arkadaşlar inanın yaz gelince hastalıklar bitmeyecek çünkü sanılanın aksine üşüterek kimse hasta olmaz. soğuk algınlığı öylesine verilmiş bir isim . inanın türklerden başka üşüdüğü için hasta olan yok. evet bebeklerimizi üşütmemiz lazım ama hasta olacakları için değil. bakteri yada virüs yoksa hastalık oluşmaz ,kışın kapalı ortam bu virüslerin yayılmasına yol açar o kadar. evler sık havalandırılmaz vb. çocuklarımızı üşütmeyelim diye dışarı çıkarmamak olmaz. tersine çıkarmalıyız ama ellerini yıkamadan insanların dokunmasına izin vermeyin hele öpmeye hiç. ben yapabiliyor muyum ; hayır. "aman ne kıymetli çocuğun var" diyorlar ,başta kaynvalidem. "yok yüzünden öpmedim elinden öptüm" bunların hepsi laf. virüsler hava yoluyla da geçer." grip olan kimseyi yaklaştırmadım "dersiniz ama bilemezsiniz ki o kişi hastalığın başlangıcında yani bulaştırıcılığın yüksek olduğu dönemde mi? özetle kışın salgınlar artar ama soğuktan değil kapalı ortamlarda fazla bulunmaktan. çocuğunuzu üşütmeyecem diye ne kadar sarıp sarmalarsanız o kadar çok hastalığa zemin hazırlarsınız. yurtdışında bebekleri serin tutmakla ilgili kampanyalar yapılır yıllardır. sırplar kar yağmur demeden hergün mutlaka çocuklarını dışarı çıkarır,o gün çıkartamadılar mı balkona koyarlarmış giydirip. ben daire kapımızı tek elle açamadığım için (bozuk ve ev sahibimize birtürlü söz geçiremedik) yanımda birisi olmadığı zamnlarda çıkaramıyorum , bunun bile vicdan azabını duyuyorum. neymiş bebişlerimizi güzelce giydirip şapkasını takıp yüzünü kremleyip dışarı çıkacakmışız ki temiz hava alsınlar.