- Konu Sahibi hindistancevizli
-
biz evde kutlarız her zaman. tüm aile toplanır güzel bol çeşitli bir masa sonrası oyun oynarız. okey bazende kutu oyunları oynarız arkadada o ses türkiye açık olur tüm geceyi öyle geçiririz. Çok güzel oluyorKızımı uyutup cevapları okumaya geleceğim soruyu sorup kaçtı demeyin cevap verenlere şimdiden çok teşekkürler
Yılbaşında dışarı çıkmak gerçekten pişmanlık. Biz bi kere dışarda kutladık cidden rezillik oluyor biraz. Alkol kullanıyor musunuz bilmiyorum ama genelde mekanlarda sınırsız alkol olduğu için o gün olan menüde herkes bi dünya. Yollar leş, sokaklarda insanlar. ben diken üstüne kutlamıştım bi de başlasa gitmek gibi bi hata yaptık eve yakın bir lokasyon secmemize rağmen ipini koparan sokaktaydı gercekten.Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi çok seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.)
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Eşimin annesi de kendi ailesiyle kutlayacak.
Ben de bu sene çok heveslendim.
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna da inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum. Evlendiğimden beridir de (eskiden de ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını
Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt asla istemiyorum dedi. (Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Siz eşlerinizle nasıl kutluyorsunuz?
Evde olsak o güne özel bir şeyler hazırlayıp eşimle özel vakitte geçirebilirim
Gerçekten sorun değil ama içimde ukte
Ben priştineye gittim haftasonu cok keyifliydi hem vizesiz hem de uygun fiyatlı gercekten euro olmasına rağmen, tavsiye ederimKonu sahibinin konusuni dagitmak gibi olacak ama tavsiye edeceginiz bi lokasyon var mi noel pazari icin bende dusunuyorum da
ya bu kapitalizm hikayeleri boş. her şeyde kapitalizm var ve her şekilde bunun esiri olarak hayatımızı idame ettiriyoruz zaten, mecburuz.Ben her özel günü severim ya. Kapitalist bir insanmışım sanırım. Sevdiklerinle güzel zaman geçirme fırsatı bence özel günler. İstediğin her zaman geçirirsin diyenler olacak ama özel günlerde herkes daha bi özeniyor. Sevgililer günü mesela, bir gün göstermesin her gün göstersin sevgisini deniyor. E tamam her gün göstersin bir gün de daha özel göstersin. Hediyeleşmenin, başbaşa zaman geçirmenin nesi kötü. Niye bu kadar karşı çıkılıyor anlamıyorum ben. Kapitalizmin oyunuymuş. Bunu diyenlerin de gardrobu tıklım tıkış doludur. Sanki kapitalizm sadece özel günlerde çalışıyor
Bütün özel günleri severim de yılbaşını ayrı severim ben de. Evi ayrı sınıfımı ayrı süsledim. Çocuklarıma ufak hediyeler aldım. Aile bireylerime, sevdiğim arkadaşlarıma hediyeler aldım. Mis gibi mutlu olma, mutlu etme fırsatı.
İlk evlendiğimizde bikac snee cocuktan once dısarda kutladık ama ben para verdik sınırsız diye icip icip kusunca dısarda kutlamayı bıraktıkEşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil derken kasettiğim bazısı yeniyıla girerken -noel değil yeniyıl- bunu kutlamayı yanlış buluyor zaten altta böyle cevaplarda geldi. Yeniyıl ve noel farkını biliyorum, düzenlemek istedim konumu bu yüzden.)
Kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.
Benim ailem kutlamıyor, annem o gün için ben bakarım siz program yaparsınız dedi.
Eşimin annesi kendi ailesiyle kutlayacak.
Ben bu sene çok heveslendim ya. Sosyal medya filan kutlamıyorum yani birilerinin gazına gelmedim, kendim hayatımda bir değişiklik yapmak istedim…
Çocuğum olduğundan beri 3.5 yaşına geldi, hep evde çocuk bakarak iş yaparak girdim bütün sene evden çıkamadım
Şuna inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum.
Evlendiğimden beridir (eskiden ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını.
Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt istemiyorum dedi.
(Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Gerçekten sorun değil ama içimde ukte :)
dipnot: her fikre saygı duyuyorum
Benim ailem de kutlanmazdi alkol tuketmedigim için yılbaşı ortamlarına da girmeyi hiç sevmedim çünkü genelde içilen ortamlar oluyor. İlk evlendiğimiz de yemeğe gitmiştik ama onu da pek sevmedim çünkü ben çok kalabalık yerlerden pek hoşlanmıyorum. O yüzden bu sene de evde otururuz hersey yine ayni olur :)Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
Eşimin ailesi seküler böyle şeylere önem verirler, ama eşim nefret ediyor. O denli sevmediğini söylüyor (dini açıdan değil derken kasettiğim bazısı yeniyıla girerken -noel değil yeniyıl- bunu kutlamayı yanlış buluyor zaten altta böyle cevaplarda geldi. Yeniyıl ve noel farkını biliyorum, düzenlemek istedim konumu bu yüzden.)
Kesinlikle bu tür şeyleri saçma gelebilir ama kapitalizmin dayatması olarak görüyor.
Ben bu sene çok heveslendim ya. Sosyal medya filan kutlamıyorum yani birilerinin gazına gelmedim, kendim hayatımda bir değişiklik yapmak istedim…
Şuna inanıyorum yeniyıla girerken ne yaparsan tüm senen onla geçiyor. Belki saçma gelecek ama bu tür şeylere inanıyorum.
Evlendiğimden beridir (eskiden ailemle kutlamadığım için heralde) çok önemsemedim eşimin kutlamamasını.
Dün kutlasak mı dışarda mı olsak canlı müziğe yer mi ayırtsak filan dedim direkt istemiyorum dedi.
(Şimdi diyenler olacak adam zaten baştan beri kutlamıyormuş o zaman evlenmeseydin? Ama o zaman benim için önemli değildi. Gerçekten herhangi bir gündü benim için. İnsanız değişebiliyoruz her gün.)
Bu sene için biraz geç kalmışsınız (eğer türkiyedeyseniz)Konu sahibinin konusuni dagitmak gibi olacak ama tavsiye edeceginiz bi lokasyon var mi noel pazari icin bende dusunuyorum da
Yani beni rahatsız eden siz bu kadar heveslenmişken kestirip atması. Her yıl kutlama peşinde değilmişsiniz zaten, anlıyorum ki 3,5 yaş bebesiyle biraz nefes almaya bi farklılık yapmaya ihtiyacınız var. Niye hayır diyor mesela?Eşimle 5. Senemize girdik evlilikte, 8 senedir beraberiz. Bundan önce bende hiç önem vermezdim yılbaşı kutlamaya, hatta birçoğunda hiçbir şey yapmayarak evde oturarak geçirdik. (12’yi beklemeden uyuduğumuz bile oldu.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?