbir turlu yiyecek yerler , alacak gucu olmayanlar da makarna ile bile hamileligini.gecirse ikisi de saglikli cocuk getirirler. Diye. Bu Allah in bir lutfuymus. Vucut olarak cocuk besinlerini bizden aliyormus . Bizim saglikli olmak icin kendimize takviye yapmamiz lazimmis

Ben ilk 3 ayımda üzüm sirkesi ile çiğ nohuttan başka birşey yememiştim .çok ciddiyim 8 kilo vermiştim mide bulantımdan sadece bu iki şeyle besleniyordum acayip bir şekilde canım istiyordu doktoruma sordum sarhoş olmuyorsan sorun yok dedi ve ilk üç ayım böyle geçti kendinizi kasmayın lütfen zaten daha o okadar küçük ki... senin depondaki vitaminlerle besleniyordur . Allah sağlıkla kucağınıza aldırsın inşallah

Ilk 3 ay annenin depodan alır. Benim doktorum bana imkanın varsa bol kuruyemiş ye ama imkanın yoksada çok da dert etme stres daha büyük zarar verir demişti. Zaten eskiden folik asit kuruyemiş herşeyin en iyisi mi varmış. Ben ilk 3 ay neredeyse yemek yemiyordum ve kış olmasına rağmen sürekli dondurma yemiştim. Et balik tavuktan tiksinmiştim. Önemli olan son 3 ay bebeğin kilo aldığı ve hızla büyüdüğü dönem. 3 ve 6 ay arasında da organları gelişiyor. Sana saglık ocağı ücretsiz decavit verir zaten multivitamin gerisi pek önemli değil. Herşey rabbimin elinde ben şahsen hiç güzel beslenmedim son 3 ay hariç. Son 3 ay bol pekmez muz tavuk et yedim. bebeğim 4 kilo doğdu ve gayet sağlıklıydı.

Stres daha büyük zarardır. allah sağlıcakla kavuştursun inşallah sizi

Bebek ancak 6 aylık olduğunda sizin yediklerinizden beslenir, o güne kadar depolarınızı tüketir.
Akıl mantık var, Afrika’da kabiledeki kadın da çocuk doğuruyor, açlık sefalet içinde.
Her dakika 6 çocuk açlıktan ölüyor.
Yapmayın bu kadar lütfen!
Bu kadar bencillik her türlü zarar.
Dünyadaki her bir canlının rızkını bizler görgüsüzce tükettiğimiz için düzen böyle.
Sadece size değil lafım, kendime ve hepimize!
Ömrüm boyunca balık yemedim, ne bir değerim düşüktür ne de salağın tekiyim!
Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin size, ama dualarınıza sadece kendinizin değil tüm canlıların bebeklerini ekleyin.
Hala dönüyorsa şu ateş çemberi, dualar, hayırsever ve vicdanı olan insanlar hatrınadır.

Hamile misiniz, nukleer santral de calisan misiniz anlamadim o nasil bir evham yahu.. yani su saydiklarinizin yarisini yemedim ama gayet normal gitti her sey.. yeyip icmeye bu kadar takilmayin psikoloji her sey bence ona onem verin..

Back
X