Welbutrin ile bırakan varmı?

Sakuura çok teşekkür ederim, Ne güzel, hiç içmemişsiniz ve sevdiğiniz bir insanında içmemesi için çaba sarfediyorsunuz Kendiside bırakmak istiyorsa sizin desteğinizle başarır, ama dediğim gibi gerçekten istiyorsa.Sigara bırakan çoğu kişide oluyor sanırım ağız içi yara yada sivilcelenme. Daha bişey olmadı bende çok şükür 12. günüm bugün belki ondandır:)

Kahvaltı sonrası hiç sigara aramıyorum artık hatta aklıma bile gelmiyor diyebilirim. Gün içindede pek sıkıntı yok sadece üzülünce duygular depreşince biraz zor oluyor. Hemen diyorumki 2 -3 dk sabret geçecek ve öylede oluyor.

Gelelim gelişmelereeeee; cildimin rengi açıldı, nefesim açıldı ve maalesef iştahım açıldı:))) Kilo almamak için acıktıkça meyve yiyorum ama canım hep ne alakaysa börek ve börek türevlerini çekiyor ve inanın buna dayanmak sigaradan daha zor geliyor o derece deyim:) Burdanda şu sonucu çıkarıyorum; sigara işi bitiyor beynimde:)

15. gün bugün:)
Gün sayma mantığım ;bu kadar dayandım şu kadar dayandım değil. Gün sayısı arttıkça sigaradan uzaklaşmış olmanın sevincide artıyor. İlacın yan etkilerini hiç hissetmiyorum. Bir taraftanda sigara istemiyor olmamın üzerindeki etkisinide merak etmiyor değilim. Umarım ilacı bırakıncada hiç aklıma gelmez sigara isteği.

İnsan sigarayı bırakınca sağlığınada ayrı bir öze gösterir hale geliyor sanki:)) kilo almamak için ekmeği yağı şekeri azaltıp direk meyveye yoğurta ve spora yöneliyorsun çünkü:) Kilo durumuna gelince 65.6 gramı gramına yazıyorum.1. ayı kaç kilogramla bitireceğim bakalım.
Ama nasıl bir zindelik geliyor arkadaşlar anlatamam. Biraz kararlılık biraz azim ve sabır.... inanın değiyor.
Hepimiz kurtuluruz inşallah:)

Aşırı derecede artan iştahımla mücadele durumundayım Bugün ilacı içmedim, içmeyi düşünmüyorum , sigarayı bıraktıktan sonraki sinir öfke vs. ilk dönemlerde yoğun oluyordu ilaçtaki amacımda o süreyi hafif geçirmekti ve o sürecin geçtiğini düşünüyorum artık spor ve arınma dönemi başlıyor.
Kilo işi korkunç iki gün önce 65.6 iken bugün 66.3 geliyorum(( Herkeste yan etki olarak zayıflamaya neden olan wellbutrinin bana yaptığı hiç hoş değill. Kilo almak istemiyorum ve ne tatlı nede kuruyemiş yiyorum. İştaha karşı direnç hep ne biçim iş bu ben anlamadım....
Netice 17 günde 2,300 kg olsun sigarasız hayat eminim daha güzeldir...

ve 3 hafta bittiiii. Bugün toplandığım arkadaşlarımın hepsi ; ee nezaman başlıyosun sigarayaaa?? dediklerinde dedimki kendi kendime sakın ama sakın başlama valla milletin maskarası olacaksın bu gidişle!! bu kaçıncı! bittiii gittiiii bu süreler gel gitli olabilir ama o bir sigarayı hiç içmeye niyetim yok. Aklıma gelse bile hemen geçiyor. Özgür olmak bambaşka birşey.... Şu bir gerçekki zamanı devirdikçe sigaraya karşı ilk baştaki özlem bitecek..

Kilomu????? Apalak topalak akça pakça gürbüzmü gürbüz olma yolunda gayet güzel ilerliyorum netice: 66.5 Bundan sonra benim kilo alma günlüğüm olarak ilerleyecek bu sayfa:)

Bugün çook aradım. Ama tecrübeliyimya bu sefer; ne bir sigara nede bir nefes çekiyim nolur:)))
Bir arkadaşım bari içmesee ,yok hepsi saatte 3 sigara ....
Ama nasıl bir koku bu hem çok pis, hemde çekici
Kilo: ödemmidir yağmıdır nedir bu anlamıyorum göbek kocaman oldu: 66,9-67,0 oooy oy
Bittin sen sigara bittin.

