• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İkinci El www.dhgate.com sitesinden alışveriş yapan oldumu??

fantasy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
671
2
26
İstanbul
Merhaba.Bu sitede çok güzel elbiseler gördüm kızıma göre ama nasıl yapabilirim pek anlayamadım .birde kesin geliyormu kargom emın olamadım.daha once alışveriş yapanlar varmı?

canım bu siteyi daha önce hiç duymadım. Ne kadar güvenilirdir bilemem ancak ben ebay dan çok alışveriş yaparım. Ama ebay.com'dan değil, onlar USA'den geliyor ve kargo kaybolabiliyor. Ebay.co.uk'den yapıyorum genellikle. Tavsiye ederim, bir bak. Özellikle Next al derim, Türkiyedeki mağazalarını kapattığından beri oradan alıyorum. :46:

Arkadaslar bu sitelerden nasil alisveris yapiyosunuz? Direk aldiginizda turkiye ye gelisi icin araci bir siye falan mi kullaniliyor? Yoksa Turkiye den alir gibi uye olup alip adresinize teslim mi ediliyor? Bir de kargo masrafi nasil? Yardimci olabilirseniz cok sevinirim

Baktiginiz urunlerin worleide olmasina dikkat etmemiz gerekiyormus yoksa Turkiye ye gonderilmeyebilirmis simdilik bu kadar ogrendim:)

ben 1 kere yaptım satıcının profiline bakmanız lazım nekadar guvenilir olduğunu anlamak için bide 1 ay içinde geliyor 75 dolar uzeri siparişler gumruğe tabi
site guvenilirdir merak etmeyin ama satıcı cok onemli kargo bedeli içinse free shipping yazan urunlerde kargo bedeli olmuyor

ben 1 kere yaptım satıcının profiline bakmanız lazım nekadar guvenilir olduğunu anlamak için bide 1 ay içinde geliyor 75 dolar uzeri siparişler gumruğe tabi
site guvenilirdir merak etmeyin ama satıcı cok onemli kargo bedeli içinse free shipping yazan urunlerde kargo bedeli olmuyor

satıcının profili derken?bakıpta guvenılırlıgını nasıl anlıycaz?birde canım gelen urunler gorundugu gıbı guzel mı yanı malları falan ıyımı ben kızıma begendım cok cici elbiseler.birde 10 dolar yazıo sepete atnca 80 dolar yazıo neden oyle 75 ve uzerı mı olması gerekıo dıe

satıcının profili derken o satıcıdan alısveriş yapanlar geribildirim yapıyor olumlu veya olumsuz bide sipariş verirken satıcı minumum spariş adedi belirlemiştir urunun yanında sipariş adedi var demekki 10 dolarlık urunden 8 tane spariş vermiş oluyorsunuz

Bende bu siteden alışveriş yapıyorum arkadaşlar fakat beğendiğiniz bir ürünü lot halinde yani seri olarak almanız gerekmektedir tek alırsanız zaten çok pahalı oluyor ben kızım için alıyorum diğer kalanlarıda internet üzerinden satıyorum face de "miniğim bebe butiği" sayfasından benimle iletişi,m kurabilirsiniz orda bazı ürünlerin fotoğraflarıda mecvut. ;)

Evet biri bizi aydınlatsın lütfen. Teker teker bütün adımları anlaşılır bir şekilde.
1. Ödeme nasıl gerçekleşiyor.
2. Kargo ne kadar tutuyor.
3. Kargonun gelmesi ne kadar sürüyor.
4. Alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz.
5. Ürünlerin kalitesi nasıl.
6. Dİl bilmemiz gerekiyor mu.
7. İllaki toplu alım mı yapmamız gerekiyor.

ve daha bir çok soru. BUnları merak ediyorum.

Ayrıca bir öneri İstanbulda anneler bir grup oluşturup geliş fiyatına (bazıları gibi üstüne 2 katı ekleyerek değil) biri satın alsın LOTU bizde ona havale eft yapıp kargo parası da dahil olmak üzere göndersin kargo ile. Evet bunu yapan bi sürü insan var ama kar amacı gütmeden gerçekten uygun fiyata.

Evet biri bizi aydınlatsın lütfen. Teker teker bütün adımları anlaşılır bir şekilde.

Ayrıca bir öneri İstanbulda anneler bir grup oluşturup geliş fiyatına (bazıları gibi üstüne 2 katı ekleyerek değil) biri satın alsın LOTU bizde ona havale eft yapıp kargo parası da dahil olmak üzere göndersin kargo ile. Evet bunu yapan bi sürü insan var ama kar amacı gütmeden gerçekten uygun fiyata.

cevaplayacak kimse yok sanırım :) karından satış war iken yardımcı olmak olmaz herhalde :) geliş fiyatından alabilsek hiç fena olmaz hani

Son düzenleme:

