- 19 Nisan 2007
- 1.602
- 31
- 363
peki bu siteden alışveriş nasıl yapılıyor? Aynı soruları bu site için cevaplar mısnız. Bİr de ben şu linkteki Clothes, Shoes & Accessories > Kids' Clothes, Shoes & Accs. | eBay ürünleri baktım da anlayamadım 2. el mi bunlar?
öncelikle güvenli alışveriş için paypal'e kredi kartını tanımlıyorsun. Böylece ürünün kaybolma ya da gönderilmeme durumunda bunu paypal üzerinden bildirip paranı geri alabiliyorsun. (paypal.com.tr de detaylı açıklama sanırım vardır)
ilanlara girdiğinde en üstte "item condition (yani ürünün durumu)" yazar. Buradan da ürünün yeni mi yoksa 2 el mi olduğu yazar. "used (kullanılmış)" ya da "new with tags (yeni ve etiketli)" ya da "new without tags (yeni, etiketsiz)" yazar.
daha sonra ilan sahibinin Türkiyeye gönderi yapıp yapmadığına bakmalısın. Ki bu da ilanda "postage and payments" kısmında yazar. Burada herhangi bir şey belirtilmemişse "contact with seller" a basıp satıcıya sorabilirsin. Buradaki en güzel şey posta ücretlerinin baştan belli olmasıdır. Bizdeki gibi sürprizle karşılaşmıyorsun yani
ingiltere alışverişlerinde genellikle 5-10 gün arasında elinde oluyor. Dağıtımını ptt yapıyor bu arada. Ürünün gecikirse satıcıya sorabilirsin.
aslında mantık bizdeki gittigidiyor sitesindeki gibi işliyor. zaten ebayla ikisi çözüm ortağıdır.
başka soru ?