Çok şükür bugünde kazasız belasız bitti.

Her sigara isteğinde canım, içecekle dolduruyorum midemi. Elmalı soda, limonlu soda hem C vitaminli :)) birde çilekli soda oda B vitaminli:))) Bol miktarda su. Sonra kahve ve 1 demlik çay:))
Bu kesin ödem ödem
3 ay bir dolsaydı....

O kadar çok avantajı varki sigarasız hayatın. Birkere koştur koşturluk kesinlikle bitiyor. Özlem oluyor tabiiki, keyfini özlüyorum, duygusallaştığımda özellikle, eşlik edişini özledim ya saçma ama seviyordum ben sigarayı:)) Amaaa koskocaman ama işte zararlııı hemde çok.......

Çevremde bırakmak isteyen arkadaşların farklı gerekçeleri var; birisi saçının, nefesinin, üstünün kokusu yüzünden, birisi sağlık yüzünden, diğeri cildinin gri-sarı renginden vs vs vs Yani herkesin bırakırsam nasıl olur sorularının cevapları aynı kapıya çıkıyor iyi olur:))

Bendeki olumlu gelişmeler:
En başta cildim hafif pembeleşmeye başladı yanaklarım vee 'kesinlikle' sarı renk kayboldu. ( bunu ben hissediyorum ama en çok arkadaşlarımın tepkisi beni mutlu ediyor: yüzüne ne sürdüün???)
Sabahları çook dinç kalkıyorum ve nefesimde kurum!!! kokusu değilde fresh durumu hissediyorum.
Saçlarım ve gözlerim parlıyor, daha net baktığımı hissediyorum:)
Tad alma durumu iştah durumu onu hiç sormayın herşey çook lezzetli
Merdivenlerde daha rahatım ama ciğerlerimin doluluğunu hissediyorum.Bunun için daha zaman var diyorum.
Birde sigara içen arkadaşlarımın üstünün, saçının kokusunu geçtimde, 1 saat önce bile içmiş olsa nefesinden çok kötü is kokusu geliyor. ve ben kaç kişiyi rahatsız etmişim:)))
34 yaşındayım ve 18 yıldır bir fiil kendimi zehirliyordum..... ne acı...

Benimde tüm içenlerinde sigaradan kurtulması dileğiyle....

Bir 1 ay bitti bugün. Herşey daha güzel olmaya başlıyor bunu hissediyorum, önceden markete sinemaya nereye gidersem farketmez bir sigara gerilimi yaşardım, içip gelmeliyim yada hızlıca alışverişi bitiriyim sigara içiyim... Hep stresli bir acelecilik vardı ne kötüymüş Allahım..... İşte bu noktada dün nekadar sakinleştiğimi farkettim:))) evet dün farkettim:)))
Bunun dışında yüzüme baktıkça seviniyorum inanın çook farketti bir aydınlık geldi:) Enerji süper, nefes aldığımı hissediyorum bu mükemmeeelll.
Kilo durumu iseee taktire şaayan 67kg Bir ayı 3 kg ile kapattık ve dikkat etmeme rağmen tabi spor yoktu bu ay. Şimdi sporuda ekleyeceğim, inşallah kilo almam durur artık. Bu arada hipotroid durumuda var, yine iyiymiş aldığım kilo valla dr.un demesi bu:)))
Hepimizin kurtulması dileğiyle......

Son düzenleme:
Bugün kendimi tebrik ettim ,gel sana bir hediye alıyım dedim
İstek azalıyor tabiki, aklıma gelmiyor değil gün içerisinde ama istemiyorum artık ''tiryaki'' olmak istemiyorum. Kilo artıyor maalesef 67,200 .....