Ben de merak ettim doğrusu,daha önce e-baydan alışveriş yaptığım için benzer konuları anladığım kadarıyla yazayım.
1-Ödeme e-bayda Paypal ile yapılıyordu,bu sitede ürünün sayfasına girince sağda "Payment Methods" yazıyor..yanlış anlamadıysam credi kartıyla olabiliyor...yine de bu kısmı çok iyi araştırmak lazım...
2-Bedava kargolu ürünler var,ürün sayfasında "Free shipping to Turkey Via CHINAPOSTSAL " yazıyor.
3-Free shipping'in altında kaç gün sürdüğünü belirtmişler ör:14-37 Days,eğer daha hızlı gelmesini istersen,farklı kargo şekli yada şirketi seçebiliyorsun ama onlar paralı.
4-Alışveriş yaparken satın aldığınız satıcının güvenli olup olmadığına bakmak lazım,örneğin ürün sayfasının sağında "Seller Information" yazısının altında Positive Feedback yüzdesine bakıp,yorumları okuyabiliriz.
Ödeme seçeneğiniz çok önemli,örneğin ben e-bayda paypal ile ödeme yapıyordum,eğer alışverişle ilgili bir sorun yaşarsanız paypal aracılığı ile paranızı bir şekilde geri alabiliyorsunuz...bu sitedeki american expres de belki aynı mantıktadır?araştırmak lazım.
5-hiç alışveriş yapmadım bu konuda birşey bilmiyorum...evet ürünler çin malı ama aldığımız markalar da çinde üretiliyor :)
6-Dil bilmek sorun yaşamadığınız sürece çok gerekli değil,google translate bu konuda yeterli oluyor.Ama ürün gelmezse işte o zaman satıcıyla irtibat kurmanız gerekicek..e-bayda gelmeyen bir ürünüm oldu,2 ay bekledim,satıcıya birşeyler yazdım ama o da oralı olmadı,çünkü yorum yapma hakkım geçmişti,yani eksi puan korkusu kalmamıştı..düşük ücretli bir sipariş olduğu için paypalla da uğraşmadım..detaylı yazıyorum çünkü aynı mantıkta bir site..sipariş yapıcaksanız bile abartmamaya bakın,bu kez gümrüğe takılıyor.
7-Beğendiğiniz üründe Lot yazıyorsa ancak lottaki sayı kadar minimum sipariş verebiliyorsunuz.

Bu siteden alışveriş yapan birinin detaylı aydınlatması çok daha iyi olucaktır,ben sadece benzer sitelerdeki işleyişi anlattım.
bir küçük not daha,diyelim ki ücretsiz kargolu bir ürün aldınız,satıcıyla irtibata geçip takip nosu isteyin,ek ücret 2 dolar ödüyorsunuz ama kargonuz kaybolmuyor,takip edebiliyorsunuz.

Eklentiler

• $1.jpg
    $1.jpg
    44 KB · Görüntüleme: 67
Bende bu siteden alışveriş yapıyorum arkadaşlar fakat beğendiğiniz bir ürünü lot halinde yani seri olarak almanız gerekmektedir tek alırsanız zaten çok pahalı oluyor ben kızım için alıyorum diğer kalanlarıda internet üzerinden satıyorum face de "miniğim bebe butiği" sayfasından benimle iletişi,m kurabilirsiniz orda bazı ürünlerin fotoğraflarıda mecvut. ;)
Siz anlatabilir misiniz lütfen.

ben çözdüm olayı ama tek parça alamamak kötü. toplu almak gerekiyor bütün bedenleri. alacaksın mecburen satacaksın:)

bir de bu japon çocuk kıyafetleri tasarımlarından, ülke olarak alacağımıza bişeyler üretsek yahu

Son düzenleme:
yaw arkadaşlar, brakın taa Çinden alışveriş yapmayı en iyisi ebay ama ebay.co.uk. yani ingiltereden getirmek daha mantıklı ve ayrıca daha hızlı oluyor. Yüzlerce kez alışveriş yapmışımdır. Türkiyede olmayan markaları alıp giydirdim kızıma. Oradan da hep 2. el aldım. Ayrıca paypal ile ödeme yaptığım için elime ulaşmayan ya da yanlış gelen ürünlerin bedelini de geri almışımdır. Çinden geleceği için postada kaybolma olasılığını da düşünmelisiniz. Nasıl oluyor bilmiyorum ama kayboluyor işte. 2 kez başıma geldi ki ben USA den almıştım. çin'i düşünemiyorum :52:

yaw arkadaşlar, brakın taa Çinden alışveriş yapmayı en iyisi ebay ama ebay.co.uk. yani ingiltereden getirmek daha mantıklı ve ayrıca daha hızlı oluyor. Yüzlerce kez alışveriş yapmışımdır. Türkiyede olmayan markaları alıp giydirdim kızıma. Oradan da hep 2. el aldım. Ayrıca paypal ile ödeme yaptığım için elime ulaşmayan ya da yanlış gelen ürünlerin bedelini de geri almışımdır. Çinden geleceği için postada kaybolma olasılığını da düşünmelisiniz. Nasıl oluyor bilmiyorum ama kayboluyor işte. 2 kez başıma geldi ki ben USA den almıştım. çin'i düşünemiyorum :52:

peki bu siteden alışveriş nasıl yapılıyor? Aynı soruları bu site için cevaplar mısnız. Bİr de ben şu linkteki Clothes, Shoes & Accessories > Kids' Clothes, Shoes & Accs. | eBay ürünleri baktım da anlayamadım 2. el mi bunlar?

Back