Zaman zaman aklıma geliyor, canım çekiyor ama mantık doğruyu biliyor:) Bu sıralar rüyalarımda hep sigara içiyorum ve acayip bir vicdan... Uyanıyorum ohh:))) Sigara içtiğim dönemlerde bir odayı duman altı yapardık arkadaşlarla içe içe nasıl rahatsız olmazmışım, şaşırıyorum çünkü şimdi dumanlı yerde boğazım göğsüm yanıyor nefes alamıyorum.İçerken bağışıklanıyor insan:))
Kilo işi kötü... 67.5
Artık bu kadar yeter geri sayımı başlatmalıyım, 2 gündür 1 saat tempolu yürüyüş yapıyorum, tatlıyla aram zaten yok ama diyet konusunda kendimi çok zorlamadan harekete geçeceğim.
İnanın sigara içmemek çok güzel bir duygu, tekrar başlamamak dileğiyle herkes kurtulur inşallah

Merhaba, arkadaşlar daha önce bende welbutrin ile bırakmaya çalışıp başarısızlıkla sonuçlandım. Şimdi başka bir ilaca başladım. 10 gündür içmiyorum. Nikontin ihtiyacı hissetmediğim için şükür rahat geçiyorum. fakat alışkanlık olduğu için telde uzun konuşacaksam, arkadaşlar geldiğinde, üzücü bir olay duyduğumda gibi sigara içmek, yapmam gereken birşey gibi aklıma geliyor ve geçiyor. Neyseki geçiyor :)
Sigarayı bıraktığı için psikolojik olarak kendimi hem mutlu hemde mutsuz hissediyorm. Çok sevdiğim bir alışkanlığı bıraktığım için üzgünüm ama sağlıklı bağımlılık olmadan güzel bir hayata başladığım içinde mutluyum.
Sigaranın bana artık hükmetmeyeceği çok hoş.

Zor olan kısımları atlatmışsın artık ne güzel:) Bende wellbutrin'i yaklaşık 3 hafta içtim, devam ettirmedim, 3 ay kullanmayanlar tekrar başlarmış vs dediler ama ben gerçekten istemiyorum artık sigara içmeyi.Dediğin gibi, sigara yaşamın her alanına dahil oluyor dediğin gibi telefonda, heyecenda sevinç üzüntü vs... Herşeyin yanında eşlik ettiği ettiği için bırakınca o yüzden boşluğa düşmüş gibi hissedip sigara diye üzülüyordum. Keyfini seviyordum... Yook işte olay bu değil aslında,bağımlıydım, nikotinsiz kalınca kötü oluyordum içince mutlu oluyordum, seviyorum zannetmemin nedeni bu aslında. Şu sıralar o sevdiğim kokusu okadar kötü ve o dumanı nekadar boğaz yakıcı geliyor anlatamam.
Ben ilk baştaki özlemin hep devam edeceğini düşündükçe üzülüyordum ne yapacağım diye... Bırakmayı denemeyen ama düşünen arkadaşlar inanın zamanla daha az aklınıza geliyor ve istek giderek azalıyor amaa yeterki içmek istemeyin ve gerçekten bırakmayı isteyin.

Çok şükür nefes almak ne güzelmiş meğer... 66 gün oldu sanırım
İnanın arkadaşlar heryönden rahatlık bu sigara içmeme durumu. Sizde varmıydı bilmiyorum ama benim dişetimde hafif morluklar vardı o gitti.Kötü kokmama, para biriktirme, nefes nefese kalmama vs vs.... çok avantajlı:) Canım istemiyormu? elbette bazen çok istiyor ama arkadaşlarım içerken dumanında duramıyorum inanın ozaman anlıyorumkiii benim özlediğim içmenin verdiği keyif. Oda nikotin bağımlılığının keyfi.... Ama böyle daha güzel çünkü o anlık istek hemen kayboluyor yeterki kaptırmayım.
Kilo durumuna gelince 67- 68 arası oynuyor. Veremesemde, almıyorum artık, hepimizin kurtulması dileğiyle...

öncelikle tebrik ediyorum
ilacı günde ne kadar kullanıyordun ....ilaçtan ziyade sigarayı gerçekten bırakmayı istemek gerekli diyorlar...sizde nasıl oldu... sadece ilaca bağlı diyebilirmisiniz

öncelikle tebrik ediyorum
ilacı günde ne kadar kullanıyordun ....ilaçtan ziyade sigarayı gerçekten bırakmayı istemek gerekli diyorlar...sizde nasıl oldu... sadece ilaca bağlı diyebilirmisiniz

Teşekkür ederim canım,ben ilacı günde bir tane sabahtan sabaha aldım.Etkisini hisseder hissetmez sigara içmeyi bıraktım. Tiksinme hissini kaybetmekten korktum:) Birde ben 3 ay değilde 3 hafta içtim, çünkü sigarayı gerçekten bırakmak istiyordum çok denedim çok zorlandım önceki denemelerimde. İlk 3 haftayı atlatmak zor olur diyerek içtim. Ama asıl mesele kararlı olmakta, gerçekten içmek istememende... İç iç nereye kadar değilmi ama... ciğerlere dumanı çek sonra üfle sonra bidaha çek bidaha üfle sonrada pis pis kok... bu ne biçim yetenek dedim kendikendime ve mücadeleme başladım:)) İlk aylar zordu ne yalan söyleyim ama artık daha rahatım.
İlaç bana destek oldu %30 Karalıydım %70.
Hepimiz kurtululuruz bu illetten inşallah. 5 gün sonra tam 3 ay oluyor

bence de kararlıymışsın dün konuştuğum biri 2 kutu ilaç içtiği halde bırakamadığını söyledi....bu yüzden sana
ben de iki kez bırakıp başlamış biri olarak o kararlılığı şu an kendimde göremiyorum ...ve sana çok bilindik bir şey söyliycem tek sigara deneme gafletin de bulunma canım ...ikinci bırakışımda 9 ay içmedim tamamen şımarıklık geri döndüm unutmamamız gerekiyor biz bağımlıyız tek nefes içimizdeki canavarı uyandırıyor ...ne olursa olsun uzak dur ...

Teşekkür ederim:) Şu tek sigara konusunda çok haklısın.Ben geçen sene koymuştum kafama, sigara bırakma işini.Birinde 2 hafta birinde 2,5 ay ... her seferinde 1 sigara ile döndüm, günde 1tane içsem dedim sonra 2 sonra 3 ve hoop en başa. Ne illet bir bağımlılık sigara, hiç başlamamak gerekiyormuş, yıılarca içmesen bile bir sigara geri dönderebiliyormuş çünkü bağımlısı olduğun nikotin, vücüt tarafından çok iyi tanınıyor ne yazık ki...

Sigarayı bırakmayı gerçekten istemek gerekiyor eğer bi netlik yoksa, bıraktıktan birkaç gün sonra acabalar başlıyor sonra beyinle pazarlığa başlıyorsun ve en sonunda bırakmanın zamanı değil deyip erteliyorsun............. bende hep böyle olmuştu ama artık yeter koktuğum, öksürdüğüm, yorulduğum vs. diyerek özgürlüğü seçtim, bağımlılık ne kötü.... içmek zorunda olmak ne kötü.... azcık içme zamanım geçsin sinirden köpürüyordum, bu en büyük etken oldu bırakmayı istemem için.
Kararlılığında net olduktan sonra harekete geç bence, inşallah sende kurtulursun, bende, herkeste

canım dün bu saatlerde bende bıraktım:119: senin ilacınla ama ilaç bana pek etki etmedi gibi geldi 150mglık...6 saatte bir içtim bunu sadece dün yaptım ....bugün yine iki tane içicem ...şu ana kadar gayet güzel geçti ...umarım daha da iyi olur ...sadece normal işe güce dönemiyorum kim nasıl bırakmış diye nette geziniyorum ..şimdide net bağımlısıyım

canım dün bu saatlerde bende bıraktım:119: senin ilacınla ama ilaç bana pek etki etmedi gibi geldi 150mglık...6 saatte bir içtim bunu sadece dün yaptım ....bugün yine iki tane içicem ...şu ana kadar gayet güzel geçti ...umarım daha da iyi olur ...sadece normal işe güce dönemiyorum kim nasıl bırakmış diye nette geziniyorum ..şimdide net bağımlısıyım

Nazfiliz, hadi hayırlısı canım inşallah başarırsın, ilacın etkilerini ben 5.ve 6. gününde yoğun hissetmiştim, günde 1 tane sabahları içmiştim, umarım devamı gelir,sendede işe yarar bu ilaç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…